Somaspor’da Mustafa Bahadır Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi.

Somaspor’da Mustafa  Bahadır Çalışmalar Hakkında Bilgi Verdi.

Somaspor, Linyit Tesisleri’nde başladığı yeni sezon hazırlıklarını fizik ve kondisyon ağırlıklı sürdürüyor.

Teknik Direktörü Mustafa Bahadır, Soma’da 30 Temmuz’da başlayan ve şu ana kadar yapılan 11 günlük çalışmayı değerlendirdi.

Mustafa Bahadır, kendi tesislerinde başladıkları ilk etap çalışmalarının verimli sürdüğünü söyleyerek, “Adaptasyon sürecini geride bırakmak için iyi bir çalışma ortamında antrenmanlarımızı yapıyoruz. Sıcak havaya rağmen futbolcularımın istekli, coşkulu ve yüksek konsantrasyonları beni çok sevindirdi” dedi.

İlk etap çalışmalarında, 11 günde 18 idman yaptıklarını ifade eden siyah-beyazlıların teknik direktörü Mustafa Bahadır, ” Sabah ve akşam olmak üzere günde çift antrenman yapıyoruz. 18 günlük antrenman programı içerisinde adaptasyon sorununun yanında; her futbolcumuz doğal olarak farklı bir organizmaya sahip. Bu organizmadan en yüksek performansı almak içinde öncelikle bu organizmanın kapasitesini ölçmeli ve ortaya çıkan sonuca göre bu organizmaya yüklenmeler yapılmalıdır. Bu bağlamda bizde sporcularımıza Laktak testi uyguladık. Laktak testinden sonra bazı oyuncularımıza değerlerine göre farklı antrenman programı uyguladık.”dedi.

Bahadır, ”bugünde futbolcularımıza Aerobik dayanıklılık ortamında 2 ve 4 minimal koşularla Anaerobik dayanıklılığın temelini oturtmaya çalışıyoruz. İlave olarak adaptasyon ile başlayan kuvvet çalışmalarına, aletlerde futbolcuların; 25 kilo gibi düşük ağırlıklı kaldırdığı kilolarda başladık. Maksimal-e ise yaklaşık 3 gün sonra geçip takımı istediğimiz düzeye getireceğiz’’dedi.
www.somadaspor.com


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN