Soma Satranç Turnuvasında Madalyalar Sahiplerini Buldu..

Soma’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince düzenlenen ”Cumhuriyet Kupası Satranç Turnuvası” tamamlandı.

HABER:SOMADASPOR.COM

21 Ekim Pazar günü Soma Öğretmen Evinde yapılan ve 1 gün süren turnuvada toplam 100 sporcu mücadele etti.
Tamer Kocasöğüt ve Kadir Özdemir’in hakemlik yaptığı turnuvada yarışmacılar İlk Okul ve Orta Okul kategorilerinde yarışırken, gruplarında ilk sırada yer alan üç sporcuya Altın, ikinci olan üç sporcuya Gümüş ve üçüncü olan 9 sporcuya da Bronz madalya verildi.
Turnuvaya katılan diğer sporcuların toplamına da Sertifika verildi.




Kategorilerinde dereceye giren sporcular şöyle:

8 YAŞ ALTI
1.Kıvanç Kabaağaç
2.Güney Alican
3. Eymen Balaban
4.Emir Muhammed Karakuş
5.Sude Zeynep Kurt

10 YAŞ
1.Burak Cavit Güleç
2.Ensar Muhammed Bülbül
3.Gülin Acet
4.Çağlar Öztürk
5.Bilal Melih Uğurlu

14 YAŞ ALTI
1.Bilal Muhammed Bülbül
2.Çapa Talha
3.Alp Turgut Akalan
4.Giray Mustafa Balaban
5.Burak Küçükyaşar

KURUÇAY, ‘’SATRANÇ ZİHİNSEL VE BEYİNSEL KATKI SAĞLAYACAKTIR’’
Turnuvada konuşma yapan Gençlik ve Spor İlçe Müdüresi Dilek Kuruçay, vatanımızın geleceğinin gençler olduğunu belirterek, “Gerek eğitim gerek sportif anlamda onları iyi yetiştirebilirsek, kabiliyetlerini artırabilirsek vatanımız daha bilinçli bireyleri kazanacaktır. Bu bağlamda bu ve bundan sonraki düzenleyeceğimiz satranç turnuvaları gençlerimizin ve çocuklarımızın hem beyinsel hem de zihinsel anlamda gelişmesine katkı sağlayacaktır”dedi.




Etiketler

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN