Burhanettin Basatemür Zehir Zemberek!

Burhanettin Basatemür Zehir Zemberek!

Somaspor Teknik Direktörü Burhanettin Basatemür, TFF 2.Lig Kırmızı Grup 25.hafta maçında Sakaryaspor’a karşı alınan 2-1’lik mağlubiyeti, ” Sakaryaspor maçı tamda beklediğimiz gibi zor bir maç oldu” diye değerlendirdi.

Teknik direktör Basatemür, maçın ardından bloğumuza yaptığı açıklamada, ” Yine maalesef geçen hafta olduğu gibi oyuna gol yiyerek başladık. Ancak gol yedikten sonraki süreçte de rakibimizin atakları vardı.” dedi.

” Özellikle 20.dakikadan sonra oyunu toparladık. Çok sayıda iyi pas yaparak, iyi oyun oynayarak hücum etmeye çalıştık.” diyen Basatemür, ” Tabi bu arada 10.dakikada sol bekimiz Yasin Yıldız’ın sakatlanarak oyundan çıkması eksik olan üç oyuncumuza bir oyuncu daha eklenmiş oldu. Mecburen saha içerisinde sistemde oyuncu değişikliğine gitmek zorunda kaldık. Ancak buna rağmen iyi bir oyun ve iyi pas trafiği ile oyun üstünlüğü bizdeydi. Ama ilk yarı özelinde bir gol atabildik. Maalesef maçın hakemini geçemedik. İkinci yarı ise üç gün önce oynadığımız Adıyaman FK maçının yorgunluğu çıktı. Bildiğiniz gibi hafta içi bir maç oynadık üstelik Onur’un kırmızı kart görmesiyle futbolcularımıza saha içerisinde bir hayli yük binmişti. Sakaryaspor ise bizim maça dinlenik geldiler. Ona rağmen dengeli giden bir maçta çok kötü bir gol yedik, yemememiz gereken bir gol yedik. Ancak futbolda maalesef bunlar var. Sonrasında Özcan’la bulduğumuz pozisyon var ama yeterli sayıda bulamadık, yorgunluk baş gösterdi. Maçı kaybettik” dedi.



Alper Akarsu maçın önüne geçti!

Basatemür karşılaşmanın orta hakemi Alper Akarsu’yu eleştirdi.

Karşılaşma boyuncu berbat yönetim gösteren hakem Alper Akarsu’ya olan öfkesini dile getiren teknik adam, şu değerlendirmede bulundu:

“2-3 yıla yakındır Soma’dayım. İlk defa ard niyetli bir hakem vardı sahada. İlk defada hakemle ilgili konuşuyorum. Sakaryaspor’un geçen haftaki verilmeyen penaltılarını bahane ederek çok büyük bir yaygara kopardılar. Gelen klasman ve tecrübeli bir hakem nasıl yapacağını biliyordu ve öylede yaptı. Maçı telafi ettiler. Olan bize oldu maalesef. Çok net bir penaltımızı vermemesi 80 numaralı oyuncunun en az 2-3 sarı kart görmesi gerekirken ikinci sarıyı bir türlü vermemesi bu kadar korkakça davranması yani niyeti kesinlikle kötü olan bir hakem geldi. Bu söylediklerimin aynısını onun yüzüne de söyledim. Bu yaptıklarının yanına kalmayacağını da söyledim. Bu kadar hatayı bile bile yapan bir insan. Bu güne kadar hakem hocalarımız bir çok hata yaptı. Tıpkı bizim gibi, futbolcular gibi. Sonuçta hakemlerde hata yapar. Ama ilk defa art niyetli, ne yapmayı istediğini bilerek gelmiş bir hakem vardı. Çok bariz bir şekilde yaptı ve maalesef Sakaryaspor’u kurtardılar ama bizi mağlup ederek giden bir hakem vardı. Bilinçli bir şekilde ne yaptığını bilerek, kendisine de söyledim iyi hakem ama hiçbir şekilde iyi niyetli değildi. Maça ne yapılmasını bilerek gönderilmiş bir hakem oda görevini yaptı ve gitti. Ancak buna takılı kalmayacağız, futbolda böyle seriler var. İki haftadır kazanamıyoruz çok doğal, normal şeyler bunlar. Önemli olan bu olumsuzluklardan çıkabilmek. İnşallah önümüzdeki hafta oynayacağımız Turgutluspor maçıyla beraber buradan çıkacağız.’’dedi.

Bağlantılı Haberler;

Somaspor Sakaryaspor Maç Fotoları
Maça Gelin Çağrısı Yapanlar Tribün Yarı Kapasite Alındığını Bilmiyor mu?
Somaspor 1-2 Sakaryaspor
Somaspor Sakaryaspor Maç Önü
Sakaryaspor Maçını Alper Akarsu Yönetecek
Sakaryaspor Maçı Öncesi Olumsuz Gelişme
Basatemür: Oyunumuz Kötü Değildi
Sakaryaspor 3-0 Somaspor
Sakaryaspor Somaspor Maç Önü
Sakaryaspor Maçımızın Hakemleri Belli Oldu
Sarı Kart Sınırında 2 Oyuncumuz Var

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN