Kupalar Sahiplerini Bekliyor..

Kupalar Sahiplerini Bekliyor..

Soma kaymakamlık Futbol Turnuvasında kupalar sahiplerini bekliyor

Yaklaşık 58 gün süren maratonun ardından 9 Mayıs Çarşamba günü zorluklara göğüs geren ve engelleri birer birer aşan iki ekip; Soma Kömürleri ve Devlet Hastanesi, kupayı kaldırıp adlarını ”25.Soma Kaymakamlık Futbol Şampiyonu” olarak yazdırmak amacında.




TAKIMLAR BU KONUMA NASIL GELDİ?

9 Mayıs Çarşamba günü oynanacak olan 3-4’lük ve Final maçıyla sonlanacak olan 25.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında final oynama başarısı gösteren iki takımın şu ana kadar oynadıkları karşılaşmalara bir göz atalım..

SOMA KÖMÜRLERİ

Yarı final
Soma Termik 1-2 Soma Kömürleri 

Çeyrek final

Soma Kömürleri 4-0 Genç Girişimciler

Eleme maçları

Soma Kömürleri 7-1 Ziraat Odası

Grup maçları
Soma Bld 1-4 Soma Kömürleri
Soma Kömürleri 5-0 ELİ (3)
Soma Kömürleri 6-0 ELİ (2)
Soma Kömürleri 2-2 Yuta Çalışkan
Maden-İş 1-3 Soma Kömürleri
Demirexport 1-0 Soma Kömürleri



DEVLET HASTANESİ

Yarı Final

Devlet Hastanesi 3-2 İmbat A.Ş

Çeyrek Final

Devlet Hastanesi 3-2 ELİ (1)

Elemeler

Eğitim Gücü 7-6 Devlet Hastanesi (penaltılarla)

Grup Maçları

Soma Termik 5-3 Devlet Hastanesi
Devlet Hastanesi 3-3 Huzurevi
Soma Çarşı 4-4 Devlet Hastanesi
Taşkonak 3-2 Devlet Hastanesi
Devlet Hastanesi 10-0 Manisa Büyükşehir

FİNALİ GÖKBERK ARSLAN YÖNETECEK

9 Mayıs Çarşamba günü saat 18:00’de oynanacak final maçını; C-klasman hakemlerinden H.Gökberk Arslan yönetecek. Arslan’ın yardımcılıklarını ise Tuğba Kaya ve Çiğdem Fırat üstlenecek.



3-4’LÜK MAÇI
25 Takım arasından sıyrılarak ilk dörde girme başarısı gösteren Soma Termik ve İmbat A.Ş 3-4’lük maçında karşı karşıya gelecek. 9 Mayıs Çarşamba günü saat 16:30’da başlayacak karşılaşma öncesinde; iki takım bu konuma nasıl geldi bir bakalım..



İMBAT A.Ş

Yarı Final
Devlet Hastanesi 3-2 İmbat
Çeyrek Final

Demir Export 0-1 İmbat

Elemeler

İmbat 4-0 Öğretmenler Birliği 

Grup Maçları

İmbat 3-1 Ziraat Odası
Teiaş 1-13 İmbat
İmbat 7-4 Nitromak
İmbat 2-2 Nakliyeciler (3-0 hükmen)
İmbat Madencilik 8-0 Karaelmas



SOMA TERMİK

Yarı Final
Soma Kömürleri 2-1 Soma Termik (uzatmalarda)

Çeyrek Final

Soma Belediye 0-2 Soma Termik 

Elemeler

Soma Termik 4-2 Maden-İş

B-Grubu Maçları

Taşkonak 1-2 Soma Termik
Soma Termik 5-3 Devlet Hastanesi
Soma Termik 7- 2 Soma Çarşı
Soma Termik 4-4 Manisa Büyükşehir Bld.
Soma Termik 4-1 Huzurevi



3-4’LÜK MAÇI KAÇMAZ’IN

3-4’lük maçını ise Bölgesel Lig hakemlerimizden Aydoğan Kaçmaz yönetecek. Kaçmaz’ın yardımcılıklarını ise Orhan Çakar ve Ahmet Türkeş yapacak.

GÜZEL BAŞLASIN GÜZEL BİTSİN

9 Mayıs’ta bana göre; seyir zevki yüksek, çok heyecanlı 3-4’lük ve final maçları bizleri bekliyor. Bir tarafta turnuvalarda şampiyonluklar yaşamış, geçen sezon finalde şampiyonluğu kaybetmiş, tecrübeli oyunculardan kurulu ve ‘’gol kralı’’ patentli Uğur Aksoy gerçeği olan Soma Kömürleri takımı, diğer taraftan güçlü rakipler arasından sıyrılarak çeyrek finale gelen ve çeyrek finalde turnuvanın favorilerinden ELİ (1)’i yarı finalde de İmbat A.Ş’yi uzatma bölümlerinde buldukları gollerle 3-2 mağlup etme başarısı gösteren Devlet Hastanesi maçı, biz sporseverlerin merakla beklediği final olacak..

3-4’lük maçında ise; geçen senenin şampiyon patentli takımı İmbat A.ş ile turnuva 3.sü Soma Termik takımları mücadelesinden çıkacak sonuç merak konusu..

Özetleyecek olursak; Somamızda olduğu kadar ilçe dışında da yakından takip edilen, kurumların, halkın kaynaştığı Kaymakamlık Futbol Turnuvasın da; ”Önce Spor Sonra Skor”’un ön planda olacağı, Fair-Play çerçevesinde ”Güzel Başlasın Güzel Bitsin” temennisiyle 3-4’lük ve final karşılaşması olmasını diliyorum.



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

1 YORUM

  1. Avatar
    Halil ibrahim bahadır

    Iyisiye guzeliyle tatlisiyla .. evet lafıma böle başladim.. cunku harika bi sezon gecdi . Kavgasiz gurultusuz .. ufak tefek sakatliklar vardi ama oda tuzu biberi olsun.. muthiş bi turnuva oldu arkadaşlık dostluk ruzgarlarinin esdigi yenilenin bile yeneni tebrik ettigi . 8 senedir oynadigim katildigim en guzel sezondu . Elenen elenmeywn yenilen yenilmeyen .hatta hatta izleyenin bile muthis katkıda bulunduğu harika bi sezon daha geride kaldi . Emegi geçen herkese tesekkur ederim … kalan takıma başarılar dilerim..

YORUM YAZIN