Somaspor, HEASK İle Açtı, Modafen İle Kapadı

Somaspor, HEASK İle Açtı, Modafen İle Kapadı

TFF 3.Lig 3.Grup ilk yarının son haftasında Somaspor sahasında Modafen’i ağırladı.

Evimizde oynadığımız Pazarspor maçıyla başlayan ve Osmaniyespor maçında iki kez öne geçtiğimiz maçta alınan beraberlik, ardından yine evimizde Karacabey Belediyespor mağlubiyeti ve son olarak Nevşehir Belediyespor maçında alınan sonuca ve kötü gidişata rağmen Modafen maçından yine de umutluyduk..
Bu umut ve istekle bizde tribünde yerimizi aldık…

Raşit Yorgancılar
Maçtan Kısa Notlar..

Somaspor teknik direktörü Burhanettin Basatemür maça; geçen hafta Nevşehir Bld.Spor maçında ilk on birde yer alan kaleci Tunay Meral’in yerine Ömer Kavurkacı, cezalı Onur Ulaş’ın yerine Burak Turan ve M.Bedirhan Çelik’in yerine Hayri Mert Yomralıoğlu ile 4-2-3-1 düzeninde başladı.SOMASPOR-MODAFEN
Defans kurgusunda; sağda kaptan Üzeyir Ergün, solda Muhsin Polat, merkezde ise Melih Şencan ve Burak Turan yer aldı. Dörtlünün önünde Ali Akkuş ve Oğuzhan Nemli oynadı.
Sağ önde Muammer Atalay, sol önde Hayri Mert Yomralıoğlu oynarken, en önde Mehmet Uysal, arkasında da Yusuf Can Abay yer aldı. Burhanettin Basatemür, ilerleyen dakikalarda 86.dakikada H.Mert-Özcan Kalman, 90.dakikada Muammer Atalay-Kadir Karış ve 90+1’de ise Ali Akkuş-A.Tamet değişikliği yaptı.


 SOMASPOR-MODAFEN

Modafen teknik direktörü Sultan Ersayın ise, geçen hafta ilk on bir oynayan; Onur Demirci’nin yerine Furkan Özer, Alper Uğuz’un yerine Seydi Akça, Mert Yamak’ın yerine M.Burak Yılmaz’ı sahaya sürdü.

İstek-Arzu ve Tempo Sonuç Getirdi.

Geçen hafta Nevşehir Belediyespor’a deplasmanda tek golle mağlup olan Somaspor için bu karşılaşma, seyircisine güzel futbol ve bol gollü galibiyet ile yeni yıl hediyesi verme adına çok önemliydi.
Nitekim de müthiş taraftar desteğini arkasına alan Somaspor maçın başında geliştirdiği sağlı sollu ataklarla rakibini sürklase ederek bizlere adeta bu maçın galibi benim sinerjisini veriyordu.
Ön alanda; kanatlardan sağdan Üzeyir Ergün-Muammer Atalay, soldan Muhsin Polat-H.Mert Yomralıoğlu merkezden ise Yusuf Can Abay ve Mehmet Uysal odaklı geliştirdiğimiz pozisyonlar Soma’lı futbolseverleri hop oturtup hop kaldırıyordu.




MEHMET UYSAL

Kral Mehmet Uysal Affetmedi!

Yine sol kanattan işin içine Ali Akkuş’uda katarak gelişen varyasyonlu atakta, Ali Akkuş’un sol kanattan kaleye paralel kestiği topta Emre Bayraktarbaşı ıskaladı. Mehmet Uysal belki de hayatının en rahat golünü attı:1-0
14.dakikada Üzeyir’in sağ kanattan ceza sahası içerisine yaptığı ortayı Hayri Mert Yomralıoğlu müsait pozisyonda bulunan Yusuf Can Abay’a indirdi.Yusuf Can’ın vuruşu az farkla auta gitti.

23.dakikada ender gelişen Modafen atağında, Doğan Zincir defansın arkasına atılan topa koşu yaptı, Sağ çaprazdan ceza sahasına girmeden yaptığı vuruşta Ömer Kavurkacı gole izin vermedi.
36.dakikada Yusuf Can Abay’ın 25 metreden kullandığı serbest vuruşu, kaleci Rasim Mutlu köşeden çıkardı.
38.dakikada Yusuf Can’ın 30 metrelik ters topunda buluşan Muammer Atalay, sağ çaprazdan ceza sahasına girer girmez vuruşunu yaptı, Rasim Mutlu yine başarılıydı.

İlk yarı sonucu: Somaspor 1-0 Modafen

İlk yarıda olduğu gibi ikinci yarıyada saha ve seyirci desteğini arkasına alarak etkili başlayan Somaspor, farkı ikiye çıkaran golü Muammer Atalay’ın ayağından buldu.

MUAMMER ATALAY

53.dakikada Üzeyir Ergün’ün vuruşu, önce kaleci Mutlu sonrada direğe çaparak kornere çıktı. Yusuf Can’ın kullandığı kornerinde arka direkte Muammer Atalay affetmedi:2-0



 

Golden sonra etkili ataklarını devam ettiren siyah-beyazlılar, kaptan Üzeyir Ergün’ün sağ çaprazdan getirip çektiği sert şutunu kaleci Mutlu güçlükle kornere tokatladı.

66.dakikada defansın başarılı oyuncusu Melih Şencan, altı pasın sağ çaprazında kaleci Mutlu ile karşı karşıya kaldı, vuruşunda Mutlu gole izin vermedi.

73.dakikada defansın arkasında topla buluşan Mehmet Uysal’ın vuruşunda, top kaleci Mutlu’da kaldı.
75.dakikada Muammer Atalay, 76.dakikada ise Mehmet Uysal’la yüzde yüz gol pozisyonlarından faydalanamadık.

Dalga dalga gelişen Somaspor ataklarında sağdan Muammer güzel kesti, Hayri Mert’in kafa vuruşunu Mutlu güçlükle kornere çeldi.

84.dakikada Hayri Mert Yomralıoğlu karşı karşıya kaldığı pozisyonda Mutlu yine gole izin vermedi.
85.Hayri Mert kesti, Mehmet Uysal’ın vuruşu az farkla aut.
89.Özcan Kalmaz la başlayan atağımızda Mehmet Uysal kaleci ile karşı karşıya kalmasına rağmen egoistlik yapmadı, Muammer’e çıkardı. Muammer’in vuruşunda top defansa çarptı ve Somaspor bir golden oldu.
90+3’de Ahmet Tamet’in vuruşunda kaleci Mutlu topu kornere çeldi.

Karşılaşmanın orta hakemi Raşit Yorgancılar‘ın bitiş düdüğü, dört haftalık galibiyet hasretimizin sona erdiğini müjdeledi..

SOMASPOR MODAFEN 2 0

Sonuç olarak;

Siyah-beyazlılar, dört haftadır süren kötü gidişatın izlerini ilk yarının son maçında Atatürk Stadının pırıl pırıl zeminlerinde bırakırken, kendilerini desteklemeye gelen taraftarlarına da çok güzel yeni yıl hediyesi vermiş oldu.. Sezonu deplasmanda  Halide Edip Adıvaspor galibiyeti ile açan ve Modafen galibiyeti ile kapatan; ”DUMANLI KENTİN PUSLU ÇOCUKLARI” ayağınıza yüreğinize sağlık vesselam..

MEHMET UYSAL

 






 








SOMASPOR-MODAFEN



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN