Somaspor’un İlk Yarıdaki Karnesi..

Somaspor’un İlk Yarıdaki Karnesi..

TFF 3.Lig 3.Grup 2019 – 2020 sezonunun ilk yarısında Somaspor’un elde ettiği pozitif ve negatif yanlarını kaleme aldık..

Yazı bir hayli uzun.. Lafı fazla uzatmadan 2019 – 2020 sezonunun ilk yarısında neler oldu,  takımımızın ve bazı futbolcularımızın istatistiklerine kısa başlıklar halinde göz atalım:

BURHANETTİN BASATEMÜR SOMASPOR

Burhanettin Basatemür..

Sezon başı takımın dümenine geçen teknik direktörümüz Burhanettin Basatemür’un, maç başı puan ortalaması baktığımızda iyi bir ilk yarı performansı çıkartığını görüyoruz.. Başarlı teknik adam takıma, 17 haftada elde ettiği 9 galibiyet, 2 beraberlik, 6 mağlubiyetle 29 puan kazandırdı. Takımımız, 17 maçlık periyotta ilk devreyi 29 puanla 4. sırada bitirdi. Teknik direktörümüz Basatemür böylece maç başına 1.7 puan ortalaması tutturup, Somaspor’un ilk 5 takım arasında yer almasında büyük rol oynadı.

Kupa…

Sezona Akşehirspor ile evimizde oynadığımız Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur Eleme maçıyla başladık. Normal süresi ve uzatmaları 1-1’lik eşitlikle sonuçlanan maçta penaltılar sonucunda tur atlayan taraf biz olduk. (detaylara buradan bakabilirsiniz)



TAVŞANLI LİNYİTSPOR

Ziraat Türkiye Kupası 2. tur maçında Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Tavşanlı Linyitspor’u deplasmanda 1-0 mağlup ederek 3. tura çıktık. (detaylara şuradan bakabilirsiniz)

SOMASPOR KEÇİÖREN

3.Turda Spor Toto 1.Lig temsilcilerinden Keçiörengücü’yle eşleştik. Bir çok gol fırsatından yararlanamadığımız maçta Keçiörengücü’ne 2-1 mağlup olduk ve kupaya veda ettik.(detaylara buradan bakabilirsiniz)


2 ve 3.Haftalar Zirve, 16.Hafta İse Play-Off’un Dışında Kaldık!

Lige Halide Edip Adıvarspor’u deplasmanda 2-1 mağlup ederek fırtına gibi başladık.. 2 ve 3.haftalarda liderlik koltuğunda oturduk. 12.hafta ikinci sırada yer alırken, 1 ve 15.haftalarda 3.sırada yer aldık. 6,8,10,11,13, ve 17.haftalarda 4.sırada, 4,7 ve 9 haftalarda ise 5.sıraya geriledik. Bizim için en kötü hafta ise 6.sıraya gerilediğimiz 16.hafta oldu.

-TFF 3.Lig 3.Grubun ilk yarısını 9 galibiyet 2 beraberlik 6 mağlubiyet ile 29 puanla 4.sırada tamamladık.
-İç sahada oynadığımız 9 maçın 6’sında galip gelirken 3 kez sahadan mağlup ayrıldık..
-Attığımız 24 gole karşılık kalemizde 19 gol gördük.
-Dış sahada ise oynanan 8 maçta 3 galibiyetimiz 3’de mağlubiyetimi var. 2 Karşılaşmadan ise beraberlikle ayrılmışız.
-İçeride 16 kez gol sevinci yaşarken, ağlarımızda 11 gol görmüşüz..
-Deplasmanda ise 8 gol atıp 8 gol yemişiz..
-Ligin ilk yarısında üstümüzde bulunan 3 takıma karşı oynadığımız maçlarda Karacabey Belediyespor (0-1) ve Pazarspor’a (2-3) evimizde mağlup olurken, Nazilli Belediyespor ile deplasmanda (1-1) berabere kaldık.
-Sezonun ilk yarısında ekibimizin galibiyet serisi iki kez 3’er maç. Üst üste 4 kez maç kazanamadık. Mağlubiyet serimiz de iki kez 2’şer maç. Art arda gelen Pazarspor, Osmaniyespor, Karacabey Bld.Spor ve Nevşehir Bld.Spor maçları 3 puana en çok hasret kaldığımız haftalar olarak göze çarpıyor.
-Ligin ilk yarısında Somaspor’un en istikrarlı oyuncuları kupada dahil 18’er maçta görev alan Muhsin Polat ve Yusuf Can Abay . Bu iki futbolcumuzu 17 maç ile Onur Ulaş, Üzeyir Ergün ve Mehmet Uysal izliyor. 16 maçta görev alan tek oyuncumuz ise kalecimiz Ömer Kavurkacı…
-Ligde Takımımızın en çok gol atan oyuncusu 12 golle Mehmet Uysal. Uysal’ı 4 golle Muammer Atalay ve 2’şer golle Onur Ulaş ve Yasin Hatipoğlu izliyor.
MEHMET UYSAL

-Gol Krallığında Mehmet Uysal ilk sırada yer aldı.
-Mehmet Uysal, 10.hafta evimizde oynadığımız Yozgat 1959 FK maçında 4 gol birden atarak ilk yarıda bir maçta en fazla gol atan oyuncu olarak kayıtlara geçti.
-Toplamda Attığımız 24 golün 21 tanesi ayakla 2 tanesi de kafayla. 1 golümüz ise penaltıdan.
-İlk yarıda 4 maçımızı gol yemeden tamamladık. Bu maçlar, Malatya Yeşilyurt Bel (1-0), Gölcükspor  (0-1), Darıca GB (2-0) ve Modafen galibiyeti (2-0)
-Ligin ilk yarısında 5 maçımızı gol atamadan tamamladık. (Muğlaspor, Batman Petrol, Bayrampaşa, Karacabey Bld ve Nevşehir Bld)
-En gollü galibiyetlerimiz 4-2 skorla biten Yozgatspor 1959 FK ve 3-1’lik skorla biten Kelkit Bld.Spor maçları oldu.
-İlk galibiyetimizi HEASK deplasmanında 1-2 ve ilk yarının son galibiyetini de evimizde Modafen’e karşı 2-0’lık skorla elde ettik.

En gollü mağlubiyetlerimiz ise ilginçtir evimizde Muğlaspor’a 3-0, Pazarspor’a 3-2 mağlup olarak aldık..

ÜZEYİR ERGÜN

Ligin ilk yarısında 4 kırmızı kartımız var. Bu kartları gören oyuncular Üzeyir Ergün, Oğuzhan Nemli, Onur Ulaş ve Ali Akkuş..
Futbolcularımız toplamda 50 sarı kart gördüler
En çok sarı kart gören oyuncularımız ise kupada dahil Muhsin Polat, Üzeyir Ergün, Onur Ulaş, Melih Şencan, Yusuf Can Abay, Ali Akkuş ve H.Mert Yomralıoğlu (4) Oğuzhan Nemli, Erkul Küçük, Mehmet Uysal ve M.Bedirhan Çelik (3), Ömer Kavurkacı ve Çağlayan Gülegen, (2) Muammer Atalay, Yasin Hatipoğlu, Bilal Şeflek, Mehmet Bağlı, Kadir Karış ve Ahmet Tamet (1)
Sakatlıklarından dolayı Mehmet Bağlı 14 hafta, Erkul Küçük 6 hafta ve Melih Şencan 3 hafta takımdan uzak kaldılar..
Sezonun ilk yarısı bitmeden Yasin Hatipoğlu ve Bilal Şeflek ile yolların ayrılmasına karar verildi.

2 ve 3.haftalarda liderlik koltuğunda oturduk. 12.hafta ikinci sırada yer alırken, 1 ve 15.haftalarda 3.sırada yer aldık. 6,8,10,11,13, ve 17.haftalarda 4.sırada, 4,7 ve 9 haftalarda ise 5.sıraya geriledik. Bizim için en kötü hafta ise 6.sıraya gerilediğimiz 16.hafta oldu.

17 Hafta süren maç trafiğini daha önce paylaşımlarımızdan kısa başlıklar halinde sizlere hatırlatmak istedik. Dilerseniz ilgili maçla ilgili geniş detaylara yazının sonunda yer alan ”geniş detaylar” kısmına tıklayıp bakabilirsiniz


SOMASPOR SEVİNÇ

Halide Edip Adıvar 1-2 Somaspor

(1.Hafta) Bize göre yeni bir lig, yeni bir Somaspor, yeni bir başlangıç. Süper başlangıç.
TFF 3. Lig 3. Grup 2019-2020 futbol sezonu ilk hafta maçında Somaspor, Halide Edip Adıvarspor deplasmanında geriye düştüğü maçı ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-1 kazandı.. (geniş detaylar)

SOMASPOR

Somaspor 1-0 Malatya Yeşilyurt Bld

(2.Hafta) 3.Lig 3.Grup ikinci haftasında Somaspor, Atatürk Stadında konuk ettiği Malatya Yeşilyurt Belediyespor’u Bilal Şeflek’in 87. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 mağlup ederek önemli bir galibiyete daha imza attı.(geniş detaylar)

GÖLCÜKSPOR SOMASPOR

Gölcükspor 0-1 Somaspor

(3.Hafta) 3.Grupta 3.haftaya girilirken altı puanla lider durumda bulunan Somaspor, 3 puanla onuncu sırada yer alan Gölcükspor’u deplasmanda Yasin Hatipoğlu’nun attığı golle 1-0 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.(geniş detaylar)

SOMASPOR

Somaspor 0-3 Muğlaspor

(4.Hafta) 3 haftadır galip gelen Somaspor, Atatürk Stadında konuk ettiği Muğlaspor’a 3-0 mağlup oldu. Somaspor, Muğlaspor mağlubiyeti ile hem liderliğini hemde namağlup ünvanını kaybetti. (geniş detaylar)

BATMAN PETROLSPOR-SOMASPOR

Batman Petrolspor 1-0 Somaspor

(5.Hafta) Somaspor, ilk yarısını golsüz sona eren karşılaşmanın 60.dakikasında Ali Kuleli’nin ayağından yediği golle Batman Petrolspor’a 1-0 mağlup oldu.(geniş detaylar)

SOMASPOR KELKİT BELEDİYESPOR

Somaspor 3-1 Kelkit Bld.Spor

(6.Hafta) Ligin ilk üç haftasına fırtına gibi başlayan Somaspor, 4 ve 5.haftalarda aldığı mağlubiyetlerle düşüşe geçmişti. Siyah-beyazlılar, kötü gidişata dur diyebilmek için çıktıkları 1954 Kelkit Belediyespor maçında mutlu sona Mehmet Uysal (2) ve Muammer Atalay’ın attığı gollerle gitti:3-1 (geniş detaylar)

SOMASPOR PUANLA DÖNDÜ

Nazilli Bld.Spor 1-1 Somaspor

(7.Hafta) TFF 3.Lig 3.Grup 7.hafta karşılaşmasında Somaspor, hafta içi mesaisinde konuğu olduğu lider Nazilli Belediyespor’la 1-1 berabere kaldı.(geniş detaylar)

SOMASPOR-ALTINDAĞ-GALİBİYET-SEVİNCİ

Somaspor 2-1 Altındağ Bld.Spor

(8.Hafta) Ligin yedinci haftasında Nazilli Belediyespor deplasmanından puanla dönen Somaspor, 8.hafta maçında konuk ettiği Altındağ Belediyespor’u 2-1 mağlup ederek, zirve yolunda çok önemli 3 puanı hanesine yazdırdı. (geniş detaylar)

BAYRAMPAŞASPOR SOMASPOR MAÇ ÖNÜ

Bayrampaşaspor 1-0 Somaspor

(9.Hafta) Sezona İstanbul deplasmanında Halide Edip Adıvarspor‘u Mehmet Uysal ve Erkul Küçük’ün golleriyle 2-1 mağlup ederek başlayan Somaspor, 2.sefer çıktığı İstanbul deplasmanından bu sefer eli boş döndü.(geniş detaylar)

SOMASPOR YOZGATSPOR'U 4 LEDİ

Somaspor 4-2 Yozgatspor 1959 FK

(10.Hafta) Soma Atatürk Stadında oynanan karşılaşmada rakibi karşısında etkili olan ev sahibi ekip Somaspor, 20 yaşındaki genç yeteneği Mehmet Uysal’ın coşup 4 gol attığı karşılaşmayı 4-2 kazanarak zirve yarışında ”bende varım’dedi.(geniş detaylar)

SOMASPOR DARICA GB MAÇ SONU

Somaspor 2-0 Darıca GB

(11.Hafta) TFF 3.Lig 3.Grup 11.haftasına girilirken bir tarafta; 22 puanla lider Nazilli Belediyespor’un bir puan gerisinde yer alan Darıca Gençlerbirliği, diğer tarafta ise 19 puanla liderin dört, rakibinin ise üç puan gerisinde bulunan Somaspor, Atatürk Stadında karşı karşıya geldi.(geniş detaylar)

SOMASPOR DİYARBEKİRSPOR

Diyarbekirspor 1-2 Somaspor

(12.Hafta) TFF 3.Lig 3.Grup’ta mücadele eden Somaspor, 12.hafta deplasmanda karşılaştığı Diyarbekirspor’u 2-1 mağlup etti.(geniş detaylar)

Somaspor 2-3 Pazarspor

(13.Hafta) Geçtiğimiz hafta grubun güçlü takımlarından Diyarbekirspor’u deplasmanda Hayri Mert Yomralıoğlu ve Muammer Atalay’ın golleriyle 2-1 mağlup etme başarısı gösteren Somaspor, 13.hafta evinde konuk ettiği Pazarspor’a 3-2 mağlup oldu.(geniş detaylar)

OSMANİYESPOR SOMASPOR

Osmaniyespor 2-2 Somaspor

(14.Hafta) Somaspor, 3.Lig 3.Grup 14.hafta maçında deplasmanda karşılaştığı Osmaniyespor’la 2-2 berabere kaldı.(geniş detaylar)

ALİ AKKUŞ SOMASPOR

Somaspor 0-1 Karacabey Bld.Spor

(15.Hafta) Kazanan takımın zirve yolunda çok büyük avantajlı olacağı, 3 topun direkten döndüğü, beş sarı, 1 kırmızı kartın çıktığı ve 1 golün atıldığı karşılaşmada gülen taraf konuk ekip Karacabey Belediyespor oldu.(geniş detaylar)

NEVŞEHİR BELEDİYESPOR SOMASPOR

Nevşehir Bld.Spor 1-0 Somaspor

(16.Hafta) Nevşehir Gazi Stadında oynanan maçta rakibine 11.dakikada Alper Yener’in ayağından yediği golle 1-0 mağlup olan Somaspor, deplasmanda oynadığı 8 karşılaşmada Bayrampaşaspor ardından bugünde Nevşehir Belediyespor’a mağlup oldu ve ikinci yenilgisini aldı. (geniş detaylar)

SOMASPOR MODAFEN 2 0

Somaspor 2-0 Modafen

(17.Hafta) Evimizde oynadığımız Pazarspor maçıyla başlayan ve Osmaniyespor maçında iki kez öne geçtiğimiz maçta alınan beraberlik, ardından yine evimizde Karacabey Belediyespor mağlubiyeti ve son olarak Nevşehir Belediyespor maçında alınan sonuca ve kötü gidişata rağmen Modafen maçından yine de umutluyduk..(geniş detaylar)

SOMASPOR-MODAFEN

Kısaca 17 maçta 24 gol atıp 19 gol yiyen, 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 6 mağlubiyet alıp devreyi 29 puanla play-off’un içerisinde tamamlayan bir Somaspor vardı. İlk yarıda 17 maçta öne çıkan istatistikler bu yöndeydi. Sezona çok iyi başlayıp 2 hafta da olsa liderlik heyecanını yaşayıp, 16.hafta sıralamada en kötü yere gelsekte Modafen galibiyeti ile üzerimizdeki ölü toprağını atmasını bildik.. Devreye ilk 5 takımın arasında mutlu, umutlu ve heyecanlı girdik. Şimdi top transfer konusunda yönetimde… Bekleyip göreceğiz…SİYAH-BEYAZ DEVAM..



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN