Pomaklar Üç Puanı Tek Golle Kaptı

Pomaklar Üç Puanı Tek Golle Kaptı

Turgutalp Gençlikspor Linyit Stadı’nda konuk ettiği Süleymanlı Belediyespor’u Samet Pamukçu’nun attığı golle 1-0 mağlup etti.

Manisa 1.Amatör Küme (I) Grubunda üçüncü hafta karşılaşmasında, bir yanda sezona deplasman galibiyeti ile başlayarak ‘’moralli’’ giren Turgutalp Gençlikspor, diğer yanda ise iki maçta bir galibiyet ve bir mağlubiyeti bulunan Süleymanlı Belediyespor Soma’da karşı karşıya geldi.

TURGUTALP GENÇLİKSPOR

İlk haftayı Çağlayanspor deplasmanında Samet Pamukçu ve Berkay Gül’ün golleriyle 2-1’lik skorla galip bitiren, ikinciyi haftayı ise bay geçen Turgutalp Gençlikspor, bu sezon Süleymanlı Belediyespor maçıyla ilk defa resmi olarak taraftarlarının önüne çıktı.

 

H.Furkan Acar Ferhat Atıcı Mertcan Erol

Linyit Stadı’nda H.Furkan Acar-Ferhat Atıcı-Mertcan Erol hakem triosunun görev aldığı karşılaşmaya Turgutalp Gençlikspor, ilk dakikalara tedirgin ve durgun başladı. Takım olarak konsantrasyon bütünlüklerini sahaya tam olarak yansıtamadılar. Özellikle 20.dakikada Süleymanlı Belediyespor’dan Eray Tekmil’in kırmızı kart görmesiyle oyun üstünlüğünü eline geçiren yeşil-beyazlılar Mustafa Duran‘ın direkten dönen topu ve sonrasında Enes Kazan‘ın müsait pozisyonda topu dışarı atması ilk yarının özelinde önemli anlar olarak kayıtlara geçti.



Pomaklar, müthiş taraftar baskısıyla  ikinci yarının aşağı yukarı tamamında oyunun üstünlüğünü ele alıp, tempoyu yükselttiler. Direklerin ve kaleci Fatih Seyyar‘ın başarılı kurtarışlarıyla Süleymanlı Belediyespor kilidini açmada zorlanan Turgalp Gençlikspor, aradığı ve çok istediği gole 78.dakikada ulaşabildi.

Samet Pamukçu'dan müthiş gol

Samet Pamukçu üçlük attı

10 kişi kalan rakibi karşısında direkler ve kaleciyi geçmede başarılı olamayan Pomaklar, 78.dakikada öne geçti. Sol kanattan Bekir yerden Mustafa’ya oynadı. Mustafa gelen topu ayağında bekletmeden Samet’le aktardı. Samet Pamukçu kaleciyi de geçerek meşin yuvarlağı Süleymanlı Belediyespor fileleriyle buluşturdu:1-0

Kalan dakikalarda skoru değiştirecek hamleler olamayınca, maçın kazananı Turgutalp Geçlikspor oldu.



turgutalp gsk

İkinci sıraya yerleşti

3. haftayı Süleymanlı Belediyespor galibiyetiyle kapatan Turgutalp Gençlikspor, bir maç eksiğiyle 7 puanla zirvede olan Medar Gençlerbirliğinin ardından 6 puanla ikinci sıraya yerleşti.  Turgutalp Gençlikspor hafta sonu Karabulutspor’a konuk olurken, Süleymanlı Belediyespor haftayı bay geçecek.

 

CANER BAŞARAN CAVİT ÜSTÜNBAŞ

Başaran ve Üstünbaş, ”Turgutalp’li spor severler bize güveniyor”

Öte yandan maçın ardından açıklamalarda bulunan Turgutalp Gençlikspor teknik sorumluları Cavit Üstünbaş ve Caner Başaran “Hedefi, rotası belli olan genç bir takımız. Tek hedefimiz ise şampiyonluktur. Turgutalp’li spor severler bize güveniyor. Tek isteği olan şampiyonluk özlemini gerçekleştirmek, onların güvenine layık olmak bizim namus borcumuz” dediler.

Başarılı teknik adamlar, ”Öncelikle sezonun evimizdeki ilk maçında bizleri yalnız bırakmayan coşkulu taraftarımıza teşekkür eder centilmence mücadele eden rakibimiz Süleymanlı’yı tebrik eder diğer maçlarında başarılar dileriz. İyi başladığımız maç anlamsız bir şekilde uzun oynamaya başlayınca pozisyon üretmekte yine zorlandığımız bir maça döndü. Rakip erken 10 kişi kalsa da biz uzun oynamaya devam ettikçe fazla olmamızın avantajını da kullanamadık. İkinci yarı biraz daha yerden pas yaparak oynamamız gerektiğini söyledik ve nispeten uygulamaya çalıştı oyuncularımız. İlk yarıya oranla biraz fazla pozisyon bulabildik diyebiliriz. Birinde değerlendirerek 1-0 kazandık. 3 puan aldığımız için mutluyuz tabi ki ama geliştirmemiz gereken çok yönümüz var. İyi niyetle mücadele eden oyuncularımızı kutluyor galibiyeti coşkulu taraftarımıza armağan ediyoruz.”ifadelerini kullandılar.

Samet bu haftayı da boş geçmedi

Samet bu haftayı da boş geçmedi

Pomaklar’da  ilk  haftalık performansını yükselterek gol üretmeye devam eden Samet Pamukçu  bu maçta da boş geçmedi. Yeşil-beyazlılar’da günün başarılı ismi Samet Pamukçu, “Benim bugün atmış olduğum gol önemli değil. Bizim için önemli olan takımın başarısıydı, bunu da gerçekleştirdiğimiz için son derece mutluyum. İnanıyorum ki bundan sonraki haftalarda daha iyi neticeler alan bir Turgutalp Gençlikspor izlettireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

süleymanlı belediyespor

Süleymanlı Belediyespor 70 dakika iyi direndi

20.dakikada Eray Tekmil’in atılmasıyla kalan 70 dakikayı 10 kişi oynamak zorunda kalan kırmızı-beyazlılar’ın işleri zordu.  O nedenle kapasitelerinin çok üstünde oynamaya özen gösterdiler. Ancak Rafet Aslan’la yakaladıkları poziyonlar golle değer kazanmayınca sahneye Samet Pamukçu çıktı ve 70 dakika üst düzey mücadeleleri yeterli olmadı ve karşılaşmadan 1-0 mağlup ayrılmak zorunda kaldılar. İlave olarak kalecileri ve takım kaptanları Fatih Seyyar’ın maç sonrası kırmızı kart görmesi kaybedilen 3 puanın yanında tuzu-biberi oldu.

Not: Karşılaşmaya ait fotolar sitemizde yer alan ‘’Foto Galeri’’ bölümüne yüklenmiştir.

Turgutalp Gençlik 1-0 Süleymanlı Bld.Spor

Turgutalp Gençlik 1-0 Süleymanlı Bld.Spor

STAD: Soma/ Linyit
HAKEMLER:H.Furkan Acar-Ferhat Atıcı-Mertcan Erol
TURGUTALP GENÇLİK: Emircan-Muhammet-Ertuğ-Berkay-Kadir-Halil-Bekir-Enes-Taha-Mustafa-Samet
YEDEKLER:Emirhan, Ahmet, E.Kaçar, Ali, Hakan, M.Koluman, Alpcan
TEKNİK SORUMLU:Cavit Üstünbaş

SÜLEYMANLI BLD.SPOR:Fatih-Yunus-Türkay-Ahmet-Doğukan-Eray-Osman-Fikret-O.Akkan-Yiğit-Rafet
YEDEKLER:Emre, M.Can, Faik, Gürkan, Barış, Batuhan, Ahsen, Gökhan, Tayfun
TEKNİK SORUMLU:Mustafa Başarır
KIRMIZI KART:dk.20 Eray Tekmil, maç sonu Fatih Seyyar (Süleymanlı Bld.Spor
GOLLER:dk.78 Samet Pamukçu, (Turgutalp Gençlik)

3. Hafta Toplu Sonuçlar:

Turgutalp Gençlik 1-0 Süleymanlı
Medar Gb 3-1 Soma 301 Karaelmas
A.Çağlayan 3-1 Karabulut
Bakır GB Bay

3.Hafta Puan Durumu:

MANİSA 1 AMATÖR PUAN DURUMU

4. Hafta Maçları:

Bakır Gb Medar Gb 19.03.2022 14:00 Bakır
Karabulut Turgutalp Gençlik 19.03.2022 14:00 Kovalık
Soma 301 Karaelmas A.Çağlayan 19.03.2022 14:00 Linyit
Süleymanlı Bay

Bağlantılı Haberler

Turgutalp GSK-Süleymanlı Bld.Spor Maç Resimleri
Turgutalp GSK 1-0 Süleymanlı Bld.Spor
Medar GB 3-1 Soma 301 Karaelmasspor
Çapar,Hücumda Şanslı Günümüzde Değildik
Bakır GB, 2.Haftayı da Zirvede Tamamladı
Karaelmasspor-Bakır GB Maç Fotoları
Karaelmasspor 0-0 Bakır GB
Usta Levent Analı mı? Çırak İsmail Şarlayan mı?
Bakır GB 5 Attı, Liderlik Koltuğuna Oturdu
A.Çağlayanspor 1-2 Turgutalp Gençlik Spor



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN