Somaspor 4-3 Akşehirspor

Somaspor 4-3 Akşehirspor

2019-2020 Futbol sezonun ilk resmi maçı Ziraat Türkiye Kupası 1.Tur Eleme maçında kendi evinde Akşehirspor’u ağırlayan Somaspor, normal süresi ve uzatmaları 1-1’lik eşitlikle sonuçlanan maçta penaltılar sonucunda tur atlayan taraf oldu.

SOMADASPOR

TFF 3. Lig 3.Grupta mücadele eden temsilcimiz Somaspor, Ziraat Türkiye Kupası 1. Tur Eleme maçında Bölgesel Amatör Lig Konya temsilcisi Akşehirspor’u evinde konuk etti.

Ev sahibi ekip Somaspor, Atatürk stadyumunda oynanan ve A-Spor’un canlı yayın yaptığı karşılaşmada sahaya; Tunay-Üzeyir-Muhsin-Onur-Melih-Çağlayan-M.Bağlı-Yusufcan-Yasin ve Mehmet Uysal on biri ile çıktı.

Konuk ekip Akşehirspor ise; Sofu-Rıdvan-A.Güzel-Ömür-Yekta-Ercan-Sedat-Burakcan-Mert-Yasin ve Ali on biri ile yer aldı.

İlk yarıda rakip Akşehirspor’un Ercan Yıldırım’ın kafa vuruşu direğimizden dönerken, Yusufcan, Mehmet Uysal ve Mehmet Bağlı ile yüzde yüz pozisyonları değerlendiremedik.

İlk yarının uzatma dakikalarında öne geçtik.

45+3’de sağ kanattan Yasin-Üzeyir Mehmet Uysal odaklı gelişen kombine atağımızda Mehmet Uysal’ın vuruşu Sofudan döndü. Dönen topu iyi takip eden Yasin Hatipoğlu Somaspor’un devre arasına 1-0 önde gitmesini sağladı.

İkinci yarının hemen başında Akşehirspor, Yekta Berk Kahraman’ın golüyle durumu eşitledi:1-1



İnanılmaz goller kaçırdık!.
63.dakikada Erkul’la gelişen atağımızda Mehmet Bağlı çok müsait olduğu pozisyonda zor olanı yaptı, meşin yuvarlağı dışarı attı.
75.dakikada Mehmet Uysal altı pasın hafif çaprazından yaptığı vuruş auta gitti.
Maçın orta hakemi Levent Buğra Vartemel, 76.dakikada Mehmet Uysal’ın Akşehirspor ceza sahası içerisindekucaklanıp düşürülmesine bizim gibi seyirci kaldı.

82.dakikada yine Mehmet Uysal’la gole çok yaklaştık. Sağ kanattan yapılan ortaya kaleye sırtı dönük vuruş yapan Mehmet’in topu kaleci Sofu’da kaldı.

Kalan dakikalarda her iki takım adına da gol sesi çıkmadı ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Uzatmaların ilk dakikasında Akşehirspor kale direğinin dibinde oluşan karambolde Mehmet Uysal’la meşin yuvarlağı ağlarla buluşturamadık..

101. dakikada kaleci Sofu ile karşı karşıya kalan Bilal Şeflek, ayağının dışıyla çok kötü vurdu aut..
103.dakikada Onur’un müthiş ara pasıyla bir anda kaleciyle karşı karşıya kalan Mehmet Uysal’ın vuruşunda kaleci Sofu gole izin vermedi.

İlk uzatma devresi 1-1’lik eşitlik ile geçildi..

İkinci uzatmanın 114.dakikasında Mehmet Uysal’ın vuruşunda yine sahne alan kaleci Sofu oldu.
119.dakikada Üzeyir’in caza yayına çıkardığı topun gelişine Muhsin sert vurdu, aut.

Maçın normal süresi ve uzatmaları 1-1 sona erince, karşılaşma seri penaltılara gitti. Penaltılarda rakibini 4-3 mağlup eden Somaspor 2.Tura yükselen takım oldu.

Somaspor’un penaltılardaki gollerini: Üzeyir Ergün, Bilal Şeflek, Melih Şencan ve Onur Ulaş attı.

Akşehirspor’da penaltı vuruşlarını: Yekta Berk, Ercan Yıldırım ve Fırat gole çevirdi. Akşehirspor adına Ali Güzel ve Ömür penaltı atışından faydalanamadı.

Malatya Yeşilyurt Bld. Farklı Turladı
3.Lig 3.Grupta ikinci hafta evimizde konuk edeceğimiz Malatya Yeşilyurt Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupasında 2.tura yükseldi. Malatya temsilcisi evinde oynadığı maçta Bölgesel Amatör Lig takımlarından 12 Bingölspor’u
Furkan Yiğit (2),Serkan Sarıkaya, Hüseyin Ekici ve İsmail Karakoç’un golleriyle 5-0 mağlup etti ve tur atladı.

2.Tur Eleme maçları 10-11-12 Eylül’de oynanacak..
Şimdi bu maçın ve turun zorda olsa getirdiği güzelliği bugün doya doya yaşayalım, yarından itibaren ise tüm enerjimizle hafta sonu Halide Edip Adıvarspor ile deplasmanda oynayacağımız ilk hafta maçına odaklanalım..SİYAH-BEYAZ DEVAM


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN