Çetin ilgör Yazdı-Eğitim Şart!

Çetin ilgör Yazdı-Eğitim Şart!

İlk maçlarındaki kadro ve oyun mantalitesini gördüğümde ”yarı final oynar” dediğim Milli Eğitim takımı beni yanıltmadı.

Çok iyi bir takıma karşı 3-0 lık net bir skorla kazanmak gerçekten önemli bir başarı. Başta takım antrenörü Ahmet İnce olmak üzere kendilerini tebrik ederim.

Milli Eğitim, kalitesi belli oyunculardan kurulu çok dengeli bir takım. Tecrübesi, disiplini, oyun planına sadık oluşları, defans ve hücum bloklarının birbiriyle uyumu, yardımlaşmanın inanılmaz seviyede oluşu onların başarısının anahtarı diyebiliriz.

Rakiplerine boş alan bırakmadan çok kolektif bir oyun planları var. Bu oyun planı ilk ciddi sınavlarında başarılı oldu ve yarı final için ‘Eğitim Şart’ dedirtti. Bundan sonra ne olacağını hep birlikte göreceğiz.

Şimdi rakipleri, kendileri gibi dengeli ve planlı oynayan ELİ-1, aynı özelliklere sahip iki takımın maçı her türlü sonuca açık iyi bir maç olacaktır. Bu noktada o gün gününde olan, az hata yapan ve hücumda defansın kilidini açabilen takım galip gelecektir. Şimdiden iki takıma da başarılar dilerim.

Yeni Anadolu Maden takımı mücadelesi ve duygusal oyunuyla benim her zaman zevkle izlediğim ve takdir ettiğim bir takım. Böyle coşkulu hırslı ve duygularıyla oynayan takımlara karşı, ancak Milli Eğitim gibi sakin kalarak doğru oynayan takımlar başarılı olabilirdi ve öyle de oldu.

Yeni Anadolu aslında oyuna kötü başlamadı sürekli hücum etmek, boşluk bulmak için rakibini zorladı. Ne var ki rakibin direncini hiç kıramadı. Yedikleri her golde takımın kimyasını bozunca; telaş ve panik havası gol yedikçe arttı ve 3-0 dan sonra maç artık farklı bir boyuta evrildi. Bu noktadan sonra maçı kaybetmeleri doğaldı. Yeni Anadolu ekibini bu güne kadar ki keyif veren ve heyecan yaratan oyunları için tebrik ederim. Kalın sağlıcakla…Çetin İlgör (Tüm👉 yazılarına göz at)

NOT: Karşılaşmaya ait fotolar cevsam ınstagram ve somadaspor facebook sayfamıza yüklenmiştir. Ayrıca maçın geniş detayları için 👉 şuraya, 🏆 tüm turnuva haberleri için ise buraya tıklayınız!..

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN