İmbat A.Ş ve Devlet Hastanesi Yarı Finalde..

İmbat A.Ş ve Devlet Hastanesi Yarı Finalde..

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında çeyrek final karşılaşmaları dün (perş) oynanan İmbat A.Ş-Demir Export ve Devlet Hastanesi- ELİ (1) maçlarıyla sona erdi.

4 golün atıldığı karşılaşmalarda rakiplerini mağlup eden İmbat A.Ş ve Devlet Hastanesi; Soma Kömürleri ve Soma Termikten sonra adlarını yarı finale yazdırdı.

Bu sonuçlardan sonra yarı final eşleşmeleri de şöyle oldu:

06.05.2017 Pazar Saat 17:00 Soma Termik-Soma Kömürleri Teiaş
06.05.2017 Pazar Saat 18:30 Devlet Hastanesi-İmbat A.Ş Teiaş

# Karşılaşmaya ait fotoları görmek için buraya tıklayınız!.

İMBAT 1-0 DEMİR EXPORT

Turnuvanın üçüncü yarı finalist takımını belirleyecek karşılaşma 17:00’de İmbat A.Ş ve Demir Export takımları arasında oynandı. ‘’Erken final’’ diye adlandırılan karşılaşmada gülen taraf İmbat A.Ş oldu.
ÖNEMLİ ANLAR..
Seyirci rekorunun kırıldığı maçta; her iki takımda karşılaşmaya ‘’dostluk’’ mesajları vererek başladı.
Zorluk derecesi yüksek ve telafisi olmayan karşılaşmada; takımlar bir birini tartarak, hata yapmadan ve defans güvenliğini ön planda tutarak ilk 25 dakikayı geçirdi.

33.dakikada Kaan’ın uzun pasında Hüseyin rövöşata denedi. Vurabilse belki de turnuvanın en güzel gollerinden birine imza atacaktı, ıska geçti.

 

İlk yarıda futbolun meyvesi olan ‘’gol’’ sesi çıkmadı.

İkinci yarının ilk 10 dakikası ilk yarıda olduğu gibi ‘’aman sakın gol yemeyelim’’ düşüncesi ile gol pozisyonu açısından kısır geçti.
44.dakika Demir Export kalecisi Bayram Ayman, gelişen İmbat ataklarında adeta kalesinde devleştiği anlar..
Önce Bülent Aktuğ’un serbest vuruşunda, akabinde Özkan’ın dönen topa gelişine vurduğu topta; Bayram, ‘’ben buradayım’’ dedi.
48.dakikada Bülent Aktuğ, uzak mesafeden mükemmel vurdu, Bayram Ayman bunda da gole izin vermedi.

TURU GETİREN GOL..

65.dakikada Yusuf İpek’in ortasında Can Açıkgöz’ün röveşatası Ahmet Cura’ya ‘’pas’’ olarak gitti. Ahmet Cura kafayla meşin yuvarlağı Demir Export ağlarına gönderdi:1-0

BERABERLİK ŞANSI..

Ahmet Curanın attığı golle 1-0 geriye düşen Demir Export, beraberlik golü için yüklenmeye başladı.
68.dakikada Demir Export’un baskılı oyunu, Kemal Gezer’in Onur Öremiş tarafından ceza sahası içinde düşürülmesi sonucu penaltı getirdi. Topun başına geçen usta ayak Kemal Gezer’in vuruşunda Erol Çetiner kalesinde devleşti ve penaltıyı kurtararak, İmbat A.Ş’nin 25.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası Yarı Finaline adını yazdırmasında büyük rol oynadı.

İMBAT YARI FİNALE UZANDI..

Çeyrek finale Öğretmenler Birliğini; Bülent, Tolga, Can ve Onur’un golleriyle 4-0 mağlup ederek gelen İmbat A.Ş, bugünde zorluk derecesi yüksek maçta; Demir Export’u 65.dakikada Ahmet Cura’nın attığı golle 1-0 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.

 

CURA ATTI, EROL TUTTU..

Takım olarak Demir Export karşısında çok iyi mücadele ettiler.. Ancak; 65.dakikada Ahmet Cura, yarı finalin habercisi olan meşin yuvarlağı Demir Export fileleriyle buluşturdu. 70.dakikada ise; Demir Export adına Kemal’in kullandığı penaltıda gole izin vermeyen Erol Çetiner İmbat adına maça damga vuran oyuncular oldu.

DOSTLUĞUN KAYBOLMADIĞI BİR MAÇ OLDU.

‘’Bu eşleşme herkesin beklediği; kamuoyu tarafından ‘İmbat-Demirexport’’ takımları arasında kıyaslamanın yapıldığı, zamanlaması açısından erken sayılabilecek bu eşleşme, herkesi heyecanlandırdı. Merakla beklenmeye başladı. Eşleşmeleri öğrenenlerin bu eşleşmeyi duyduğunda ‘’ooooo!’’ diye bahsettiği maç. inşaallah iki takım arasında dostluğun kaybolmadığı her saniyesi seyredenlerin damağında bırakabilen ve hak edenin kazandığı maç olur’’ Evet yukarıdaki mesaj takım sorumlusu Yusuf İpek’in çeyrek kura eşleşmesinden sonra verdiği mesajdı. Böylesine önemli bir maçın sonrasında her iki takım oyuncuları sahada centilmence mücadele edip, 70 dakikayı ‘’dostca’’ tamamladılar.Kutluyor, yarı finalde başarılar diliyoruz..

DEMİR EXPORT KUPAYA VEDA ETTİ!

65.dakikada yedikleri golle geriye düşen Demir Export, Kemal Gezer’in ayağından penaltıdan yararlanamayınca turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.

BAHAR TURNUVASI..

Takım sorumlusu Kamil Karakum’un çeyrek final öncesinde verdiği mesaj.. ”Diğer takımlara ayıp oluyor bu 8 takım hepsi finali hak etti. Bizim maç ise sahadaki iki takımın oyuncularının %80 nin işi futbol onun için zevkli güzel bir maç olur. Önemli olan iki büyük kurumun bayrağını taşıdığımız ve bunun sadece Bahar Turnuvası olduğunu unutmayalım ki yıllarca insanlar ne maçtı be desinler.” Evet Kamil Karakum’un dediği gibi; ”Bahar Turnuvası” havasında dostça bir maç oldu.Elenmelerine rağmen rakiplerini tebrik eden sporcu ve yöneticileri kutluyoruz..

SAHA:Teiaş
HAKEM: Ali Tuncer
İMBAT A.Ş:Erol-Engin-Onur-Can-Bülent-Özkan-Yusuf-Tolga-Cura
YEDEKLER:Mehmet,Kemal,Deniz,Erhan,Emin,Gökhan

DEMİR EXPORT:Bayram-Hakan-Kaan-Ahmet-Emrah-Kemal-Hüseyin-Raşit-Gaci
YEDEKLER:Kamil,Emre,Engin,İsmail,Volkan,Taşi,A.Bozdağ,Batıhan
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER:Ahmet Cura (İmbat)

DEVLET HASTANESİ 3-2 ELİ (1)

Çeyrek finale; normal süresi 2-2 biten maçta Eğitim Gücünü penaltılar sonunda 5-4 eleyerek gelen Devlet Hastanesi ile, Soma Çarşıyı Bayri (3), Nedim (3) ve Tolga’nın golleriyle 7-3 mağlup ederek gelen ELİ (1) maçında sahadan sevinçle ayrılan taraf Devlet Hastanesi oldu.

ÖNEMLİ ANLAR..

Maça fırtına gibi başlayan ELİ (1), daha birinci dakika dolmadan; Nedim Öz’ün tamamen kişisel becerisiyle getirdiği topu, kaleci Şenol’un solundan ağlara göndererek turnuvanın en erken golünü buldu:1-0
3.dakikada Sait Yurduseven’in müsait durumda yapacağı gol vuruşuna Yusuf Özcan, yerinde ve zamanında yaptığı müdahale ile mutlak golü önledi.

İlk yarı maçın başında atılan golle 1-0 ELİ (1) lehine sonlandı.

53.dakikadan itibaren Devlet Hastanesi, ELİ (1) karşısında baskısını arttırmaya başladı..

BASKI GOL GETİRDİ..

61.dakikada Devlet Hastanesinin başarılı forveti Sait Yurduseven, usta vuruşla meşin yuvarlağı Eli (1) fileleriyle buluşturdu:1-1

DEVLET HASTANESİ ADINA GOL SEVİNCİ 1 DAKİKA SÜRDÜ!

Yediği beraberlik golünün şokunu üzerinden çabuk atan ELİ (1), ilk golün sahibi Nedim Öz’ün güzel golüyle tekrar öne geçti:2-1

 

DEVLET HASTANESİ TEKRAR BERABERLİĞİ YAKALADI

Nedim Öz’ün golünden sonra beraberlik için baskısını iyice arttıran mavi-beyazlılar, oyuna ikinci yarıda dahil olan İsmail Bardan, Birol Alınaçık’ın kornerden gelen topuna kaleci Arkından önce ayak koydu ve tekrar beraberliği yakaladı:2-2

DEVLET HASTANESİ ADINA ‘SEVİNÇ’’ ELİ ADINA ‘’ŞOK’’ ANI..

Maçın bu sonuçla bitmesi beklenirken, karşılaşmanın hakemi Şevket Teker’in gösterdiği uzatma dakikasında İsmail Bardan sert vurdu, ayak koyan Sait Yurduseven, santrası olmayan golle takımını yarı finale taşıdı:3-2

 

SAİT YURDUSEVEN VE İSMAİL BARDAN

ELİ karşısında takım halinde nasıl oynanması gerekiyorsa öyle oynayan ve istediklerini de alan Devlet Hastanesinde iki isimden bahsetmeden geçemeyeceğim.. Sait Yurduseven ve İsmail Bardan.. Sait Yurduseven, 15 kilo versen Somaspor’da forvet oynarsın.. İkinci yarıda oyuna dahil olan İsmail Bardan adeta takımına ‘’hayat’’ verdin kutluyorum..

 

DEVLET HASTANESİ, ‘’SERSERİ MAYIN GİBİYİZ!’’

Takım sorumlularının çekilen eşleşmelerle ilgili verdikleri mesajlarda ‘’Öncelikle bu seviyelerde kolay rakip olmadığını çok iyi biliyoruz. Son sekize kalan takımlarımıza baktığımız zaman teknik seviyeleri yüksek kaliteli oyunculardan kurulu büyük kurumların futbol takımları.Bu anlamda uzun zamandır yer alamadığımız seviyede olmak bizi ayrıca memnun ediyor.Kura çekiminde kardeş kurum olarak gördüğümüz Eli kurumundaki arkadaşlarla beraber otururken kendileri ile rakip olmakta hoş bir tesadüf oldu.

Eli 1 takımı iyi oyunculardan kurulu,uzun yıllar beraber oynamaya alışmış,oturmuş bir sisteme sahip ve en önemlisi futbol terbiyesine sahip güzide bir takım.Ama biz Devlet Hastanesi olarak ta hafife alınacak bir takım olmadığımızı oynadığımız maçlarda gösterdiğimize inanıyorum.Tabiri caizse takımım serseri mayın gibi,nerede ne yapacağımız hiç belli olmuyor.Takımımızın hırsına,yeteneğine ve mücadeleci karakterine çok inanıyoruz ve açıkçası bu seviyede rakip ayırt etmiyoruz.

Kısaca Eli 1 takımı ile yapacağımız maçın zevkli çekişmeli ve en önemlisi fair play ruhuna uygun maç olacağına inanarak takımıza ve rakibimize başarılar diliyor iyi olanın kazanmasını bekliyoruz.Selam ve saygılarımla Sancar DELIBALTA’’ Evet spor severler, sn Sancar Delibalta’nın verdiği mesaj aynen bu karşılaşmada ortaya çıktı. Kutluyor, Yarı finalde başarılar diliyoruz..

ELİ (1) YARI FİNALE ÇOK YAKINKEN!.

Geçen yıl berbat bir sezon yaşayan ve turnuva tarihinde ilk defa grup geçme başarısı gösteremeyen ELİ (1), dün yarı finale çok yakın olduğu karşılaşmadan 3-2 mağlup ayrıldı ve turnuvaya veda etti.

Maç öncesi takım kaptanı Celal Demirel’in verdiği mesajda: ‘’Böylesine bir takımla eşleşmek ve sahada centilmence mücadele etmek bizim için büyük bir keyif ve onurdur. Güzel bir maç olacağıyla ilgili inancımız tamdır. Şanslı olanın değil hak edenin kazanmasını dilemekle birlikte; seyirciye keyifli ve güzel bir maç izletmek en büyük arzumuzdur. ‘’demişti. Evet sevgili kaptanın vurguladığı ‘’şanslı olanın değil, hak edenin kazanacağı bir maç olsun’’ mesajında; hem şansı olan, hem de hak eden bir takıma mağlup oldular.. Elenmelerine rağmen takım halinde rakiplerini kutlayarak sahadan ayrılan bu ekibi kutluyorum..

SAHA:Teiaş
HAKEM: Şevket Teker
ELİ (1):Arkın-Yusuf-Çetin-Halil-Nedim-Tolga-Celal-Osman-Bayri
YEDEKLER:Mahmut,Ali,Onur,Erhan

DEVLET HASTANESİ:Şenol-Kerim-İbrahim-Harun-Mahmut-Emin-Abdullah-Birol-Sait
YEDEKLER:Ali,İsmail,Eyüp,Sercan,Mehmet,Ümit
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: Sait Yurduseven (2), İsmail Bardan (Devlet Hastanesi), Nedim Öz (2) (ELİ 1)

TEŞEKKÜR EDERİZ..

Çeyrek final kura çekimi için şuradaki yazımda ‘’Son eleme maçlarından sonra; kura çekimine katılan takımlar, takım yöneticileri, rakip oyuncular ile düzenleme komitesi arasında müthiş bir dostluk barıs ve kardeşlik duygusu ile inanılmaz çocuksu bir heyecan gözlendi. Dileğimiz o dur ki; Bu barış kardeşlik dostluk ve çocuksu masum heyecanın kalan bütün maçlara yansıması ve çimlerin üzerinde de var olmasıdır.’’ Dediydik. Aynen de öyle oldu. Bir tek kırmızı kartın bile çıkmadığı, telafisi olmayan maçlarda yenilen takımın yenen takımı tebrik ettiği karşılaşmalara şahit olduk.Bu da bizleri bir hayli sevindirdi.teşekkür ederiz..

Not:Biraz uzunca yazı oldu.Hata-eksik-gedik olabilir affınıza..

YARI FİNAL MAÇLARI
06.05.2017 Pazar Saat 17:00 Soma Termik-Soma Kömürleri Teiaş
06.05.2017 Pazar Saat 18:30 Devlet Hastanesi-İmbat Teiaş

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

3 YORUM

  1. Avatar
    Halil ibrahim bahadır

    Insanin yazdigi yazılar yayinlaninca bi o kadar mutlu oluyor . Tesekkurler cevdet hocam . Kim ne derse desin bık.adan usanmadan bizimle uğraşdıgın icin.. TESEKKURLER .

  2. Avatar
    Halil ibrahim bahadır

    Tebrikler imbat beklenileni veremesede iki takim . Yine de imbat takimini ve ozellikle korner direginin dibinde harika islere imza atan yusuf hocami ve ekibini tebrik wderim

  3. Avatar
    Halil ibrahim bahadır

    Ve gelelim hastahanemize .. bu sene butun maclarini izlefim .zaten genelde bu ekiple ya grupda ya sonraki turda 5 senedir karsilasiriz.. ekip ayni bizim harun gitti bide birol kardesimiz geldi ikiside cuk oturmuş kadroya .. bu sene her maci birbirindwn zevkli (huzur evi çarşi ogretmenler maclari ) ve inanilmaz bir performansda eli 1 maçı daha gerid3 kaldi .. canı gonulden tebrik wderim hepinizi . Ilk 9 u rahat sayabilecegim . Degisiklikleri bile tahmin ettigim bi takim oldunuz . Neden olmasin beyler . Burda takimlar arasinda uçurumlar yok . Inanmaya devam . Imbatıda elersiniz siz bu inançla . Başarılar ve tekrar tekrar TEBRIKLER . bence turnuvanin en renk getiren ve en zevkli maclarini izlettiren takım sizsiniz beyler…. alkıslar sizeeeeee dostlugunuza arkadasliginiza …

YORUM YAZIN