3.Haftanın ”EN”leri..

3.Haftanın ”EN”leri..

Selam güzel insanlar, sevgili dostlar..
Klasik olacak, ”turnuva zamanı bir gelse” dedik durduk, 3.haftayı geride bıraktık..

MAHALLENİN DELİSİ (kim bu mahallenin delisi diyenlere)

Bu üç haftalık dilimde; kimi takım sevindi, kimi takım üzüldü!.
Önümüzdeki hafta perşembe günü grup maçlarını tamamlayacağız.. Telafisi olmayan eleme maçları, çeyrek final, yarı final derken, 26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasının en büyüğünü belirleyecek final maçıyla turnuvayı sonlandıracağız.. Şimdiden elenen takımlara turnuvaya renk kattıkları için teşekkür eder, eleme maçları oynayacak takımlara da başarılar dilerim…





Gelelim 3.haftanın ”EN”lerine..

HAFTANIN MAÇI:
Aslında çok güzel maçlar oldu bu hafta. Müftülük-Maden-İş, Ticaret Odası (1)- Manisa B.Şehir Belediye, Yuta Çalışkan-Demirexport ve Devlet Hastanesi-Nakliyeciler maçları gerçekten turnuva formatında heyecan verici bir o kadar da geri dönüşleri olan maçlardı.

Haftanın fikstürüne bakıldığında ”bu hafta güzel maç yok” diyenler çok güzel maçlar kaçırdı.
Bu maçlar arasında mücadele gücü en yüksek ve seyirciyi en çok çeken maç Yuta Çalışkan-Demir Export maçını seçebiliriz..

HAFTANIN EN GÜZEL GOLÜ:
70 dakika ha bir şey yaptı ha yapacak dediğim Emrah Cantürk santrası olmayan öğle bir vuruş yaptı ki top ta çatal diye tabir ettiğimiz yere giderek bize 3 puanı aldırdı, alkışlar Emrah Cantürk’e..

HAFTANIN EN CENTİLMEN TAKIMI:
Geçen sene olduğu gibi bu senede maçlar ilk yarı oynansa kesin Müftülük takımı grup birincisi olarak bir üst tura çıkar. Her şeye rağmen oynadıkları heyecan verici total futbollarının yanına sahada centilmence mücadele eden bu topluluğu bir kez daha alkışlıyorum..

HAFTANIN EN İYİ TAKIMI:
Valla aslında bize karşı harika mücadele veren Manisa B.Şehir Belediyeyi yazmak isterdim ama puan alamadı onları tekrardan alkışlıyor, 1. tur maında başarılar diliyorum. Ama haftanın takımı; Müftülük maçında 3-0 geriden gelip sahadan 5-4 galip ayrıldılar..

HAFTANIN OYUNCUSU:
Yuta Çalışkan takımının başarılı eldiveni bu hafta dünyaları çıkardı..Tebrikler Murat ağbimize..





HAFTANIN HAYAL KIRIKLIĞI:
Her ne kadar Devlet Hastahanesi iyi biR takım olsa da Nakliyeciler bu olamaz! bu kadar hatalar zinciri bir arada yapılamaz! Hayal kırıklığı köşemize Nakliyeciler ve kenar yönetimini koyuyoruz.

HAFTANIN ON BİRİNE GELİNCE:
KALECİ:
Murat Aydın abimiz mucizevi kurtarışlar hele birinde defanstan seken topu son anda çeldi puan aldılarsa herkesten çok onun payı vardır. Tebrikler Yuta Çalışkan kalecisi Murat abimize..

SAĞ BEK:
Ters ayaklı olmasına rağmen hocası Savaş Aktepe’nin verdiği görev doğrultusunda sağ kenarda oynayan Mustafa Şarlayan, oda Selim kadar hem oynatmadı üzerine kendisi de zaman zaman öne çıkarak pozisyonların içinde yer aldı. Tebrikler Mustafa Şarlayan..

SOL BEK:
Yine Yuta Çalışkan takımından Selim.. Valla harika mücadelesine birde sertlik eklemiş tadında sertlik haliyle Demirexport sağ açığı Hüseyin Turan’a nefes aldırmadı. Tebrikler Selim

STOPER:
Evet bizim maç kolaydı belki ama arka tarafta gelen bütün atakları tek başına kesen Onur Çetin bu hafta benden alkış aldı.

ÖN LİBERO:
Demirexport takımında adeta bir dinamo vazifesi gören Raşit Çakır, efendi kişiliği ve harika mücadelesine bu hafta iki güzel çalımın ardından kritik pası vererek takımının öne geçmesini sağlayan golün hazırlayıcısı da olarak alkış aldı. Tebrikler Raşit Çakır..

ORTA SAHA:
Her ne kadar Yuta Çalışkan takımı onu on liberoda oynatsa o ileri top taşımakta doğru zamanda doğru yere topu vermekte ustalık sergiliyor. Tebrikler Oģulcan Nilderya..





SAĞ AÇIK:
Manisa Belediye takımının çok koşan çok mücadele eden oyuncusu Şevki Yazıcılar. Az daha sakin kalabilirsen güzel işler yaparsın tebrikler..

SOL AÇIK:
Valla aslında hiç istemeyerek yazıyorum ama turnuvada benden sonra en iyi adam çalımlayıp gidebilen şu anki tabloda da adam eksilten oyuncu çok nadir bulunuyor. Turnuvada her ne kadar kötü gitseler de Alper Özgün var. Birde istemeyerek yazıyorum İmbat oyuncusu Yusuf hocam tebrikler ve başarılar diliyorum .

FORVET:
Uyum sorunu biraz olsun atlatmışa benziyor. Daha bir maçı eksik olmasına rağmen grup liderliğini garantileyen Devlet Hastanesi takımının hatrick yapan forveti Oğuz Akyüz. Başarılar..

Evet, güzel memleketimin güzel insanları, yukarıda belirttiğim gibi; ”ne zaman gelecek bu turnuva” diye beklediğimiz turnuvanın sonuna yaklaşıyoruz. Size tavsiyem elinizden geldiği kadar maçlara gelin ”bu maç zevksiz olur” demeyin, inanın bütün maçlar harika geçiyor haberiniz olsun.. Mahallenin Delisi Laz İbo

Mahallenin Delisinin Diğer Yazıları:

Erken Çeyrek Final 
2.Haftanın Enleri, Göze Çarpanlar..
Yine Söz Favorilerde
Favoriler Kazandı
Seyredemeyenler, Çok Şey Kaçırdınız!
Oynanan Güzel Futbol, Soğuk Havada İçimizi Isıttı!
Mahallenin Delisi Kısa Kesti!
Zorluk Derecesi Yüksek Maçlar
1.Haftanın Enleri, Göze Çarpanlar
Kaymakamlık-Öğr.Birliği ve D.Export-Hak-İş Maçları
Süpriz Olmadı
Seyir Zevki Yüksek Maçlar
Bol Gollü Maçlar Seyrettik
Kim Bu Mahallenin Delisi?

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!






Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN