1.Amatör Lig A Grubundaki Düşüncelerimiz Aynı

1.Amatör Lig A Grubundaki Düşüncelerimiz Aynı

Daha önce 13.hafta yazdığım Amatör Kümede haftaya bakış ile 16.Hafta 1.Amatör Lig A gurubundaki düşüncelerimiz aynı

Somadaspor sayfasında 1 Ocak 2024 Tarihinde ligin 13.haftasında  “Manisa 1 Amatör Kümede Haftaya Bakış”  başlıklı yazımda Medar Gençlerbirliği’nin daha şanslı olduğunu yazmıştım. Ve üst sıralarda oynayacak takımlar Akhisar 1922, Medar Gençlerbirliği ve Turgutalpspor düşüncelerimi  kaleme almıştım. 16 haftası oynanan ve son iki haftasına  girdiğimiz 1 Amatör Küme de yarışan takım sayısı Turgutalpspor’un Medar GB’ye yenilmesi ile  şampiyon adayları  Akhisar 1922 Spor ve Medar GB olarak ikiye düşmüş oldu.

1.Amatör Lig A Grubunda Son 2 Hafta

17.Haftası oynanacak olan Manisa Mustafa Gülten 1 Amatör Akhisar A grubunda mücadele eden üst ve alt sıralarında şampiyonluk ve ikinci  Amatör Lige düşme yarışı iyice kızışmaya başladı.  Ligin 16  haftasında oynanan maçlar sonrası Akhisar 1922 Spor 34 puan ve maç fazlasıyla lider durumda bulunuyor. İkinci  sırada bulunan ve ligin en az gol yiyen ekibi (5) olan Medar Gençlerbirliği 32 puanla 2 sırada bulunuyor ve Süleymanlı Spor ile oynayacağı bir maçı var. Süleymanlısporun şampiyonluk yarışı kalmadığı ve alt sıralardaki  en yakın rakibi Gölmarmaraspor ile arasında 11 puan  fark var, yani konum itibariyle ne şampiyonluk şansı var ne de ligden düşme korkusu var. Süleymanlıspor A kadrosundan nerede ise altıya yakın oyuncusunun bonservisini vermiş durumda ve elindeki diğer oyuncular ile vaziyeti idare ettiriyor.

Turgutalpspor, Medar Maçında Şansını Kaybetti!

Ligin 16 haftasında sahasında Medar Gençlerbirliği’ne 3-1 yenilen 28 puanlı Turgutalpspor Kulübü matematiksel olarak da şampiyonluktan kopmuş ve şansı kalmamıştır. Aslında son Medar GB maçını kazanmış olsaydı, puanını 31’e çıkaracak Medar GB 29 puanda kalacaktı.  Liderlik yolunda   şampiyonluk adayları içerisinde şansı %50 , %50 pay sahibi olacaktı.   Turgutalpspor 16.haftaya kadar çok başarılı bir şekilde geldiler, ancak şanssızlıklar ve bazı olumsuzluklar her futbol kulübünde  olduğu gibi, Turgutalpspor’da bu talihsizliklerin ve aksiliklerin kurbanı oldu. Genel olarak oyuncularına baktığımız zaman gerçekten kaliteli futbolculara sahipler, seneye ellerindeki kadroda birkaç futbolcuyu eleyerek, gerekli takviyeleri yaparlarsa 2024/2025 futbol sezonunda buradan yazıyorum  Süper Amatör ligde banko oynarlar.

ÜSTÜDE ALTIDA KARŞISIK

Üstü de Altı da Karışık?

Şimdi gelelim 17. yani bu hafta sonu oynanacak maçlara. Şampiyonluğun güçlü adaylarından Medar Gençlerbirliği 13 puana sahip Karabulutspor ile kendi evinde oynayacak. Karabulutspor  alttan dördüncü sırada olup, her ne kadar düşmeye uzak gibi görünse de , Sazobaspor‘un kendi sahasında oynayacak olduğu Turgutalp maçından puan alması durumunda, Karabulutspor ve  Selçiklispor oynayacakları maçlar sonrasında olası mağlubiyetlerin de küme düşme potasına girmiş olacaklar.  Buradan bakınca Medar Gençlerbirliği ile deplasman da karşılaşacak olan  Karabulutspor un işi de çok zor görünüyor.  Selçiklispor ise  ligin şampiyon adaylarından ve lider durumda olan Akhisar 1922 Spor ile oynayacak  ve  Selçiklisporunda çok  şansının olduğunu düşünmüyorum, bakalım bu hafta bizde heyecanla bekleyip göreceğiz.

18. Haftaya baktığımız zaman  Selçiklisporun işi yine zor görünüyor, çünkü Şampiyon adaylarından Medar GB’yi sahasında konuk edecek, Akhisar 1922 ligde hiçbir iddiası kalmayan Gölmarmaraspor deplasmanında puan arayacak. Düşme potasındaki takımlardan Karabulutspor ve Sazobaspor son hafta kozlarını paylaşarak  bir tanesi alt kümeye  düşecek ya da iki takımda  Selçiklispor ’un  olası puan kaybında  düşmesi ile rahat nefes alacaklar.

Küme düşme potasında ve şampiyonluk yarışında son söz sanıyorum 18.haftaya kalacak, ve heyecan ve üzüntü son haftaya kadar devam edecek. Kısaca 17 ve 18.haftaya gireceğimiz son iki haftada alt tarafta da, üst tarafta da ince hesaplar yapılmaya başlandı. Kimileri üzülecek, kimileri de sevinecek. Yöneticiler ve teknik ekiplerde alınacak puanlarla şampiyonluklarını ilan edeceklerini veya alt sıralardaki takımların puan kayıpları ile  telafisi nin mümkün  olmayacağı hesapları üzerine kurgular hesaplanmaya başlandı. Tüm spor severler gibi bizimde   bu hafta bir gözümüz  Medar GB, bir gözümüz Akhisar 1922’den gelecek haberlerde olacak. Bu heyecana yürek dayanır mı bilmem ama çok güzel bir müsabaka olacağına olan inancım sonsuzdur. Şeref Öksüm

Sitede yayımlanan Köşe Yazıları ve Yorumların sorumluluğu yazarlarına aittir. somadaspor.com yazıların sorumluluğunu almaz.

Bizi aşağıdaki 👇 Sosyal Medya adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN