6.Haftanın Enleri..

6.Haftanın Enleri..

Evet, turnuvada 6.haftanın sonunda  nefesleri kesen harika maçlar izledik.. Ben, zaataliniz Mahallenin Delisi Laz İbo, haftanın göze çarpanlarına sizler için bir göz attım..

HAFTANIN MAÇI:

Haftanın maçını Yuta Çalışkan ve Huzur Evi arasında oynanan maçı seçtim. Neden derseniz?
Çok hızlı başlayan maç seyir zevki açısından da baya zevkliydi.
Karşılıklı gollerin olduğu 1-1, 2-2, 3-3, 4-3, 5-3, 5-4 ve sonrasında Yuta Çalışkan’ın 6-4 kazandığı, orta sahanın ortadan kalktığı bir o kalede bir bu kalede olan maç, kenarda bizim için çok zevkli geçti. İki takıma da bizlere futbol adına keyifli anlar sundukları için teşekkür ediyoruz..

KIRILMA ANI:

İmbat-Devlet Hastanesi maçında İmbat 2-0 öndeyken Hastahaneden Kerim’in altı pas içinde düzgün vuruşunu son anda ayağıyla topu taça çelen kaleci Erol, taçtan gelen topu da uçan kafayla ileri gönderen stoper Yücel’in attığı topu kontra atakla gol yapan Yusuf hoca maçı 3-0 yapınca maç o dakikada bitmiş oldu. Kerimin vurduğu o top gol olsa, çok daha değişik senaryo izleyebilirdik .

HAFTANIN CENTİLMENİ:

Şenol Şevik (Devlet Hastanesi)
Devlet Hastanesi-İmbat maçında İmbat 1-0 önde iken hakemin aut dediği pozisyonu benden çıktı diyerek kornere çeviren Hastahane kalecisi Şenol’a kocaman tebrikler..

HAFTANIN OYUNCUSU:

Attığı gollerle gol krallığında zirvede tek başına kalan Şükrü abimiz, bu hafta al da at tipindeki asistleriyle dikkat çekti. Tebrikler kral abim..

HAFTANIN KALECİSİ:

Yasin, Yasin Yasinn.. Ticaret Odası (2)-Öğretmenler maçında karşılaşma 0-0 iken iki tane %100, 1 -0 öndeyken 3 tane daha %100’lük golleri çıkartan Yasin Tunç, takımını yarı finale taşıdı. Tebrikler kardeşim, yarı finalde başarılar

HAFTANIN GOLÜ:

Ticaret Odası (1)-Demir Export maçında Çağlar Bozca’nın attığı gol bana göre haftanın en güzel golüydü. Çaglar orta alanda aldığı topu sola doğru çalım yaparak sürdükten sonra sol ayağıyla öyle sert ve düzgün bir vuruş yaptı ki turnuvanın en güzel golleri arasında yerini aldı bile. Tebrikler genç kardeşimiz Çaglar Bozca’ya. İlk senesinde bize izlettiği pozitif futbolu içinde teşekkürler..




HAFTANIN HAYAL KIRIKLIĞI:

Tabii ki Öğretmenler Birliği.. Ticaret Odası (2) karşısında maça çok hızlı başladılar. Ayağa paslar, girilen bariz gol pozisyonları her şey yolunda giderken 1 0 geriye düştüler. Hala oyunlarından vazgeçmeden yüklenmeye devam ettiler. Ama karşılıklı kırmızı kartlardan sonra 2. golü de kalelerinde görünce oyun disiplininden kopup, sahada yok gibiydiler. Böylesine önemli bir maçtan bu kadar çabuk vazgeçmeleri benim için hayal kırıklığıydı.

HAFTANIN ALKIŞI:

Huzur Evi takımı ve seyircisine.. Yuta Çalışkan gibi güçlü rakibine karsı olumlu futbolu ve harika mücadelesinden dolayı takımı her golden sonra inanılmaz sevinç yaşayan seyircisini ayakta alkışlıyor, teşekkür ediyoruz ..

GELELİM HAFTANIN DOKUZUNA

KALECİ:
Yasin Tunç (Ticaret Odası 2)
Yukarıda da belirttiğim gibi inanılmaz kurtarışlar yapan Yasin’e kaleyi gönül rahatlığıyla verebiliriz.

SAĞ BEK:

Gaci (Demir Export)
Ticaret Odası 1 karşısında iki kez geriye düşmelerine rağmen oynadığı hırslı ve güzel futbola son dakikalarda birde gol ekleyerek takımının yarı finale çıkmasında büyük rol oynadı. Tebrikler Gaci




SOL BEK:

Yasin (Ticaret Odası 2)
Öğretmenler Birliği maçında yerinde ve zamanında yaptığı kritik müdahalelerle rakip forvet oyuncularına gol şansı verdirmedi. Fatih Kaya ile beraber çok uyum içerisinde olarak takımını yarı finale taşımayı bildiler . Tebrikler

STOPER:

Yucel Durali (imbat)
Maça sağ bek başlamasına rağmen Kerim forvete çıkınca stopere geçen Yücel, savaşcı kimliğiyle beraber, zamanlama ,sıçrama ve hamle açısından artıları takımına galibiyeti getirdi, Tebrikler Yücel




ÖN LİBERO:

Raşit Çakır (Demir Export)
Ticaret Odası 1 karşısında takımı önce 8 kişi kaldı, iki kisilik oynadı. Sonra 7 kişi kalınca 3 kişilik koşan, oynayan ve oynatan kimliği ile maçın kazanılmasında aktif rol oynadı.. Tebrikler kardeşim ..

ORTA SAHA:

Çağlar Bozca (Ticaret Odası 1)
Evet maçta sahada 18 kişi vardı. Belki de sahanın en iyisiydi Raşit’le beraber. Aldığı her topu olumlu kullanan, çok top çalan, ikili mücadelelerde ayakta kalan ve güzel futbolunu harika golle süsleyen Çağları tebrik ediyoruz.

FORVET: (sağ)

İsmail Şarlayan (Yuta Çalışkan)
Bu hafta üçlü forvet dizilişinde güçlü fiziği ve olumlu futboluyla adeta rakip defansları yıpratan İsmail Şarlayan. Tebrikler Şarlayan..

FORVET ( sol):

Kaleye sırtı dönük olmasına rağmen bütün topları aldı, indirdi servis etti. Yetmedi birde uzatmalarda attığı kritik golle takımını yarı finale taşıdı. Tebrikler Kubilay..

FORVET ( harbi forvet )
Şükrü Zenger (Yuta Çalışkan)
Abi ne diyeyim ki sana 53 yaşındasın ya ayıptır, bize ayıp, gençlere ayıp, bu nasıl bir enerji, bu nasıl bir ustalık nerede ne yapılması gerektiğini bilen harbiden usta işi oyununun ve bence bu bir sanattır. Sanatın önünde saygıyla eğiliyorum abim. Son olarak abi, bundan 25 sene önceki halini merak ediyorum senin.. Ayağına sağlık Kral Şükrü baba ..

Evet arkadaşlar hepiniz ayrı ayrı değerlersiniz, lakin bu hafta ben böyle gördüm hepinizi seviyorum.. Bu arada yarı finalde mücadele edecek İmbat, Ticaret Odası 2, Demir Export ve Yuta Çalışkan takımlarına başarılar diliyor, hak edenin kazanacağı maçlar olmasını temenni ediyorum.. Saygılarımla Laz İbo

Mahallenin Delisinin Tüm Yazıları

6.Haftanın Enleri..
Yuta Huzur Buldu
Diri Olan Kazandı.
T.Odası Sonradan, İmbat Tecrübesiyle..
5.Haftanın Enleri..
Devlet Hastanesi ve Öğretmenler Birliği Çeyrek Finalde
4.Haftanın Enleri.
Biz Futbol Konuşalım!
Devlet Hastanesi-Eğitim Gücü ve Öğretmenler Birliği-Eli 2 Maçları..
Buda Oldu!
C-Grubunda Sıralama Belli Oldu Gibi..
3.Haftanın ”EN”leri..
Erken Çeyrek Final 
2.Haftanın Enleri, Göze Çarpanlar..
Yine Söz Favorilerde
Favoriler Kazandı
Seyredemeyenler, Çok Şey Kaçırdınız!
Oynanan Güzel Futbol, Soğuk Havada İçimizi Isıttı!
Mahallenin Delisi Kısa Kesti!
Zorluk Derecesi Yüksek Maçlar
1.Haftanın Enleri, Göze Çarpanlar
Kaymakamlık-Öğr.Birliği ve D.Export-Hak-İş Maçları
Süpriz Olmadı
Seyir Zevki Yüksek Maçlar
Bol Gollü Maçlar Seyrettik
Kim Bu Mahallenin Delisi?

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN