Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 16.Hafta Değerlendirme.

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 16.Hafta Değerlendirme.

İzmirspor’dan alınan 3-0’lık galibiyetle 16.haftayı 38 puanla zirvede tamamlayan Somaspor’da,  siyah-beyazlı formaya gönül verenler için şampiyonluk ilk defa bu seviyeye ulaştı.

Bilindiği üzere Bölgesel Amatör Ligde yer aldığımız sürece sezonlara hep iyi başlayıp kötü bitiriyorduk. İnşallah bu iyi gidişat normal sezon ve play-off’larda da sürer. çok istenilen ve arzu duyulan hedefe ulaşırız diyelim ve 16.haftada kısaca neler olmuş bir göz atalım..

Süprizin yaşanmadığı, favori takımların kazandığı 16.hafta maçlarında 38 puana sahip Somaspor liderliğini sürdürdü. Bir maç eksiği ile 34 puanla ikinci sırada grubun tek namağlup takımı Yıldırım Belediyespor yer aldı. Anlaşılan o ki; Yıldırım Belediyespor, namağlup ünvanını 20.hafta Somaspor’la deplasmanda oynayacağı maça kadar sürdürecek.. 31.puana sahip Gülbahçespor, zirve takibini sürdürüyor..29 Puanla 4.sırada yer alan takım Çiğli Belediyespor oldu.

SOMASPOR 3-0 İZMİRSPOR

Somaspor, Atatürk Stadının dolu tribünleri önünde konuk ettiği İzmirspor’u, maç genelinde sergilediği akıllı oyun anlayışı ve rahat futbolu ile;  Agah Oktay Yılmaz, Toma Tabatadze ve Atalay Demirtaş’ın golleriyle 3-0 mağlup etti..Karşılaşmanın geniş detaylarına buradan bakabilirsiniz..




URGANLISPOR 0-4 YILDIRIM BLD.SPOR

Urganlı deplasmanına favori giden Yıldırım Belediyespor,  22. dakikada Mehmet Çağrı Alpaslan, 33. dakikada Hamdi Çavuşoğlu,, 55 pen. ve 66. dakikalarda Bilal İshak’ın golleriyle farklı galip gelip lider Somaspor’un ensesinden ayrılmadı.




GÜLBAHÇESPOR 2-1 YALOVA KADIKÖYSPOR

Grupta en sıkıntılı karşılaşma Gülbahçespor ve Yalova Kadıköyspor arasında oynandı. 10 sarı, ikide kırmızı kartın çıktığı karşılaşmayı ev sahibi Gülbahçespor, 8.dakikada Özen Dönmez, 42.dakikada Osman Demirci’nin golleriyle 2-1 kazandı. Yalova Kadıköyspor’un golünü 23.dakikada penaltıdan Hassan Yaya Seiro kaydetti. Maçın 43.dakikasında Gülbahçespor’dan Mahmut Güleç, Yalova Kadıköyspor’dan da Salih Kaan Kaplan direk kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

ALTINOVA BLD.SPOR 3-4 ÇİĞLİ BLD.SPOR

Geçen hafta evinde Gülbahçespor’a 1-0 mağlup olan İzmir temsilcisi Çiğli Belediyespor, Altınova Belediyespor deplasmanından Kaan Yavuzhan, Göksel Yaman, Kerim Aydın ve Kemal Bolatlı’nın kendi kalesine attığı golle 4-3 galip ayrıldı. Altınova Belediyespor adına golleri ise; Mustafa Topuz, M.Murat Gülbaba ve penaltıdan Yemen Taş kaydetti.

AYVALIKGÜCÜ BLD.SPOR 4-0 ORHANGAZİ BLD.SPOR

Bir önceki haftayı bay geçiren Ayvalıkgücü Belediyespor, evinde konuk ettiği Bursa temsilcisi Orhangazi Belediyespor’u rahat bir oyunun ardından 42’ Bahadır Sekizkardeş, 66’ İsmailcan Taşkıran, 73 ve 89.dakikalarda Erdal Alıcı’nın golleriyle 4-0 mağlup etti.




ÖDEMİŞSPOR 1-0 SALİHLİ BLD.SPOR

Çiğli Belediyespor ve İzmirspor ile birlikte lige tutunma adına mücadele eden Ödemişspor, Saraçoğlu Stadı’nda misafir ettiği Salihli Belediyespor’u 56.dakikada Ziya İnday’ın kafa golüyle 1-0 mağlup etti. 47.dakikada Ödemişspor’dan Halil Karataş, 70.dakikada ise Salihli Belediyespor’dan Güney Atılgan penaltı atışından faydalanamadılar.

16.HAFTA TOPLU SONUÇLAR:

Urganlıspor 0–4 Yıldırım Belediyespor
Ayvalıkgücü Belediyespor 4–0 Orhangazi Belediyespor
Somaspor 3–0 İzmirspor
Gülbahçespor 2–1 Yalova Kadıköyspor
Ödemişspor 1–0 Salihli Belediyespor
Altınova Belediyespor 3–4 Çiğli Belediyespor

17.HAFTA MAÇLARI:

Burhaniye Belediyespor – Urganlıspor
Yıldırım Belediyespor – Altınova Belediyespor
Çiğli Belediyespor – Ödemişspor
Salihli Belediyespor – Gülbahçespor
Yalova Kadıköyspor – Somaspor
İzmirspor – Ayvalıkgücü Belediyespor



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN