Doğan Gülşen Yazdı: ELİ-1 Yarı Finalde

Doğan Gülşen Yazdı: ELİ-1 Yarı Finalde

İki takımın grup maçından sonra Çeyrek finalde karşılaşması ilginç olacaktı. Artık birbirlerini iyi tanıyan iki takım grup maçındaki hataları düzeltip rakibin eksiklerini iyi analiz ederek çıkılacaktı bu maça.

Nakliyeciler grup maçında Kenan’la stoper olarak başlamıştı. Bu maçta orta saha başladı. E.l.i 1 ise grup maçına göre Mustafa-Gürkan değişikliği ile başladı.

İlk dakikalar E.l.i 1 önde basarak daha istekli göründü. Nakliyecilerin karşılık verip oyunu tutması beş dakikadan sonra oldu. E.l.i 1 önde Cihan ve Gürkan’la etkili oldu. Özellikle Gürkan fırsatçılığını gösterip içeri kat ederek gollük pozisyonlar buldu.

Nakliyeciler önde Dinçer arkasında Raşit olup daha çok defansif orta saha gibi oluşu Raşit in öne doğru oyunda ön tarafa uzak kalışı bunun daha çok arkasını düşünmesi diyelim. Kemal ve İsrafil etkisizliği ile birlikte iki takım orta saha mücadelesi gibi görünen bir maç oluyordu.

Denk kuvvetler olarak hata yapmadan götürülen maçta ufak ayrıntılar hata yapanın geriye düşeceği görüntüsünde bir maçtı. Bunun kenardan gelecek hamlelerde belirleyecek gibide duruyordu.

İlk yarı daha çok birbirini ölçen oyun anlayışı ile birlikte defans olarak çıkmayan kontrollü oluş iki takım adına maçın telafisi olmaması oyunun akıcılığı olmayıp bekleyen kalabalık defansların oluşu iki takım goller bireysel yetenekler ile gelebileceği ya da turan topların önemini gösteriyordu.

İkinci yarıya Gürkan-Mustafa değişikliği ile başlayan E.l.i 1, Nakliyecilerin aynı takım ile devam etmesi Gürkan in erken oyundan alınışı çıkmasının nedenini anlayamadık? İlk yarı en etkili isimdi E.l.i 1 adına gollük pozisyonları bulan Cihana yakın oluşu kanatta görevini yapandı keza Mustafa ikinci yarı bekleneni vermiş değildi aynı şekilde Cihan önde Gürkan ın etkili oyunuyla daha yakınlığıyla daha etkiliydi.

Nakliyeciler Kenan-Avusturya değişikliği ile orta saha denge anlamında Raşit ile birlikte ön tarafa etkili top kullanma adına Avusturya’nın uzun topları etkili olmaya başlamıştı. İki takım orta sahaları ön tarafa katkı verip defans takım savunması ile birlikte kontrollü oluşu maçın denk kuvvetler olarak uzaması ihtimalini artırıyordu.

Ayrıntı golü getirecekti. Nitekim Avusturya uzun kale içi ortası golü getirip bundan sonra E.l.i 1 hamleleri golün beraberliğin gelebileceği sinyali verdi. Sebo-Onur ve Emre’nin girmesiyle topun pas ve oyun anlayışı görerek bakarak oynanmasına E.l.i 1’i biraz olsun etkili gösterdi.

Nakliyecilerin Dinçer in çıkmasıyla birlikte ön taraf Kemal ve İsrafil in durgun oyunları takım savunma anlamında orta sahaya yardım etmemeleri top tutamamaları E.l.i 1 i gollük pozisyonlar olmasa da oyunu ceza sahası etrafına yığdı. Son dakikalar hatalar zincirinden golü bularak beraberliği sağlayıp maçın uzatmalara götürdüler değişliklerle son dakikalara diri girip oyunu kontrol eden E.l.i 1 Nakliyecilerin kulübe yetersizliği son dakika golü yemelerine sebep oldu.

Uzatma dakikaları genel görüntü aman kaza golü yemeyelim iki takım kalecisinin özellikle Sefa grup maçından sonra bugün çok iyi oynamasıyla penaltılara götürüp eleyen takım belli olacaktı ve penaltılarda bir fazla kurtarış yapan Yasin, E.l.i 1 e turu getirdi. İki takım da oynadıkları oyunla keyifli maç izlettirdi seyirciye. Eleyen takım E.l.i 1 i kutlarız elenen Nakliyecilere de geçmiş olsun diyoruz. .Sevgilerle Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

NOT: Karşılaşmaya ait fotolar cevsam ınstagram ve somadaspor facebook sayfamıza yüklenmiştir. Ayrıca maçın geniş detayları için 👉 şuraya, 🏆 tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!..

somadaspor

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN