Doğan Gülşen Yazdı-Beklenmeyen Son

Doğan Gülşen Yazdı-Beklenmeyen Son

Erken final dediğimiz beklenen maçta, iki takıma baktığımızda İmbat’ta Mutlu’nun oynaması sakatlığının geçmesi ya da sakat olup oynamak zorunda olması arkadaşlarını böyle maçta yalnız bırakmaması maçın iki takım favori anlamında dengeliyordu.

Ticaret Odası’nı Furkan ‘sız başlaması herkes tarafından şaşkınlık, özellikle bende beklenmeyen bir kadroydu. Furkan bu takımın çimento hârcıydı. İsmail Kavruk, Mert Yeşilçayır ile birlikte pas ve tempolu oyunun bozulması demekti.

Uğur ile başlamak Yücel’in kucağında oynamak ve sürekli böyle top almak Ticaret adına önde etkisiz hücum demekti. Furkan öyle miydi? Hareketli, istekli alan veren, koşan baskı yapan, jeneriklik gollerin adamı ceza sahası içini iyi kullanan derinlik yaratan, koşu yolu bulan, orta sahaya gelen, markajdan çıkan oyuncu 9 da yoktu? Tamam Çağlar orta saha defansif olarak olması, Mert forvet arkası demek. Furkan ile başlansa etkin pas trafiği Furkan Yücele uzak oynayıp pas tempo içinde Yücel’in zorlanacağı aşikârdı

Tamam yine iyi başladı Ticaret, golüde buldu. Temponun düşmediği sürece İmbat’ın orta saha olsun karşılık veremediği oldu. İsmail Kavruk aldığı her topta içeri etkili ortalar yaptı. Golde de iyi vuruşu şık gol atması beklenen oyunun golüydü. Arkasından iki takımın gereksiz kaos ortamı oyunun soğuması temponun düşerek imbat ı oyuna ortak etti .

Duran toplardan kolay yenilen iki gol. Frikik nerdeyse orta sahadan orta yapılan topta sekerek defans hattı adam paylaşımını yapamaması, Mutlu arka direkte kafa golü atması nasıl pozisyon alıyor bu defans dedirtti.

Yenilen goller Ticaret adına oyunun bozulduğu yine o pas trafiği Mert özelinde kurulması, denge ile birlikte oyunun İsmail Kavruk ile sadece hücumda etkili oluşu, kolay karşılayan İmbat savunması disiplinli oluşu başka arayışların olup Yusuf kanat bindirme yeterli etkili olmayıp sadece İsmail Kavruk yeteneğine bırakılması nereye kadardı? Devreye imbat galibiyeti ile girilmesi ‘’dönüş ne olacak bakalım’’ dedirtti.

İkinci yarı aynı takım geldi. Ticaret’te Furkan hemen girmeliydi. Çağlar değişikliği olmalıydı. Oyun tamamen Ticaret’te olup Çağların sinirli oluşu gereksiz gerilmesi her an kart görüp eksik kalma durumu söz konusu olabilirdi.

Karşılaşmada oyunun istenilen düzeyde olup Mert orta saha ön libero devam edip, Furkan ve arkasında Uğur Aksoy, İsmail Kavruk pas trafiğinin etkili oluşu bilenen rakipleri çözen durumun neler getirebileceği ortadayken Furkan-Mert değişikliği düğme baştan yanlış iliklendi dedirtti. Mert maestro neden çıkar anlaşılır gibi değildi.

Tempo düşüren bu hamle İmbat’ın ekmeğine yağ sürmekti. Mert ön liberoda oynayabiliyordu ve eksilten pasları geçişleri kimle yapacaksın Furkan girince ne kadar etkili oynadı her yere koştu ama yetmedi bağlantı kopuktu.

Yine de bunlar olurken İsmail Kavruk yeteneğinin ve o adam eksilten kıvraklığı ile beraberlik golünü bulması Ticaret adına iyiydi. Bundan sonrası her şeyin olabileceği bir maça evrildi.

Arada hızlı geçilen orta sahalar yorgunluk belirtileri bir o kale bir bu kale biraz oyun disiplinlinin den kopmalar oldu.

Oyunun geri dönüşlerini yapamayan ısrarla yazılarda belirttiğim Uğur-İsmail Kavruk-Yusuf orta saha rakip kovalama takım savunma adına karşılama yardım konusunda beklenen düzeyde olmadı.

Defans Serhat özellikle hücum kanat bindirmeleri dün yapamaması taktik gereği çıkmaması İmbat ı son dakika karşılama yeterince olmayınca Murat Aksoy gibi dikine oynayan yetenekli bir oyuncunun maç boyu sakin kalıp son dakikalarda etkili oluşu, oyunun imbat adına öne doğru hızlı çıkışları topları iyi kullanması, arka direkte Deniz’i topla buluşturması golü yapması kapalı köşeden gol oluşu acaba kalecinin ilk olarak kaleye geçip maç eksiği olduğu akıllara getirdi. Üç tane kaleye gelen top gol oldu.

Her şey bitmişti. Maçın süresi kısılması çok geç gelen gol maç boyunu iyi hesap eden stratejik psikolojik tempoyu kendi oyun anlayışına göre hesaplayan İmbat arkadan Murat Aksoy un sık vuruşu ile attığı golle skoru 4.2 yaptı. Arkadan Uğur Aksoy ile buldukları golle Ticaret son dakika durumu 4.3 yaptı ama İmbat kazanmıştı.

İki takımda bizlere futbol keyfi yaşattıkları için ayrıca önce Ticaret Odası takımına önümüzdeki yıla iyi hazırlanmasını temenni ediyoruz. Arkadan İmbata kazandığı için, yoluna devam ettiği için tebrik ediyoruz. Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

NOT:  Maçın geniş detayları için 👉 şuraya, 🏆 tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!..

somadaspor

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN