Çetin İlgör Yazdı: Olmasaydı Sonumuz Böyle!

Çetin İlgör Yazdı: Olmasaydı Sonumuz Böyle!


Bu sezonun çeyrek finalinde İmbat Maden-Ticaret Odası arasında oynanan maça baktığımda, geçen yılki unutulmaz maçın tadı kaldı hatıralarda.

Yine öyle başlamıştı oysa. İlk dakikalarla birlikte top bir o kalede bir bu kalede derken, oturduğum sandalyede şöyle yaslandım bir geriye. ‘’Seyir defterine bir mektup daha yazılacak’’ dedim kendi kendime.

Her dakika tahminim değişiyordu. Bir ‘’Ticaret alır’’ diyordum maçı bir ‘’İmbat’’

Ne var ki rüyam kısa sürdü.

Hiç anlayamadığım bir sebepten maç gerilmeye başladı.
Ben ne yargıcım ne de jüri kim haklı kim haksız bilemem.
Yorum yapmam da doğru olmaz ancak şu kadarını söyleyebilirim; oyuncular için stres her zaman kötüdür. Tamam tüm kamuoyu bu maça çok farklı bir anlam yükledi bunun farkındayım. Bu da oyuncular üzerinde ciddi stres yarattı. Ancak başarı için stres kontrolü yapmak zorundasınız.

Maalesef Ticaret Odası bunu başaramadı.

Oyun içinde bazı oyuncular, (kendilerince haklı olabilirler ama) gereksiz gerildiler.
Bu gerginlik sürekli oyunlarını olumsuz etkiledi.
Bazı tecrübeli oyuncuların hatta hocalarının telkinleri de işe yaramadı.
Ticaret Odası gerildikçe oyundan düştü oyundan düştükçe gerildi. Bu gerginlik yedek kulübesine de yansıdı ve oluşan bu sinerji de, gerginliği iyice büyüttü.

Ticaret Odası rakibine oranla daha duygusal ve kırılgan bir takım, coşku hırs ve oynama istekleri çok üst seviyede ancak stres kontrolleri yok. Böyle olunca da İmbat gibi bir takıma karşı kaybetmeleri kaçınılmaz oldu.

Sakin kalabilselerdi farklı bir senaryo yaşanabilirdi belki de, ama bunu asla bilemeyeceğiz. Ama şunu biliyorum ki çok daha başka bir seviyede maç izleyebilirdik. Geçen yılki gibi hafızalarımıza kazınacak bir maç olabilirdi.

Ben bu takımı izlerken çok büyük keyif alıyorum elenmeleri beni hakikaten çok üzdü.
Ama futbol böyle bir şey kazanmak ta var kaybetmekte.
Efor gerektiren sporlarda sporcuların vücutlarında adrenalin artışı yaşanır bu da kişinin daha gergin olmasına sebep olabilir o yüzden kimseyi suçlamak istemiyorum ama sanki ‘’keskin sirke küpüne zarar verdi”

Ticaret Odası tecrübesizliğinin kurbanı oldu.

Kendilerine geçmiş olsun diyor bir dahaki seneye başarılar diliyorum.
Ayrıca turnuva genelindeki seyir zevki yüksek kaliteli oyunları için tebrik ederim.

İmbat Maden oyuncularının bazılarında da gerginlik vardı.

Ancak takımın geneline yayılmayınca oyunun için de kalarak güçlü rakibini bir kez daha elemeyi başardı.
Tabi burada galibiyeti sadece gerginliğe bağlamak İmbata haksızlık olur.

İmbat o gün cesur ve inatçı oyunuyla alkışı hak etti.

İlk dakikalardan itibaren rakibinden korkmadığını göstererek ofansif bir oyun oynadı.
Murat Aksoy’un bireysel yeteneği Mutlu’nun fırsatçılığı Deniz’in çalışkanlığı Yücel ve Ercan’ın sağlamlığı maçın kazanılmasında önemli detaylardı.
Eser’in stresli oluşu performansını düşürse de kalitesiyle oyunda kalmayı bildi.
İmbat Madeni bu kadar kaliteli rakibini yenerek yarı finale çıktıkları için tebrik ederim. Yine yeni yeniden şampiyon mu olacaklar yoksa konsantrasyon eksikliği mi yaşayacaklar hep birlikte göreceğiz. Kalın sağlıcakla.. Çetin İlgör (Tüm👉 yazılarına göz at)

NOT: Karşılaşmaya ait detaylar için👉 buraya, fotolar için 👉 cevsam ınstagram ve somadaspor facebook  🏆 tüm turnuva haberleri için şuraya tıklayınız!..

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN