7.Hafta Eşleşmeler,Takım Sorumluları Ve Detaylar..

7.Hafta Eşleşmeler,Takım Sorumluları Ve Detaylar..

25 Takımın katılımıyla 12 Mart’ta başlayan 25.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında, grup karşılaşmalarından sonra 16 takımlı eleme maçları da Cuma günü  oynanan İmbat A.Ş-Öğretmenler Birliği ve Soma Belediyesi-Taşkonak maçlarıyla sona erdi.

Oynanan son eleme maçlarından sonra; kura çekimine katılan takımlar, takım yöneticileri, rakip oyuncular ile düzenleme komitesi arasında müthiş bir dostluk barıs ve kardeşlik duygusu ile inanılmaz çocuksu bir heyecan gözlendi.

Dileğimiz o dur ki; Bu barış kardeşlik dostluk ve çocuksu masum heyecanın kalan bütün maçlara yansıması ve çimlerin üzerinde de var olmasıdır. Tüm kalbimizle inancımız tamdır. Sevgi ve saygılarımızla somadaspor.com’’ diyerek; eleme maçları sonunda çeyrek finale kalan 8 takım, turnuvaya veda eden takımlar, eşleşmeler, temenniler, gol krallığı, maç tarihleri ve küçük detaylar şöyle oluştu:



ÇEYREK FİNALE ADINI YAZDIRAN 8 TAKIM
İmbat A.Ş
ELİ (1)
Demir Export
Genç Girişimciler
Devlet Hastanesi
Soma Kömürleri
Soma Termik
Soma Belediye

VEDA EDEN 8 TAKIM
Eğitim Gücü
Maden-İş
Taşkonak
Nitromak
Soma Çarşı
Karaelmas
Ziraat Odası
Öğretmenler Birliği

ÇEYREK FİNAL EŞLEŞMELERİ
2 Mayıs Çarşamba Saat 17:00 Soma Belediye-Soma Termik (1.Maç)
2 Mayıs Çarşamba Saat 18:30 Genç Girişimciler-Soma Kömürleri (2.Maç)

3 Mayıs Perşembe Saat 17:00 Demir Export-İmbat (3.Maç)
3 Mayıs Perşembe Saat 18:30 Devlet Hastanesi-ELİ (1) (4.Maç)

YARI FİNAL EŞLEŞMELERİ
6 Mayıs Pazar Saat 17:00 (1.Maçın Galibi-2.Maçın Galibi)
6 Mayıs Pazar Saat 18:30 (3.Maçın Galibi-4.Maçın Galibi)

FİNAL
9 Mayıs Çarşamba



7.HAFTANIN SONUNDA DETAYLARA BİR BAKALIM..
16 takımla oynanan eleme maçlarından sonra en başarılı grup C-grubu oldu.
C-grubunda yer alan 3 takım; Demir Export-Soma Kömürleri ve Soma Belediye rakiplerine üstünlük sağlayarak çeyrek finale kaldı. A-grubunda ELİ (1) ve Genç Girişimciler, B-grubunda Soma Termik ve Devlet Hastanesi ikişer takımla takip ederken, D-grubu tek takımla (İmbat) izledi..

PENALTILAR
Elemelerde penaltıya giden tek maç Devlet Hastanesi ve Eğitim Gücü arasında oynandı. Normal süresi 2-2 sona eren karşılaşma sonunda, rakibine penaltılarla 5-4’lük üstünlük sağlayan Devlet Hastanesi tur atladı.

TOPLAM GOL SAYISI
7.hafta ile beraber grup ve eleme maçları da dahil toplam 74 maçta gol sayısı 448’e yükseldi..

EN FARKLI GALİBİYET
Eleme maçlarında en farklı galibiyeti: Ziraat Odasını; Uğur (5), Bahadır Özgen ve Hüseyin Topal’ın golleriyle 7-1 mağlup eden Soma Kömürleri elde etti. Bir diğer farklı galibiyette 3-0 geriye düştüğü karşılaşmada Soma Çarşıyı 7-3 mağlup eden ELİ (1) takımı aldı.

EN GÜZEL GOL
Grup ve eleme maçları da dahil 74 maç içerisinde şu ana kadar en güzel gol; Genç Girişimciler-Öğretmenler Birliği maçında Genç Girişimciler oyuncusu Osman Uysal’ın attığı gol oldu.
GOL KRALLIĞI
Gol krallığı listemizin tepesinde 13 golle Mehmet Bayri (ELİ (1) bulundu. Mehmet Bayri’yi 12 golle Uğur Aksoy (Soma Kömürleri) takip etti.

EŞLEŞMELER ve TAKIM SORUMLULARININ GÖRÜŞLERİ




İMBAT-DEMİR EXPORT

KAMİL KARAKUM (DEMİR EXPORT)
Demir Export olarak; bugüne kadar oynanan tüm karşılaşmalarda centilmence mücadele eden futbolcu ve yönetici abi-kardeşlerime emeklerinden dolayı teşekkür ederiz.. Kura çekimi sonucunda eşleştiğimiz İmbat takımı ile oynayacağımız bu karşılaşmayı erken final denilmesinden hoşlanmıyorum. Diğer takımlara ayıp oluyor bu 8 takım hepsi finali hak etti. Bizim maç ise sahadaki iki takımın oyuncularının %80 nin işi futbol onun için zevkli güzel bir maç olur. Önemli olan iki büyük kurumun bayrağını taşıdığımız ve bunun sadece bahar Turnuvası olduğunu unutmayalım ki yıllarca insanlar ne maçtı be desinler. Kazasız-sakatlık olmadan tüm takımlara başarılar dileriz.

YUSUF İPEK (İMBAT A.Ş)
Bu eşleşme herkesin beklediği;kamuoyu tarafından ‘İmbat-Demirexport’’ takımları arasında kıyaslamanın yapıldığı, zamanlaması açısından erken sayılabilecek bu eşleşme, herkesi heyecanlandırdı. Merakla beklenmeye başladı. Eşleşmeleri öğrenenlerin bu eşleşmeyi duyduğunda ‘’ooooo!’’ diye bahsettiği maç. inşaallah iki takım arasında dostluğun kaybolmadığı her saniyesi seyredenlerin damağında bırakabilen ve hak edenin kazandığı maç olur temellisiyle; çeyrek finaldeki tüm takımlara başarılar dilerim

DEVLET HASTANESİ-ELİ (1)

CELAL DEMİREL (ELİ 1)
Dün kaymakamlık futbol turnuvası çeyrek final kuraları coşkuyla heyecanla ve samimiyetle çekildi. Öncelikle geçmişten bu yana turnuva geleneğinin sürmesinde emeği geçen herkese teşekkür etmekle birlikte; son yıllarda büyük özveri göstererek turnuvanın düzenlenmesine katkı koyan ve biz turnuvaya katılan takımlardan ve oyunculardan çok sahada var olan, her türlü övgüyü hak eden İlçe Gençlik Ve Spor Müdürümüz Dilek Kuruçay’a teşekkür ederiz.

ELİ 1 takımı olarak; oynayan oynamayan tüm takım arkadaşlarıma, bize bu kurada çekim heyecanını yaşatan takımıma gösterdikleri kardeşlik ve oyun kalitesi nedeniyle ayrıca teşekkür ederim. Aynı zamanda saha kenarında ki taraftarımıza da. Takım arkadaşlarımla ve taraftarımızla gurur duyuyorum. Kura çekimine gelince; turnuvanın düzenlenmesinde bu yana turnuva geleneğine ve turnuva kültürüne sahip bir takım olan Devlet Hastanesi ile eşleşmekten ve rakip olmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzun bilinmesini isteriz. Şöyle ki; hatırladığımız kadarıyla Dr Osman Öztürk. Dr. Mustafa Karaca Dr. Aydın Uludağ. Dr. Hakan Açıkgöz.Sağlık memuru Nuri kardeşimizle başlatan takım geleneği bugün Sevgili kardeşim Sancar Delibalta ve takım arkadaşları ile devam etmektedir..

Böylesine bir takımla eşleşmek ve sahada centilmence mücadele etmek bizim için büyük bir keyif ve onurdur. Güzel bir maç olacağıyla ilgili inancımız tamdır. Şanslı olanın değil hakedenin kazanmasını dilemekle birlikte; seyirciye keyifli ve güzel bir maç izletmek en büyük arzumuzdur. Bugün kura çekiminde takımların gösterdiği dostluk barış ve kardeşliğin de sahayada yansımasını arzular, ELİ 1 Takımı olarak çeyrek finale katılan tüm takımlara başarılar dileriz.

SANCAR DELİBALTA (DEVLET HASTANESİ)
Öncelikle bu seviyelerde kolay rakip olmadığını çok iyi biliyoruz. Son sekize kalan takımlarımıza baktığımız zaman teknik seviyeleri yüksek kaliteli oyunculardan kurulu büyük kurumların futbol takımları.Bu anlamda uzun zamandır yer alamadığımız seviyede olmak bizi ayrıca memnun ediyor.

Kura çekiminde kardeş kurum olarak gördüğümüz Eli kurumundaki arkadaşlarla beraber otururken kendileri ile rakip olmakta hoş bir tesadüf oldu.Eli 1 takımı iyi oyunculardan kurulu,uzun yıllar beraber oynamaya alışmış,oturmuş bir sisteme sahip ve en önemlisi futbol terbiyesine sahip güzide bir takım.Ama biz devlet hastanesi olarakta hafife alınacak bir takım olmadığımızı oynadığımız maçlarda gösterdiğimize inanıyorum.Tabiri caizse takımım serseri mayın gibi,nerede ne yapacağımız hiç belli olmuyor.Takımımızın hırsına,yeteneğine ve mücadeleci karakterine çok inanıyoruz ve açıkçası bu seviyede rakip ayırt etmiyoruz.Kısaca Eli 1 takımı ile yapacağımız maçın zevkli çekişmeli ve en önemlisi fair play ruhuna uygun maç olacağına inanarak takımıza ve rakibimize başarılar diliyor iyi olanın kazanmasını bekliyoruz.Selam ve saygılarımla Sancar DELIBALTA



SOMA TERMİK-SOMA BELEDİYESİ

LAZ İBO (SOMA TERMİK)
Öncelikle bizim için çok önemli, benim için ayrıca önemli olan her yıl dört gözle beklediğimiz Kaymakamlık turnuvasını bu senede düzenleyen Kaymakamımıza akabinde her yıl sorunlarla uğraşan, yorulan, emeğine büyük saygı duyduğumuz Dilek Kuruçay-a, maç esnasında çok koşturan Emrah Cantürk ve birbirinden güzel evlatlarına . Tabii ki; siz değerli hocama TESEKKURLERIMI sunarım..

Bugüne bakacak olursak; zaten çeyrek finale kadar gelmiş bütün ekipler güçlüdür . Ve başarılarından dolayı hepsini tebrik ederim. Birbirinden güzel hikayesi olan maçlar izlettikleri icin hepsine tesekkur ederim… Kura çekimine de değinecek olursak;. Soma Belediyesi takımıyla eşleştik . Kazım hocamın önderliğinde Yucel-in Novak-ın İsmail-in başarılı oyunlarıyla bugüne kadar çok güzel maçlar oynadılar . Ve başarılı oldular . Böyle bir takımla eşleşmek bizi hem gururlandırıyor hem de heyecanlandırıyor. İnanın maç gününü iple çekiyoruz . Soma-mızın bütün futbolseverlerini maçımızı izlemeye davet ediyoruz . Emin olun beklentilerin karşılandığı bi maç olacaktır. SOMA TERMIK ekibi olarak; basta elenen takımlara tesekkurlerimizi sunar, .. ceyrek finalde mucadele edecek takımlara da canı gönulden başarılar diliyoruz .. INSALLAH kazasız-belasız (sakatlıksız) güzel maçlara şahit olacağımız finaller geçirmek dileklerimle . Herkese KOLAY GELSIN .

ÖZGÜR ŞEN (SOMA BELEDİYESİ)
Soma Belediyesi olarak çeyrek finale kalan tüm takımlara başarılar diliyoruz. Önceki senelere bakıldığında son 10 yılı baz aldığımızda gruplardan hiç çıkamamıştık. Yaş ortalaması olarak belki de son 8’e kalan en yaşlı takım olmamıza rağmen tecrübemiz ile önce herkesin ölüm grubu dediği güçlü C-grubundan cıktık. Aynı zamanda da eleme turunda çok güçlü rakibimiz Taşkonak gibi bir takımı yenme başarısı göstererek son 10 yıllık tarihimizde ilk defa çeyrek finale yükseldik.

Çeyrek finaldeki rakibimiz Soma Termik bize göre genç, dinamik ve beraber oynama alışkanlığı olan ve oyunu değistirecek kaliteli ayakları olan oynadıkları pozitif futbol ile de her sene son 4’e kalan hatta bu turnuvanın şampiyonluğunu tatmış bir takım. Torku ile oynayacağımız maçın seyir zevkinin herkes için çok zevkli olacağını düşünüyor, zaten 2 takımında buraya gelene kadar kurumlarına yakışır bir şekilde fair-play anlayışına uygun mücadele ettiklerini ve bu mücadelenin de aynı şekilde olacağına inanıyoruz. Bundan sonraki bütün maçlarda kazasız-belasız geçmesi temennisiyle tüm takımlara Soma Belediye futbol Takımı olarak başarılar dileriz…

SOMA KÖMÜRLERİ-GENÇ GİRİŞİMCİLER

İBRAHİM TAŞ (SOMA KÖMÜRLERİ)
Turnuvada Soma Kömürleri olarak önceliğimiz; bağlı bulunduğumuz kurumumuzu en iyi şekilde temsil etmektir. Eşleşmelere gelince; çekilen kuradan son derece memnunuz.Geçen sene final oynamış ve ikincilikle yetinmiştik. Çıtayı yükseltip bu sene şampiyon olmak istiyoruz.. Rakibimiz Genç Girişimcilere de başarılar diliyoruz..

YÜCEL ÜNAL (GENÇ GİRİŞİMCİLER)
3 senedir aktif olarak yer aldığımız Kaymakamlık futbol turnuvasında ilk iki senede yarı final oynamış bir takım olarak bu sene, o sene olduğunu düşünerek final oynamayı planlıyoruz. Geçen yıl yarı finalde elendiğimiz Soma Kömürleri takımı ile eşleşmemiz bizim için geçen yıl ki maçın rövanşı niteliği taşımaktadır. Rakibimize saygı duymakla birlikte bu sefer rövanşın tarafımıza neticeleneceği düşünüyoruz. Saygı ve sevgi çerçevesinde sakatlıksız, seyir zevki yüksek maçlar dileriz. Tüm takımlara başarılar…

Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!.




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

1 YORUM

  1. Avatar
    Halil ibrahim bahadır

    Temenniler dilekler çok güzel .. hadi bakalım beyler soma halkı bizden guz4l maçlar bekliyor kavgasız gürültüsüz .herkesin begenisini kazanan maçlar olur insallah .. herkese canı gonulden bol şans beyler ..

YORUM YAZIN