Kupada Yarı Finalin Adı Belli Oldu

Kupada Yarı Finalin Adı Belli Oldu

Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında yarı finalin adı belli oldu. Teiaş Eğitim Tesisleri Sahasının kendine has atmosferinde seyirci rekorunun kırıldığı, 12 golün atıldığı çeyrek final karşılaşmalarında; rakiplerine üstünlük sağlayan Eli-3 ve İmbat Maden; Milli Eğitim ve ELİ-1’in ardından adlarını ‘’30.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva” yarı finaline yazdırmayı başardı.

Rabbim kabul eylesin!

Allah’ın izni ile ahirete göçen ölmüşlerimiz için hayrımızı yaptık. Rabbim yapılan hayrımızı İzzeti dergahında en güzel şekilde kabul eylesin. Bu vesileyle hayrımıza teşrif eden-edemeyen herkesten Allah razı olsun, bi cümle geçmişlerine rahmet eylesin!

Eli 3-Kolin Maden Maç Öncesi Toplu Foto

KOLİN MADEN 2-3 ELİ 3

Oldukça sıcak ve nemli havada yarı finale yükselecek üçüncü takımın belirleneceği maç; Baybars Kabakoğlu idaresindeki Eli-3 ile Fatih Arslancan idaresindeki Kolin Madencilik arasında oynandı.
Eli-3, Berkay Canseven ve Feyyaz Palabıyık‘ın ayağından yediği gollere Ahmet Kahraman (2) ve Emrah Cantürk ile cevap vererek karşılaşmadan 3-2 galip ayrıldı, adını yarı finale yazdırdı.

Maça istekli ve coşkulu başlayan Kolin Maden’de daha henüz 1.dakikada Kemal’in uzak mesafeden çektiği sert şut, Eli 3 direğinden oyun alanına geri döndü.

Kolin Maden öne geçti. 30.dakikada Gökhan’dan dönen topu iyi takip eden Berkay Canseven, sert vuruşla meşin yuvarlağı tavana astı:1-0

Devrenin bu skorla bitmesi beklenirken, Eli 3 beraberliği yakaladı. 35.dakikada Fatih’in ceza sahası içerisine gönderdiği topa dönerek vuran Ahmet Kahraman, ilk yarının skorunu belirledi:1-1

Kolin Maden bir kez daha öne geçti. 42.dakikada Kolin Maden’in orta sahadaki çalışkan ismi Feyyaz Palabıyık, uzak mesafeden yerden sert vuruşla takımını Eli 3 karşısında yeniden öne geçirdi:2-1

Kolin’in gol sevinci yalnızca bir dakika sürdü. 43.dakikada Emrah Cantürk, sol çaprazdan ceza sahası içerisine girerken sol ayağıyla çekip, sağ ayağıyla müthiş vurdu ve durumu yeniden eşitledi:2-2

ELİ 3 Futbol Takımı

Eli 3’ü yarı finale taşıyan gol 63.dakikada geldi. Oyuna sonradan dahil olan Ertuğ’un defansın arkasına akıl dolu pasına hamle yapan Ahmet Kahraman, dönerek vurduğu nefis şutla takımını yarı finale taşıyan oyuncu oldu.3-2

Baybars Kabakoğlu (Eli 3 Takım Antrenörü)

Dokuz senedir ELİ-3 olarak yarı final görmemiştik, tam 9 sene…Bugün ister kura şansı desinler ister oyun şansı benim için oyuncularımın üstün mücadelede si ve oyun olarak kazanma arzusu… Turnuva başlamadan önce Dede Aksakal hocam ile konuşurken acaba nereye kadar gidebiliriz diye konuşmuştuk, turnuvaya 2 hafta kala idmanlara başladık ve eski oyuncularımızın yanına yeni arkadaşlar geldi. Bu kadar zor süreçlerden buraya gelmek bizim için büyük başarı.. Başta Dede Aksakal hocam olmak üzere tüm oyuncularımın gözlerinden öperim, centilmence ve kora kor mücadelelerinden dolayı Fatih abim ve Kolin ekibini tebrik ederim..Son söz olarak “Hala ELİ-3”

SAHA:Teiaş / Eğitim Tesisleri
HAKEM: İ.Batuhan Darçın
ELİ-3:Gökhan-Yusuf-Osman-Melih-İlhan-Fatih-Aytuğ-Ahmet-Emrah
YEDEKLER: Hasan, Bayram, Ozan, Ertuğrul, Velican, Ded
ANTRENÖR: Baybars Kabakoğlu

KOLİN MADEN:Sinan-Coşkun-Hasan-Mert- Necmettin-Kemal-Tolga-Feyyaz-Berkay
YEDEKLER: Naci, Kaşif, Emre, Soner, Gökhan, Alican, Sercan, Serhat, İsmail, Okan
ANTRENÖR: Fatih Arslancan
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:  dk.35′ 63′ Ahmet Kahraman, dk.43 Emrah Cantürk (Eli 3), dk.30 Berkay Canseven, dk.42 Feyyaz Palabıyık (Kolin Maden)

Ticaret Odası-İmbat Maden Toplu Foto

İMBAT MADEN 4-3 TİCARET ODASI

Sezonun en kalabalık seyirci topluluğu altında günün son yarı finalist takımını belirleyecek karşılaşma saat 18:30’da diğer eşleşmeler göre zorluk derecesi yüksek olan, Ticaret Odası ve son şampiyon İmbat Madencilik arasında oynandı. (Deniz Kaya’nın hariç maçın gollerine 👇videodan bakabilirsiniz!)

Kupayı en fazla kazanan takım olan İmbat Maden, bu yılın şampiyonlukta favori takımlarından Ticaret Odasını 4-3 yendi, yarı finalde Eli-3’ün rakibi oldu.

Zaman zaman gergin anların yaşandığı maçta ilk gol Ticaret Odasından geldi. İsmail Kavruk, 15.dakikada ceza sahası dışından attığı nefis golle takımını İmbat karşısında 1-0 öne geçirdi.

İmbat yediği gole dört dakika sonra cevap verdi. Murat Aksoy’un kaleyi cepheden gören yerden kullandığı serbest vuruşta altı pasa gelen topa ayak koyan Mutlu Günaydın eşitliği sağladı:1-1

29.dakikada İmbat öne geçti. Sol kanattan Can’la kullanılan uzun taç atışında Yücel topu kafayla arkaya aşırdı. Mutlu, Yücel’den gelen topu kafayla ağlara gönderdi ve takımının devreye 2-1 önde gitmesini sağladı.

47.dakikada Ticaret Odası beraberliği yakaladı. Sağ kanattan Kaan’dan aldığı pası, ceza sahası hafif sağ çaprazından nefis vuran İsmail Kavruk durumu eşitledi:2-2

İmbat 67.dakikada öne geçti. Bu dakikada Eser-Murat odaklı gelişen İmbat atağında, Murat, çizgiye inip kaleye paralel kestiği topa ayak içini iyi koyan Deniz Kaya skoru 3-2’ye taşıdı.

Mavi-siyahlılar farkı ikiye çıkardı. İmbat adına önemli işlerin altına imza atan Murat Aksoy, Eser’den aldığı topu rakiplerini ekarte edip ceza sahası hafif sol çaprazından müthiş vuruşla takımını Ticaret Odası karşısında 4-2 öne geçirdi.

Ticaret Odası farkı bire indirdi.70+4.dakikada İsmail’in sağ kanattan yaptığı ortayı Uğur Aksoy filelere gönderdi:4-3 bu gol aynı zamanda maçında skoru oldu.

İmbat Maden Futbol Takımı

Son iki maçtan galip ayrılan taraf yine İmbat Maden olmuştu

İki takım daha önce; 2022 ve 2023’de yarı finalde karşı karşıya gelmiş ve o maçlarda İmbat Maden; biri normal süre (1-0) diğerini ise uzun süre hafızalardan silinmeyecek karşılaşmanın uzatma bölümünde (7-6) rakibine üstünlük sağlamıştı. İşte bir nevi o maçlarında rövanşı niteliğini taşıyan karşılaşmada yine gülen taraf İmbat Maden oldu.

Her iki tarafın maç sonu açıklamaları

Yusuf İpek: (İmbat Maden Antrenörü)

Rakibimiz kaliteli ve iyi bir takım. Bu iki takım arasında oynanan maç turnuvanın hangi aşamasında olursa olsun final tadında ve atmosferinde oynanıyor. Oynanan oyun aksiyon mücadele seyir zevki maçın seyredenlerini maçın her anını dikkatle seyrettirdi. Biz oyunun tüm bölgelerini doğru kullanmaya ve maçın gidişatını planımız doğrultusunda kendi oyunumuzu oynamaya yönelikti. Galip geldiğimiz için mutluyuz sporcularımı tebrik ediyorum.

Emrah Demirdaş (Ticaret Odası Takım Sorumlusu)

Herkese iyi akşamlar
İzleyenlere iyi bir maç mı yoksa kaos mu seyrettirdik bunu bilmiyorum. Maça değinecek olursak güzel bir oyunla başladık yine organize bir atağı güzel bir vuruşla golü attık. Fakat o dakikadan sonra oyunda kaos hakim oldu bunu da herhalde golü atıp morali yüksek bir takım olarak biz yapmadık. Bu maçı buraya getiren bizim üstün ve ezici oyunumuzu saha dışı faktörle bozan bir kişi vardı. Önce yedek kulübemize hareket çekip kavga çıkarma girişiminde bulundu daha sonra sahada kendini yerden yere atıp oyuncularımıza karşı kışkırtmaları devam etti. Ve imbat skoru alınca hiç bişey yapmayan kişi rolüne büründüler. Bu arkadaş geçen sene yine türlü şeyler yapıp devamında bizim takım kaptanımıza hakaret etti. İmbat Ege takım sorumlusu aracılığıla olaylar yatıştı. Bugün hemen maç öncesi şahsımla ilgili söylediklerini duyduktan sonra bile yine maç esnasında herhangi bir diyalog kurmadık. Fakat artık bugün yaptıkları bardağı taşırdı.

Sahada ter akıtıp oyun oynamaya çalışan imbatlı abi ve kardeşlerimi tebrik ederim.
Gelelim en önemli hususa Komite ve hakem.
Maçın ilk yarısında sarı kart gören arkadaşı tüm tahriklerine rağmen atmayan bir hakem rakip gol bulsun diye uydurma frikik ve fauller neden böyle konuşuyosun diyenler için 2022 yılı yarı final maçında ticaret odası hakemler tembihlenip sertliğe müsade etmeyin talimatları alıp 2 orta saha oyuncumuz daha maç başlar başlamaz sarı kart gördü ve maç boyu bağlandılar. Hep tüm hakemler mi bizi baskı altına almaya mı çalışır arkadaş. ilk yarıda tam 14 dk durdu kaç dk uzatma verildi herkes gördü teknik heyet kronometre tutuyor her maç öncesi. ikinci yarıda sadece yücel abi aut atışı ile net 10 dakika oyun süresinden çalmıştır diğer durma vs gollerdeki beklemeleri saymıyorum. Rakip oyundan düşmüş yorulmuş gol yemeyi bekliyı 4 dakika verdi. Bir daha bizim maça gelemez bu hakem gelse de maçı bitiremez.

Sıra komitede geçtiğimiz sene gol iptallerine dahi karışan hakemleri bilgilendirme yetkisine sahip olan rakip oyuncu küfrettiğinde hakemi uyarmadılar ve hakem 4 dakika uzatma dediğinde müdahele etmediler. Kendilerini biz gelecek sezonlarda görmek istemiyoruz boşu boşuna orda durmalarına lüzum yok.6 aydır antrenmanlar hazırlıklar manevi maddi tüm emeklerimizi heba ettiler. Tüm takım arkadaşlarımı teknik heyetime ticaret odası yöneticelerime bizi destekleyen tüm taraftarlarımıza Teşekkür ediyorum Allah hepinizden razı olsun ter ve emeklerine sağlık Ticaret odası futbol takım sorumlusu

SAHA:Teiaş / Eğitim Tesisleri
HAKEM: Ali Tuncer
İMBAT MADEN:Erol-Yücel-Can-Rasim-Ercan-Murat-Deniz-Eser-Mutlu
YEDEKLER: Bayram, İlker, Tolga, Kaan, Erhan
ANTRENÖR: Yusuf İpek

TİCARET ODASI: M.Ali-Kaan-Mert-Çağlar-İsmail-Yusuf-Uğur-Emrah-Serhat
YEDEKLER: Muammer, Furkan, Sonay, Bayram, Hasan, Ethem Ali
ANTRENÖR: Onur Çetin
KIRMIZI KART: Yok
GOLLER: dk.19 ve 29 Mutlu Günaydın, dk.67 Deniz Kaya, dk.69 Murat Aksoy (İmbat Maden), dk.15 ve 47 İsmail Kavruk, dk.70+4 Uğur Aksoy (Ticaret Odası)

NOT: Karşılaşmalara ait resimler Cevsam Instagram ve Somadaspor Facebook sayfalarımıza yüklenecektir. Takipte kalınız!

Yarı Final

🗓️ 10 Haziran 2024 Pazartesi
⌚ 17:00 Eli 1-Milli Eğitim
 18:30 İmbat-Eli 3

3-4.Lük ve Final

🗓️ 13 Haziran 2024 Perşembe
 16:30 3.lük 4.cülük maçı
 18:00 Final maçı

🏆 Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!.

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN