Kupada İlk 2 Yarı Finalist Takım Belli Oldu

Kupada İlk 2 Yarı Finalist Takım Belli Oldu

Kupada grup ve eleme maçlarının ardından çeyrek final heyecanı Nakliyeciler-Eli 1 ve Milli Eğitim-Yeni Anadolu takımları arasında oynanan maçlarla devam etti.

3 Günlük aranın ardından ilk 2 yarı finalist takımı belirleyecek karşılaşmalarda; ELİ 1-Nakliyeciler maçını penaltılar, Milli Eğitim-Yeni Anadolu Maden maçını ise normal süre belirledi. Zorlu maçlarda rakiplerini mağlup eden ELİ 1 ve Milli Eğitim adlarını ‘’30.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva” yarı finaline yazdırmayı başardı.

Nakliyeciler-Eli 1 Toplu Foto

NAKLİYECİLER 7-8 ELİ 1

Günün ilk yarı finalist takımını belirleyecek karşılaşma saat 17:00’da çeyrek finale Eli-2’yi 8-1’lik skorla geçerek gelen Nakliyeciler ile, 5.dakikada 1-0 öne geçtiği Hidrogen maçından hükmen galibiyetle ayrılan Eli-1 takımları arasında oynandı.

ELİ-1 Yarı Finalde!

Grup maçlarında aynı grupta bir ve ikinci sırayı paylaşan iki ekibin çeyrek final mücadelesinde; gülen taraf ELİ-1 oldu.

Normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten mücadele gücü yüksek maçta rakibine seri penaltılarda 7-6 üstünlük sağlayan ELİ-1 yarı finale çıktı.

Teiaş Eğitim Sahasında kalabalık seyirci topluluğunun yanı sıra oldukça sıcak havada oynanan maçta Nakliyeciler, ikinci yarının 48.dakikasında Mustafa Yüksel‘in uzak mesafeden attığı golle 1-0 öne geçti.

Cengiz Türk yönetimindeki ELİ-1, maçın bitimine iki dakika kala Mustafa Atala‘ ile 1-1’lik eşitliği yakaladı. Kalan bölümde başka gol olmayınca 10’ar dakikalık uzatma bölümüne geçildi.

Uzatmalarda da skorun değişmediği mücadelede yarı finale çıkacak ekibi belirlemek için seri penaltı atışlarına geçildi. Seri penaltı atışlarında rakibine 7-6 üstünlük sağlayan ELİ-1, adını son 4 takım arasına yazdırdı.

ELİ-1’de Emre Kaya, Sebahattin Günebakan, Mustafa Atala, Onur Engin, Cihan Tuncay, Volkan Akça ve kaleci Yasin Uzun atışları gole çevirirken, Soner Kırtay ve Tugay Erdoğmuş penaltıdan yararlanamadı.

Nakliyecilerde ise; Raşit Çakır, Kemal Aksoy, Mustafa Yüksel, Tayfur Demir, İsmail Burak ve kaleci Sefa Cevahiroğlu atışları gole çevirirken, İsrafil Demir, Fatih Demirhan ve Tamer Aksoy penaltıdan yararlanamadı.

Penaltı atışlarında ELİ-1 kalecisi Yasin Uzun 3 penaltıyı kurtarırken, Nakliyeciler kalecisi Sefa Cevahiroğlu Soner Kırtay’a gol şansı tanımadı.

Nakliyeciler Futbol Takımı

ELİ-1 karşısında öne geçmesine rağmen bitime iki dakika kala yedikleri golle maçı uzatma ve penaltılara bırakan Nakliyeciler, ELİ-1 kalecisi Yasin Uzun’u geçemeyince turnuvaya veda etmek zorunda kaldı. Kaliteli ayakları bünyesinde barındıran Nakliyeciler takımına bizlere seyir zevki yüksek maçlar seyrettikleri için teşekkür ediyoruz.

Cengiz Türk (ELİ Takım Antrenörü)

Cengiz Türk: ”Biz bir aileyiz”

Turnuvada bu şartlarda bu hava sıcaklığında bu mücadele bence takdir edilmesi gereken bir durum. Ben Nakliyeciler Kooperatifi takımını göstermiş oldukları bu üstün mücadeleden dolayı tebrik ediyorum. Takımda çok sevdiğim abilerim, kardeşlerim var onlara gelecek seneki turnuvalarda başarılar dilerim. Gerçekten çok iyi geldiler buraya kadar.

Ve müthiş efor gösteren oyuncularıma gelecek olursak hepsi çok karakterli çok güzel insanlar. Bu turnuvaya başlarken geçmişten gelen arkadaşlığımızın bizim için çok önemli bir avantaj olduğunu biliyorduk. Kimi insanlar oyunumuzu beğenmeyebilir, eleştirebilir hepsine saygı duyuyorum! Lakin kimse bu sahada dibine kadar mücadele veren kardeşlerimin emeğini görmezlikten gelemez bu konuda mütevazı olmam.

Biz bir aileyiz bunu bir şekilde kabul edecekler. Bu turnuvada kolu bacağını bırakan bir dünya insan var Allah aşkına o insanların mücadelelerine saygı gösterilsin. Ben tüm oyuncularımı oynayan, oynamayan, bize kenardan destek veren herkese buradan teşekkür etmek istiyorum. Değerli müdürlerimize ve yönetimine desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz. Yarı finalde rakibimiz Milli Eğitim oldu. Onlarda çok değerli iyi oyunculardan kurulu bir takım. İyi olanın kazanacağı, seyir zevki yüksek bir müsabaka olmasını temenni eder, turnuvaya devam eden tüm takımlara başarılar dilerim. Saygılar.”

Nakliyeciler-Eli-1 Seremoni

SAHA:Teiaş
HAKEM: Kerim Uzun
NAKLİYECİLER:Sefa-Fatih-İsmail-Tayfur-İsrafil-Raşit-Kenan-Dinçer-Kemal
YEDEKLER: Mustafa, Tamer, Tuncay, Özenç
ANTRENÖR: Hasan Burak

ELİ-1:Yasin-Bahattin-Volkan-Soner-Emrah-Tugay-Gürkan-Cihan-Metin
YEDEKLER: Mustafa, Ayhan, Sebahattin, Onur, İbrahim, Emre
ANTRENÖR: Cengiz Türk
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER: dk.50 Mustafa Yüksel (Nakliyeciler), dk.68 Mustafa Atala  (Eli-1)
PENALTILAR:
Eli-1: ✅Emre Kaya, ✅ Sebahattin Günebakan, ✅ Mustafa Atala, ✅ Onur Engin, ✅ Yasin Uzun, ✅ Cihan Tuncay, ✅ Volkan Akça ❌Soner Kırtay, ❌ Tugay Erdoğmuş
Nakliyeciler: ✅ Raşit Çakır, ✅ Kemal Aksoy, ✅ Mustafa Yüksel, ✅Tayfur Demir, ✅ İsmail Burak, ✅ Sefa Cevahiroğlu, ❌ İsrafil Demir, ❌ Fatih Demirhan, ❌Tamer Aksoy

Milli Eğitim-Yeni Anadolu Maden Toplu Foto

MİLLİ EĞİTİM 3-0 YENİ ANADOLU

Kupada ikinci yarı finalist takımı belirleyecek karşılaşma eleme maçında Sağlık Spor’u 6-2 mağlup eden Milli Eğitim ile, Esnaf Odası’nı 3-0’lık skorla kupanın dışına iten Yeni Anadolu Maden takımları arasında oynandı.

Milli Eğitim Yarı Finalde!

Ahmet İnce idaresindeki Milli Eğitim, grup ve eleme maçlarındaki klasik galibiyetler zincirini çeyrek finalde karşılaştığı Yeni Anadolu Maden karşısında da sürdürdüler.

Maçı sakat sakat tamamlamasına rağmen kaleci Kadir’in kurtarışları, defansta Bülent, Yusuf ve Örpen ile kusursuz savunma kurgusu, orta sahada Mutlu ve Fevzi ile iyi top yapan, kazanan ve servis yapan, önde ise İlker, Mahir ve Y. Karayegen’in skora katkıları ile futbolun doğrularını sahaya çok iyi yansıtarak 3-0 gibi net skorla haklı galibiyet aldılar.

Yeşil-beyazlılar yarı finale; 33.dakikada Yusuf Karayegen, 42.dakikada İlker Karabiber ve 47.dakikada Mahir Arslan‘ın golleriyle gitti. Maçın 68.dakikasında Yeni Anadolu Madencilikten Gürkan Efe kırmızı kart gördü.

Yeni Anadolu Maden Futbol Takımı

Grup ve eleme maçlarındaki pozitif futbollarını Milli Eğitim karşısında sergileyemeyen Faik Ay idaresindeki Yeni Anadolu Maden, güçlü rakibi karşısında 33 dakika skoru tutmasını bildi. 33.dakikadan itibaren ise defansta yapılan bariz hatalar sonucu yenilen iki gole oyun disiplininden kopmada eklenince turnuvaya veda etmek zorunda kaldılar. Her şeye rağmen turnuvaya renk katan mavi-beyazlı ekibi kutluyoruz..

Ahmet İnce (Milli Eğitim Takım Antrenörü)

Ahmet İnce: ”Doğruları yaptık ve galip geldik”

Milli Eğitim takım antrenörü Ahmet İnce, sahada futbolun doğrularını harfiyen yerine getirerek galip gelmenin keyfini yaşadıklarını kaydetti.

İnce, karşılaşma boyunca iyi oynadıklarını ve hak ettikleri bir galibiyet elde ettiklerini belirterek, ”Turnuva öncesi hedefimiz son gün maç oynayabilmekti. Öncelikle bu hedefimize ulaştığımız için çok mutluyuz. Çok zor geçeceğini tahmin ettiğimiz maç boyunca oyun disiplininden hiç kopmadan mücadele ettik. Rakibimizin güçlü yönlerini kullanmasına izin vermeden oyunun hakimiyetini hiç bırakmadık. Şimdi hedefimiz final oynamak. Rakibimizi oynadıkları oyun için tebrik ediyor bundan sonraki turnuvalarda başarılar diliyorum.”dedi.

Milli Eğitim-Yeni Anadolu Maden Seremoni

SAHA:Teiaş
HAKEM:Kerim Uzun
MİLLİ EĞİTİM:Kadir-Bülent-Yusuf-Örpen-Mutlu-Fevzi-Yusuf-İlker-Mahir
YEDEKLER: Ahmet, Erkan, Caner, Metin, Refik, Semih, Ramazan
ANTRENÖR: Ahmet İnce

YENİ ANADOLU MADEN:Mehmet-Ömür-Gürkan-A.Akgün-Hüseyin-Kubilay-Özkan-İsmail-Süleyman
YEDEKLER: A.Ataseven, Mustafa, Ramazan, Emrah, Faruk, Faik, Erdinç
ANTRENÖR: Faik Ay
KIRMIZI KART: dk.68 Gürkan Efe (Yeni Anadolu Maden)
GOLLER:  dk.33 Yusuf Karayeğen, dk.42 İlker Karabiber, dk.47 Mahir Arslan (Milli Eğitim)

NOT: Karşılaşmalara ait resimler Cevsam Instagram ve Somadaspor Facebook sayfalarımıza yüklenmiştir. Takipte kalınız!

Pilav-Nohut-Tavuk-Ayran Hayrı

Merhum babam ve annem için 6 Haziran Perşembe günü Teiaş Eğitim sahasında 17.30-18.00 saatleri arasında Pilav-Nohut-Tavuk-Ayran hayrı yapılacaktır. Davetlisiniz..

🗓️ 6 Haziran 2024 Perşembe
17:00 3.Maç: Kolin-ELİ 3
18:30 4.Maç: Ticaret Od-İmbat

Yarı Final

🗓️ 10 Haziran 2024 Pazartesi
17:00 1.Maç galibi-2.Maç galibi
18:30 3.Maç galibi-4.Maç galibi

3-4.Lük ve Final

🗓️ 13 Haziran 2024 Perşembe
16:30 3.lük 4.cülük maçı
18:00 Final maçı

🏆 Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!.

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN