Haftanın ”EN”leri..

Haftanın ”EN”leri..

Evet turnuvamızda Grup maçlarını 4. haftayla beraber geride bıraktık…

MAHALLENİN DELİSİ (kim bu mahallenin delisi?)

Grup maçları bitti, eşleşmeler belli oldu. Zaten bundan sonrası göz açıp kapayana kadar geçiyor..
Bundan sonra telafisi olmayan maçlar oynanacak. O yüzden herkesi daha fazla sakinliğe davet ediyor, tatsız olayların yaşanmamasını temenni ediyorum ..

Gelelim bu hafta göze çarpanlara..

HAFTANIN EN GÜZEL MAÇI:
Gruptaki sıralamayı yakından ilgilendiren maç, seyir zevki açısından güzel olması bekleniyordu ki seyirci sayısı bir hayli fazlaydı. Ticaret Odası 1-Eli 1 maçını haftanın maçı olarak görüyoruz .

HAFTANIN GOLÜ:
Sıralamaya atılacak gollerin bile değiştireceği maçta; ”ne olur acaba?” derken, takımını 1. dakika da harika golüyle rahatlatan Öğretmenler Birliği takımının başarılı oyuncusu Vehbi Serin attığı gol, haftanın golüydü bence..




HAFTANIN OLAYI:
Kaymakamlık takımının hükmen mağlubiyeti!

HAFTANIN OYUNCUSU:
Osman Şengül.. Ticaret Odası 1 takımının başarılı sol beki defanstaki görevlerini harfiyen yerine getirmekten ziyade, topla beraber öne çıkarak 2 asist yapıp takımını gol pozisyonuna sokarak bizden alkış aldı. Tebrikler Osman Şengül..

HAFTANIN KALECİSİ:
Her ne kadar Kaymakamlık takımı hükmen mağlubiyet aldıysa da, kaleci İdris Tür‘ün performansı ayakta alkışlanacak şekildeydi . Oynatılan lisanslı oyuncular değil maçı İdris aldı bence onun adına üzüldüm. Ama biz İdris’in puanını veriyor ve kutluyoruz .

HAFTANIN ALKIŞ ALAN HAREKETİ:
Elenmiş olmaları kesinlik kazanmasına rağmen mazeret üretmeden tam takım sahada olan ve son düdüğe kadar aslanlar gibi mücadele eden Nitromak takımını kutluyoruz .

HAFTANIN SÜPRİZİ:
Kaymakamlık takımının her ne koşulda olursa olsun imbat’ı yenmiş olması, taraflı-tarafsız herkesi şaşırttı .. Hepimiz için süpriz sayılabilecek bir maçtı.

HAFTANIN YEDEKLERİ:
Evet bu hafta köşeye böyle başladım çünkü bu hafta kenardan oyuna girip takımına katkı sağlayan puan yada puanlar aldıran iyi değişiklere rastladık o yüzden yazmak istedim..

1. Öğretmenler Birliği, Eli 2 önünde 1-0 önde iken, takım antrenörü Ali Özbek’in oyuna soktuğu Fatih 1 gol 1 asistle göze çarptı

2. Ticaret Odası 1-Eli 1 maçı 2-2 iken oyuna giren forvet oyuncusu Gökhan Elmalı önce Ticaret Odası 1 takımını 3 2 öne geçirdi. Sonra hocası tarafından ”hava hakimiyeti iyi” diye stopere yollanan Elmalı müthiş müdahalelerde bulununca takımının galibiyetinde büyük rol oynadı..

3. Emin Kara imbat; Eserin yerine oyuna dahil olan Emin, şampiyonluk yaşadığı sezondaki mevkisine gelince güzel oyunuyla takımını ateşledi. İmbat bu hamleden sonra hareketlilik kazansa da zaman yetmeyince mağlup oldu. Emin Kara’nın istekli oluşu ve kısa sürede takımına sağladığı katkıdan dolayı kutluyoruz..

4. Geçen hafta olmasına rağmen akılda kalan Yuta Çalışkan-Demir Export maçında Gaci ve Taşi hamlesiydi. Demirexport takımı geriye düşünce takım sorumlusu ve kalecisi Kamil, lisansa takılmamak için kendini çıkarıp oyuna Gaci, sonrasında Kemal’i çıkarıp yerine Taşi’yi alması Yuta Çalışkan karşısında alınan bir puan için çok büyük hamleler oldu. Tebrikler..




GELELİM HAFTANIN DOKUZUNA:
Dokuz için içinizden şunu söyleyebilirsiniz ”şuna bak hep kendi takımından oyuncuları almış!” Evet bu hafta kimse kusura bakmasın Eli 1 gibi bir takıma karşı alınan 4-2’lik sonuçta benim takımdan biraz fazla olacak ama haklarıydı.

KALECİ:
İdris Tür (Kaymakamlık)
Daha öncede belirttiğim gibi; ‘Kaymakamlık usulsüz oyuncu oynatmış v.s beni orası ilgilendirmez İdris İmbata adeta ”dur” dedi. Tabi buna direklerde yardım etti ama İdris in performansı en iyisiydi kale onun tebrikler..

SAĞ BEK:
Fatih Demirhan (Demir Export)
Geçen haftanın son günü oynanan maçta bence sağ bek değil Kamile anlatıyom ama dinlemiyo saygı duyuyorum ama Fatih Demirhanı öne verdiği katkı ve attığı gol yüzünden bizde bu haftalık sağ beke koyalım tebrikler..

SOLBEK:
Osman Şengül (Ticaret Odası 1)
Osman, Osman, Osman.. Ticaret Odası 1’in başarılı sol beki Osman aslında sağ bek patentlidir ama yokluktan sol bek oynatıyoruz bilmiyorum da bu hafta en az 20 kere ”bravo Osman” diye bağırmışımdır kenarda. Yaptiğı harika müdahaleler bir yana 2 asistle haftanın 9’una girmeyi başardı, tebrikler.

STOPER:
Kerim (Devlet Hastanesi)
Evet belki yerleri değişmeyecekti ama Eğitim Gücünün ataklarını yerinde ve zamanında yaptığı hamlelerle savuşturan Kerim bu hafta bizden alkış alan oyuncular arasında yer aldı, tebrikler.

ÖN LİBERO:
Çağlar Bozca (Ticaret Odası 1)
Bu hafta biraz daha kendi gibi oynamaya başlayan Çağlar Bozca’yı buradan onure edip daha iyi olmasını beklediğimizi söylüyoruz, tebrikler




ORTA SAHA:
Mustafa Bahadır (Soma Belediyesi)
On sene önce karşılıklı oynadığımız Mustafa Bahadır hocamız adeta eski günlerinden resital sundu bizlere. Zaten bizim oraların insani futbolu hem bilir hem iyi oynar 🙂 tebrikler hocam, alkıslar sana.

SAĞ AÇIK:
Hüseyin Topan (Ticaret Odası 1)
Geçen sene Soma Kömürlerinin şampiyonluğuna büyük katkı sağlayan Hüseyin Topan, aynı katkıyı Ticaret Odası 1 içinde sürdürüyor..Turnuvanın güçlü takımlarından Eli 1’e tam zamanında attığı golle takımını ateşledi, tebrikler.

SOL AÇIK:
Emrah Kalkan (Öğretmenler Birliği)
Sıralama açısından büyük önem taşıyan Eli 2 karşılaşmasında yaptığı hatrick le takımını farklı galibiyete taşıyan Emrah Kalkan, takımına iki sıra birden atlatarak 2.sırada tamamlamasında önemli rol oynadı, tebrikler..

FORVET:
Adem Topal (Nitromak)
Puan alamadan elenen bir takımın forveti..Takımı 7 gol atıyor altısı Adem Topal imzalı.Birde son maçta kalecileri gelemediği için ilk yarı kaleye geçen Adem Topal, ikinci yarı oyuna dahil olup yine klasını gösterdi ve golünü attı.İşte böyle bir oyuncu, tebrikler..
Evet 4.hafta da böyle hepinizi seviyorum, saygılarımla Mahallenin Delisi Laz İbo

Mahallenin Delisinin Diğer Yazıları:
4.Haftanın Enleri.
Biz Futbol Konuşalım!
Devlet Hastanesi-Eğitim Gücü ve Öğretmenler Birliği-Eli 2 Maçları..
Buda Oldu!
C-Grubunda Sıralama Belli Oldu Gibi..
3.Haftanın ”EN”leri..
Erken Çeyrek Final 
2.Haftanın Enleri, Göze Çarpanlar..
Yine Söz Favorilerde
Favoriler Kazandı
Seyredemeyenler, Çok Şey Kaçırdınız!
Oynanan Güzel Futbol, Soğuk Havada İçimizi Isıttı!
Mahallenin Delisi Kısa Kesti!
Zorluk Derecesi Yüksek Maçlar
1.Haftanın Enleri, Göze Çarpanlar
Kaymakamlık-Öğr.Birliği ve D.Export-Hak-İş Maçları
Süpriz Olmadı
Seyir Zevki Yüksek Maçlar
Bol Gollü Maçlar Seyrettik
Kim Bu Mahallenin Delisi?

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN