Futbol Turnuvasında Finalin Adı Belli Oldu

Futbol Turnuvasında Finalin Adı Belli Oldu

Kaymakamlık  Futbol Turnuvasında finalin adı belli oldu. Yarı final karşılaşmalarında rakiplerini saft dışı bırakan İmbat Maden ve Maden-İş adlarını finale yazdırdı.

29’uncu Soma Kaymakamlığı Bahar Kupası Bora Bilgener Futbol Turnuvasında yarı final karşılaşmaları Pazartesi İmbat Madencilik-Ticaret Odası ve Maden İş-Mevlana Özel Eğitim Okulu arasında oynandı.

İmbat Maden ve Maden-İş finale yükseldi

Teiaş Eğitim Tesisleri Sahasının kendine has atmosferinde seyirci rekorunun kırıldığı, 17 golün atıldığı yarı final karşılaşmalarında; İmbat Madencilik ve Ticaret Odası maçını uzatmalar, Maden İş-Mevlana Özel Eğitim okulu maçını ise normal süre belirledi. Zorlu maçlarda rakiplerini mağlup eden İmbat Madencilik ve Maden-İş adlarını ‘’29.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva” finaline yazdırmayı başardı.

Nerden başlasam, ne yazsam bilemedim?

İmbat Madencilik 7-6 Ticaret Odası

İlk finalist takımı belirleyecek karşılaşma; eleme maçında Soma Belediyesini 11-3, çeyrek finalde ise Milli Eğitim’i 7-0’lık skorla saft dışı bırakan İmbat Madencilik ile, eleme maçında Kolin Madenciliği 6-0, çeyrek finalde ise Eli-1’i 9-0’lık skorla kupanın dışına iten Ticaret Odası takımları arasında oynandı.

Nerden başlasam, ne yazsam bilemedim?

Bu maçın özelinde goller şöyle atıldı böyle atıldı, Ahmet böyle oynadı, Mehmet şöyle oynadı dan ziyade genel değerlendirme yapmayı yeğledim. Dediğim gibi süper karşılaşmayı değerlendirmeye pek gerek yok gibi aslında. Bu maçtan sonra ne yazsak ne çizsek, kelimeler biraz boşta kalır. ‘’Bence yarı final değil de final niteliğinde bir maç izledik.’’dedikten sonra yazıya yinede bir giriş yapalım…



Yaklaşık 2 bin futbolseverin yakından takip ettiği karşılaşmada kalite, heyecan, bol gol, kırmızı kartlar ve gerilim doruk noktasındaydı. Alper Özgün’ün maçın henüz 20.saniyesi ve 23.dakikasında attığı gollerle 2-0 geriye düşen İmbat Madencilik, 26.dakikada Emre Ocak, 32.dakikada ise Eser Kasal’la durumu 2-2 yaptı. İlk yarı bu skorla tamamlanırken, Ticaret Odası 40.dakikada Yusuf Akkoç ve 50.dakikada Alper Özgün’ün golleriyle maçta tekrar iki farklı üstünlüğü yakaladı:4-2

Tıpkı ilk yarıda olduğu gibi iki farkla geriye düşen İmbat Maden, 58.dakikada Eser Kasal, 62.dakikada Tolga Meral’le beraberliği yakalayıp maçı uzatmaya götürdü:4-4

Uzatmanın ikinci maçın 72.dakikasında Mutlu Günaydın durumu 5-4 yaptı. 79.dakikada sahneye bir kez daha Mutlu Günaydın çıktı ve bu sefer maçta iki farklı üstünlüğü yakalayan taraf İmbat Madencilik oldu:6-4

ALPER ÖZGÜN

Halbuki, oyunun başında fırtına gibi bir tempo yakalayan Ticaret Odası, Alper Özgün’ün müthiş performansı ve diğer oyuncuların yerinde ve zamanında yaptıkları savunma gayretiyle ilk 20 dakikalık dilime 2-0 önde girmişlerdi. Uzatma bölümünde bir anda üst üste yedikleri gollerle iki farklı geriye düşen Mehmet Güvendiren’in oyuncuları, Mutlu Günaydın’ın gollerine karşılık 81.dakikada İsmail Kavruk, 83.dakikada ise Çağlar Bozca ile cevap verdi ve maç bir anda 6-6 oldu.



ESER KASAL

İşte bu dakikadan sonra sahneye bir kez daha usta sol ayak ‘’Eser Kasal’’ çıktı. Eser, uzak mesafeden attığı golle İmbat Madenciliği finale taşıyan oyuncu oldu:7-6

Caner Şen: ‘’Hep imbat mı şampiyon olacak?’’

İmbat takımının sportif direktörü Caner Şen, büyük zafer’in ardından yaptığı açıklamada;
‘’Bizim açımızdan zor bir maç oldu. Geçen seneki yarı final maçının tekrarı gibi oldu. Başlama vuruşuyla geriye düştük. Toparlanmak isterken kalemizde ikinci golü gördük. Büyük takım olma ve tecrübenin önemi bundan sonra devreye girdi. Özellikle Yusuf hocamın oyuna yerinde müdahaleleri ve oyuncularımızın üst düzey performansı ile maçı aldık. Alper rakip takım adına bizi en çok zorlayan oyuncuydu. Attığı kafa golü de bence jeneriklikti. Kendisi başta olmak üzere tüm Ticaret Odası yönetici, teknik kadro ve futbolcularını gönülden kutluyorum.”

Caner Şen İmbat Madencilik Sportif Direktörü

”Buradan değinmek istediğim bir konu daha var. Süper ligde bir derbi maç bu kadar belki zevkli olmayabilirdi. Bunun bilincinde olan tüm sporseverlerde bu yüzden tribünleri doldurdu. Bu büyük ve güzel atmosferde saha içinde ufak gerginlikler olsa da istenmeyen hiç bir olay yaşanmadı. İlk maç yazımda da dediğim gibi biz bu organizasyonu ciddiye aldığımızdan güzel ve kaliteli bir kadromuz başında da bu işi bilen bir antrenörümüz var.



Ben isterim ki İmbat gibi Ticaret Odası gibi çok daha fazla takım olsun. Çünki futbol görsel bir oyun ve bu görsellik ne kadar fazla olursa seyir zevki de o kadar artıyor. Bazen şöyle yorumlarla karşılaşıyoruz ‘’Hep imbat mı şampiyon olacak?’’ diye. Bu bizi üzüyor açıkçası. İyi olmak güzel futbol oynamak suç mu? Bugün maçı izleyen herkes hop oturdu hop kalktı. Yeri geldi telefonlarını meşgule aldılar maçı kaçırmamak adına. Kalite ve güzel futbol karşılıklı birleşince oluyor bunlar. Çok üst düzey bir maç hakemin dönem dönem kontrolü kaybetmesine rağmen kavgasız da bitebiliyormuş. Bunu da göstermiş olduk karşılıklı. Bunun üzerine Soma spor kamuoyunun düşünmesi ve tartışılması gerektiğini düşünüyorum. Son olarak ta maça gelip maçı izleyerek bizleri onurlandıran tüm seyircilere teşekkürlerimizi sunuyoruz.’’diye konuştu

İmbat Madencilik-Ticaret Odası

Geçen sezonda yarı finalde karşılaştılar

Geçen sezonda yarı final maçında karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesini 1500’e yakın spor sever takip etti. Dev maçın normal süresi 1.dakikada Ticaret Odası adına Alper Özgün, 35+2’dakikada Murat Aksoy’un golleriyle 1-1 beraberlikle sonuçlandı. Uzatma bölümlerinde Tolga Meral ve Gökay Büyükyıldız ile iki gol daha bulan İmbat Madencilik, 3-1’lik skorla adını finale yazdırmıştı.(geniş detaylara buradan bakabilirsiniz)

SAHA:Teiaş
HAKEM:Fırat Konurce
İMBAT MADEN:Kadir-Can-Ercan-Yücel-Erdem-Emre-Eser-İlker-Murat
YEDEKLER: Erol, Tolga, Deniz, Oğuzhan, Ahmet, Mustafa, Kaan, Mutlu
ANTRENÖR:Yusuf İpek

TİCARET ODASI:Kamil-Gürkan-Muammer-Serhat-Mesut-Furkan-İsmail-Yusuf-Alper
YEDEKLER: Çağlar, Hasan, Emrah, Ramazan, İdris, Ozan, Rafet, Onur, Mesut
ANTRENÖR:Mehmet Güvendiren
KIRMIZI KARTLAR:dk.78 Mutlu Günaydın (İmbat Maden), dk.82 Serhat Güzel (Ticaret Odası)
GOLLER: dk.1′ 23 ve 50 Alper Özgün, dk.40 Yusuf Akkoç, dk.81 İsmail Kavruk, dk.83 Çağlar Bozca (Ticaret Odası) dk.32 Emre Ocak, 32′ 58′ ve 86 Eser Kasal, dk.63 Tolga Meral, dk.72′ ve 79 Mutlu Günaydın  (İmbat Maden)



Maden İş 4-0 Mevlana Özel Eğitim Okulu

Turnuvanın son finalist takımını belirleyecek olan karşılaşma; Maden İş ve Mevlana Özel Eğitim Okulu arasında oyandı. İlk maçın uzatmalara kalması nedeniyle geç başlayan karşılaşmada Maden-İş 40 dakikasını 8 kişi oynadığı maçta Mevlana Özel Eğitim Okulunu 4-0 mağlup etti.

30.dakikada Emre Kaya’nın atılmasıyla 40 dakika bir kişi eksik oynayan Cengiz Türk’ün oyuncuları, maç genelinde sahada yerleşik, ayağa toplar yaparak Mavlana savunmasının dengesini bozdu. Kırmızı-beyazlılar 15.dakikada İmran Gürsul, 42.dakikada penaltıdan Mehmet Bilal, 50.dakikada Sebahattin Günebakan ve 58.dakikada Metin Açıkgöz’ün golleriyle finale uzanan taraf oldu.



Cengiz Türk Maden İş

Cengiz Türk: ”Takıma gerçekten çok güveniyordum ve beni yanıltmadılar.”

Elindeki kısıtlı kadrosuna rağmen makro takım yapma becerisi gösterten başarılı teknik adam Cengiz Türk  karşılaşma sonrası şunları söyledi:

‘’Bir Kaymakamlık futbol turnuvasının daha sonuna yaklaştığımız bu organizasyonda finale kalmış olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Maden-İş takımı olarak zorlu maçlardan güzel galibiyetlerle bugüne geldik. Turnuvaya mütevazı olan kadroyla ama arkadaşlığın, kardeşliğin çok iyi olduğu bir takımla katıldık. Ben takıma gerçekten çok güveniyordum ve onlar beni yanıltmadılar. Tüm oyuncularımın yüreğine, ayaklarına sağlık. Hepsi çok değerli karakterli insanlar yoruma açık bir konu ama bence biz bu noktaya gelmeyi hak ettik.”

MADEN İŞ SENDİKASI

”Bu süreçte bize destek olan Maden-İş Sendikası Başkanımız sayın Ali Uzun’a ve yöneticilerimiz Namık Kemal Erbil, Aydın Parlak, Fatih Çalışkan, Harun Reşit Yılmaz ve Ahmet Yılmaztekin’e desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Bizi yalnız bırakmayan tüm çalışan personelimize, dışarıdan destekleyen herkese sonsuz teşekkürler.”

Havalara Atıldı

Maç sonu finale kalan Maden-İş teknik sorumlusu Cengiz Türk’ü taraftarları maç sonrasında havaya atarak onure etti. Yaşananlardan büyük keyif alan Türk, ”Bugün oyuncularım galibiyeti evlilik yıldönümünden dolayı bana armağan ettiler ayrıca bu sebepten dolayıda oyuncularıma teşekkür ederim. Bende bu galibiyeti doğum gününden dolayı Volkan Akça kardeşimizin oğlu değerlimiz Doruk Akça’ya armağan etmek istiyorum.



Rakibimiz olan Mevlana Özel Eğitim Okulunu da gösterdikleri mücadeleden ötürü kutluyorum. Rakibimiz olan İmbat Madenciliğe gelecek olursak çok iyi oyunculardan kurulu turnuvanın açık favorilerinden olan bir takım ve finale kalarak yine ne kadar büyük bir takım olduklarını gösterdiler. Onlara da Yusuf hocam önderliğinde başarılar dilerim.Ticaret Odasını da göstermiş oldukları bu güzel mücadelelerinden dolayı yürekten kutlamak istiyorum. Hepsi çok değerli, çok iyi oyuncular. Bize böylesi güzel bir yarı final karşılaşması izlettirdikleri için herkesin sesi olarak onlara huzurunuzda teşekkür etmek istiyorum. Final maçında da eksiklerimiz çok fakat elimizden gelen en iyi mücadeleyi vererek turnuvayı sonlandırmak istiyoruz. Herkese teşekkür eder, saygılar sunarım”dedi.

Final Perşembe Günü

Kupa finali, İmbat Madencilik ve Maden-İş arasında 22 Haziran Perşembe günü  oynanacak. Aynı gün Mevlana Özel Eğitim ve Ticaret Odası  3-4’lük maçı oynayacak. Maç saatleri Çarşamba günü belli olacak.

SAHA:Teiaş
HAKEM:Kerim Uzun
MADEN-İŞ:Mehmet-Soner-Metin-Aytuğ- Sebahattin-Onur-Volkan-Emre-İmran
YEDEKLER: Bayram, İbrahim, Mustafa, Cengiz, Osman
ANTRENÖR:Cengiz Türk

MEVLANA ÖZEL EĞİTİM:G.Yağcı-G. Elmalı-Erdoğan-Serhat-Ömer-Yusuf-Tolga-Olcay-Recep
YEDEKLER: Mesut, Engin, Cumhur
ANTRENÖR:Özgür Barış
KIRMIZI KART:dk.30 Emre Kaya (Maden-İş)
GOLLER:dk.15 İmran Gürsul, dk.42 Mehmet Bilal pen, dk.50 Sebahattin Günebakan, dk.58 Metin Açıkgöz (Maden-İş)

Karşılaşmalara ait 330 adet fotoları görmek için buraya tıklayınız!
Tüm turnuva yazıları için şuraya tıklayınız!.

TEMİZLİĞİN ADRESİ KAYNAK TEMİZLİK HİZMETLERİ ve HALI YIKAMA Halılarınız Yorgan Battaniye Stor Perde ve Oturma Gruplarınız Profesyonel Ekipler Tarafından Son Sistem Makinelerle İtina ile Yıkanmaktadır. ALO DEYİN YETER! TEL: 0544 6400060 HALİM KAYNAK
TEMİZLİĞİN ADRESİ KAYNAK TEMİZLİK HİZMETLERİ ve HALI YIKAMA Halılarınız Yorgan Battaniye Stor Perde ve Oturma Gruplarınız Profesyonel Ekipler Tarafından Son Sistem Makinelerle İtina ile Yıkanmaktadır. ALO DEYİN YETER! TEL: 0544 6400060 HALİM KAYNAK
SOMA DOĞALGAZ MÜHENDİSLİK Soma’nın Yerli Firması 17 Yıllık Tecrübemizle 7/24 Hizmetinizde.. Soma ve çevresi ilçelerimizde doğalgaz tesisatı, kalorifer tesisatı, mekanik tesisatı, Proje ve İşcilik kapsamında 7/24 hizmet veriyoruz. 𝐀𝐃𝐑𝐄𝐒: Turgutalp Mah. Atatürk Cd. No: 47 Kat:1 Soma / MANİSA 𝐓𝐄𝐋:0541 579 05 02-0501 337 13 37 TOLGA MESLİ http://www.somadogalgaz.com/
SOMA DOĞALGAZ MÜHENDİSLİK
Soma’nın Yerli Firması 17 Yıllık Tecrübemizle 7/24 Hizmetinizde..
Soma ve çevresi ilçelerimizde doğalgaz tesisatı, kalorifer tesisatı, mekanik tesisatı, Proje ve İşcilik kapsamında 7/24 hizmet veriyoruz.
𝐀𝐃𝐑𝐄𝐒: Turgutalp Mah. Atatürk Cd. No: 47 Kat:1 Soma / MANİSA
𝐓𝐄𝐋:0541 579 05 02-0501 337 13 37 TOLGA MESLİ
http://www.somadogalgaz.com/
tarafından eklendi
ARADIĞINIZ HER ŞEY İNCİ TİCARETTE-Duşa Kabin -Banyo Dolapları -Laminant -Banyo Tadilat -Mutfak Tadilat -Kapı -Mobilya Ayak ve Kulp Çeşitleri -Banyo Batarya -Mutfak Batarya -Çeşitli Su Armatürleri ve Mobilya Boyaları 100% Kalite ile İNCİ TİCARETTE SELÇUK BULUT İLETİŞİM TEL:selcuk@inciticaret.net WEB:www.inciticaret.net http://www.xn--hirdavatdnyasi-osb.com/ ADRES:Kurtuluş Mahallesi Fatih Caddesi No:48 Soma / MANİSA
SÜTÇÜOĞLU MOBİLYAEV EŞYASI VE SPOT MAĞAZASI Spot ve 2. El tüm Eşyalarınız Nakit Değerinde Alınır, Satılır. Oturma Grubu, Beyaz Eşya, Yatak Odası Takımı, Yemek Masası, Büro Masa ve Sandalye, vs. Tüm Ürünleriniz Değerinde Alınır, Satılır. Ayrıca Nakliye Yapılır TEL: Mehmet Gökçen 0542 278 5819- Abdurrahman Gökçen 0541 361 7818 ADRES: KURTULUŞ MaH. ATATÜRK CD NO:86 / A SOMA-manisa
SÜTÇÜOĞLU MOBİLYA EV EŞYASI VE SPOT MAĞAZASI Spot ve 2. El tüm Eşyalarınız Nakit Değerinde Alınır, Satılır. Oturma Grubu, Beyaz Eşya, Yatak Odası Takımı, Yemek Masası, Büro Masa ve Sandalye, vs. Tüm Ürünleriniz Değerinde Alınır, Satılır. Ayrıca Nakliye Yapılır TEL: Mehmet Gökçen 0542 278 5819Abdurrahman Gökçen 0541 361 7818 ADRES: KURTULUŞ MaH. ATATÜRK CD NO:86 / A SOMA-Manisa
𝐒𝐎𝐌𝐀’𝐃𝐀 𝐂̧𝐈̇𝐆̆ 𝐊𝐎̈𝐅𝐓𝐄𝐍𝐈̇𝐍 𝐀𝐃𝐑𝐄𝐒𝐈̇𝐁𝐀𝐓𝐓𝐀𝐋𝐙𝐀𝐃𝐄 𝐂̧𝐈̇𝐆̆ 𝐊𝐎̈𝐅𝐓𝐄 𝐌𝐄𝐓𝐈̇𝐍 𝐔𝐒𝐓𝐀 Soma’da ürün ve servis hizmetinde müşterilerimizin talep ve beklentilerini karşılayarak, hijyen ve kalitenin üst düzey olduğu Çiğ Köfte Salonumuz ‘’𝐊𝐚𝐥𝐢𝐭𝐞𝐧𝐢𝐧 𝐚𝐝ı, 𝐋𝐞𝐳𝐳𝐞𝐭𝐢𝐧 𝐅𝐚𝐫𝐤ı’’ ile hizmetinizdedir. Her Çarşamba ve her Ayın 15’i &50 Bedava! 𝐒𝐈̇𝐏𝐀𝐑𝐈̇𝐒̧ 𝐇𝐀𝐓𝐓𝐈: 0543 421 5020 0236 612 8584 INSTAGRAM ve FACEBOOK:battalzadesoma ADRES:Atatürk Cd. No: 43/A SOMA
SOMA’DA ÇİĞ KÖFTENİN ADRESİ BATTALZADE ÇİĞ KÖFTE METİN USTA Soma’da ürün ve servis hizmetinde müşterilerimizin talep ve beklentilerini karşılayarak, hijyen ve kalitenin üst düzey olduğu Çiğ Köfte Salonumuz ‘’Kalitenin Adı, Lezzetin Farkı’’ ile hizmetinizdedir. Her Çarşamba ve her Ayın 15’i %50 Bedava!  SİPARİŞ HATTI: 0543 421 5020 0236 612 8584 INSTAGRAM ve FACEBOOK:battalzadesoma  ADRES:Atatürk Cd. No: 43/A SOMA

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

1 YORUM

  1. Avatar
    Çetin İlgör

    İnşaallah Kural Hatası Vardır !!!
    Başlığa bakıp İmbatlılar kızmasın lütfen… O kadar güzel bir maç izledik ki tekrarı olsa tadından yenmez. Öncelikle iki takımı da yürekten alkışlıyorum. Uzun yıllar hafızalardan silinmeyecek bir maç izlettiler bizlere. Temponun, mücadelenin, kalitenin bir an olsun eksilmediği; heyecanın iliklerimize kadar işlendiği nefis bir maç oldu. Bu iki takım haftada bir maç yapsa bilet alıp izlenir.
    Ticaret Odası daha ısınırken gol attı ? Her zamanki coşkusuyla oyuna başlayan Alper ilk denemede golü bulunca maç 1-0 başlamış oldu. Hırslı ve etkili oyununu tüm sahaya yayan Ticaret Fırtınasını maçın başlarında çok şiddetli esti. Ancak rakip İmbat olunca 10 dakikalık esinti yeterli gelmedi. Unutulmamalı ki Egede hakim rüzgar İmbattır. 10. dakikadan sonra tecrübeli ve usta ayaklar Eser, Emre, Aksoy ve Erdemin etkili oyunu İmbata orta alanda üstünlük kazandırdı. Alperin ikinci golüde maçı koparmaya yetmeyince oyun üstünlüğünü skora çeviren İmbat beraberlik golünü de buldu. Bu noktadan sonra maç rolantiye mi girecek derken Alper’in müthiş çabalarıyla Ticaret Odası tekrar 2 farklı üstünlüğü sağladı. Ancak Alper Mesut ve Çağların pozitif oyununa Ticaret Odasının diğer oyuncuları bugün tam olarak uyum sağlayamayınca İmbat tekrar geri döndü. Bunun üstüne yedek kulübesinin katkısını da arkasına alan İmbat beraberliği sağlamakla kalmadı iki farklı skor üstünlüğünü de ele geçirdi. Ticaret Odası bu seneki oyunumuzun hakkı bu değil dercesine son bir gayretle beraberliği sağlasa da Bugün sahanın en iyilerinden olan Eser’in golüne engel olamayınca maçtan boynu bükük ayrıldı. Bu sene oynadığı seyir zevki yüksek futbol için Ticaret Odası taraflı tarafsız herkesin gözünde ikinci şampiyon olarak yer edecektir. Tüm takımı canı yürekten kutluyorum.
    İmbat yine yeni yeniden şampiyon olma yolunda çok önemli bir virajı atlattı. Bu sene oynadıkları en iyi oyundu. Yıldız oyuncuların ilk defa bu kadar etkili olduğu bir maç izledik. Başta Eser olmak üzere takımın tamamı çok iyiydi. Sonradan oyuna giren oyunculardan da yüksek verim alınca maçı kazanmak hakları oldu. Tebrikler İMBAT…

YORUM YAZIN