Turgutalpspor mu? Karaelmasspor mu?

Turgutalpspor mu? Karaelmasspor mu?

Manisa 1.Amatör Akhisar Grubu 5. haftasında Soma temsilcileri Turgutalpspor ile Soma 301 Karaelmasspor yerel derbide karşı karşıya gelecek.

Soma Linyit Stadı’nda 27 Mart Pazar günü saat 14:00’da başlayacak dev karşılaşmayı Fırat Konurce, Kamil Dinçer ve Altay Akkaynak hakem triosu yönetecek.

Üst sıralara tutunma adına büyük önem arz eden bu maç öncesinde, Turgutalp Gençlikspor 6 puanla üçüncü sırada yer alırken, Karaelmasspor  4 puanla dördüncü sırada yer aldı.

Her İki Takımda Cezalı ve Sakat Oyuncular Var!

Zorlu maç öncesinde iki takımda da sakat ve kırmızı kart cezalısı oyuncular var. Turgutalp Gençlik spor’da Kadir Balcı kırmızı kart cezalısı stoper Berkay Gül ve kaleci Emiralp Özkan ise sakat. Karaelmasspor’da ise hafif sakatlığı bulunan Enes Bayramlar’ın durumu maç sabahı belli olacak. Tugay Analı ve Ahmet Kahraman ise derbi maçta kırmızı kart cezaları nedeniyle forma giymeyecekler.

Karabulutspor 1-0 Turgutalp Gençlikspor

Turgutalp Gençlikspor:

Sezona deplasmanda 1-0’lık Çağlayanspor galibiyeti ile başlayan yeşil-beyazlılar, ikinci haftayı bay geçti. Bay dönüşü evinde Süleymanlı Belediyespor’u konuk eden Pomaklar zorda olsa rakibini Samet Pamukçu’nun golüyle 1-0 mağlup etti ve iki maçta iki galibiyetle zirve hesapları yapmaya başladı. 4.Hafta Karabulutspor deplasmanına büyük moralle giden Turgutalp GSK, 21.dakikada Osman Çakır’ın rövaşata golüne cevap veremediği gibi takım kaptanı Kadir Balcı’nın kırmızı kart görmesi hiç de iyi olmadı. Yeşil-beyazlılar bu üç maçta rakip fileleri üç kez havalandırırken, ağlarında ikide gol gördü. Takımın en golcü oyuncusu Çağlayanspor ve Süleymanlı Belediyespor ağlarını iki kez havalandıran Samet Pamukçu oldu.



KARAELMASSPOR ÇAĞLAYANSPOR

Karaelmasspor:

Levent Analı ve Ramazan Çapar önderliğinde lige başlayan Karaelmasspor, ilk haftayı bay geçti. İlk resmi sınavını zorlu Bakır GB maçında veren sarı-siyahlılar, Ahmet Kahraman ile penaltıdan yararlanamadığı karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Üçüncü hafta Medar GB deplasmanında giden Elmas, kaptan Tugay ve Ahmet’in kırmızı kart gördüğü karşılaşmayı 3-1 kaybetti. Lige tutunma adına hayati önem taşıyan maçta evinde Çağlayanspor‘u İsmail Poyraz, Muhsin Kömür ve Enes Bayramlar’ın golleriyle 3-0 mağlup ederek hem üç puanla tanıştı hem de zorlu Turgutalp maçı öncesi moral kazandı.

Sarı-siyahlılar, ligde oynadığı üç karşılaşmada rakip fileleri dört kez havalandırırken, ağlarında üçte gol gördü. Takımın en golcü oyuncusu Medar GB ve Çağlayanspor filelerini iki kez havalandıran İsmail Poyraz oldu.

Teknik Adamlar İddialı

Teknik Adamlar İddialı

Turgutalp Gençlikspor  teknik sorumlu Caner Başaran zorlu maç öncesinde yaptığı açıklamada, ”Önemli oyunculardan kurulu iyi bir ekiple mücadele edeceğiz. Rakibimize saygı duyuyoruz ancak bizde grubumuzda ki her rakibi yenecek güçteyiz. Hafta boyunca kendi eksik yönlerimizin üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Oyuncularımızın istek ve moralleri üst seviyede. Kaptanımız Kadir Balcı, Berkay Gül ve Son idmanda parmağı çıkan kalecimiz Emiralp Özkan dışında eksiğimiz görünmüyor şuan. Hafta sonu güzel bir havada tüm mahallemizi maça davet ediyoruz. Amacımız futbolun doğrularını yerine getirerek gelen seyircilere seyir zevki yüksek bir karşılaşma izletmek istiyoruz. Rakibimize de başarılar diliyoruz. Hakem hatalarının dış etmenlerin sonuca etki etmediği iyi oynayanın kazandığı bir karşılaşma dileklerimizle.”ifadelerine yer verdi.



Karaelmasspor Teknik Sorumlusu Ramazan Çapar ise, her branşta olduğu gibi derbilerin her zaman çok heyecan verici olduğunu söyledi. Başarılı teknik adam, ”
”Hafta sonu emektar linyit stadı tarihi bir maça ev sahipliği yapacak, çünkü karşılaşan takımlar, 1.Amatör seviyesinde ilk kez karşılaşacaklar. İlçenin iki takımı olduğundan dolayı da, karşılaşma bir nevi derbi niteliği taşımakta. Gurup ta her takım günler geçtikçe ve maçlar oynadıkça gerçek güçleri ve performansları ortaya çıkmaya başladı. Kolay rakip yok. Buda alınan sonuçlardan, puan durumundan anlaşılıyor. Biz kendi açımızdan olaya bakacak olursak, kaybettiğimiz Medar G. B deplasmanından sonra, 4 maçlık periyot ta puan kaybetme me hedefi ve düşüncesiyle hareket ediyoruz. Takımımızda bunu yapabilecek kapasite var. İnşallah muvaffak oluruz.”mesajını verdiler.

Turgutalpspor mu? Karaelmasspor mu?

İşte bu sorunun cevabı Pazar günü oynanacak zorlu 90 dakika sonrasında cevap bulacak. Evet, Pazar günü oynanacak zorlu karşılaşmada sonuç ne olursa olsun kazanan Soma futbolu olsun. İki takımda başarılar dileriz.

Grupta 5.Haftanın Programı Şöyle:

Süleymanlı Karabulut 27.03.2022 14:00 Süleymanlı
A.Çağlayan Bakır Gb 27.03.2022 14:00 Kovalık
Turgutalp Gençlik Soma 301 Karaelmas 27.03.2022 14:00 Linyit
Medar GB Bay

İlgili Haberler;

Bakır GB Zirveyi Yeniden Ele Geçirdi
Karaelmasspor-Çağlayanspor Maç Fotoları
Karaelmasspor 3-0 Çağlayanspor
Karabulutspor 1-0 Turgutalp Gençlikspor
Elmas, Medar Yenilgisini Telafi Etmek İstiyor
Turgutalp GSK-Süleymanlı Bld.Spor Maç Resimleri
Turgutalp GSK 1-0 Süleymanlı Bld.Spor
Çapar,Hücumda Şanslı Günümüzde Değildik
Bakır GB, 2.Haftayı da Zirvede Tamamladı
Karaelmasspor-Bakır GB Maç Fotoları
Karaelmasspor 0-0 Bakır GB
Usta Levent Analı mı? Çırak İsmail Şarlayan mı?
Bakır GB 5 Attı, Liderlik Koltuğuna Oturdu
A.Çağlayanspor 1-2 Turgutalp Gençlik Spor



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN