Tebrikler Milli Eğitim, Tebrikler Hocalarım

Tebrikler Milli Eğitim, Tebrikler Hocalarım

Final maçı başladığında İmbat tabi ki izleyicilerin favorisiydi ama bu maç başladığında görüldü ki öyle olmayacağı Eğitimin iyi hazırlanıp hırslı oluşları bu finali alabilir dedirtti.

DOĞAN GÜLŞEN YAZDI…

İmbat oyun anlamında defansta sağlam bir şekilde Yücel-Ercan-Can, orta sahada Erdem önde Mutlu arkası Eser solda Deniz sağda Aksoy ile yer aldı. Öğretmenlerde kalede harika oynayan Kadir ve süpürücü Bülent hoca Mutlu Günaydın’a nefes aldırmadı.

Orta sahada Mutlu Alanya ile birlikte Fevzi hoca enerjileri ile Öğretmenlerin mücadele yönünden istekli oluşunun başını çekti. Önde İlker-Mahir-Yusuf hocalar gol yollarında ısrarlı oyunları maçı heyecanlı hale gelmesine, seyir zevki olarak seyirciyi memnun eden bir maçtı.

İmbat ön tarafta Mutlu Günaydın ile orta sahalar birbirine uzak kalarak biraz topla buluşmada sıkıntı oldu. Bu tabi ki bunda Bülent hoca’nın Mutlu’ya top aldırmayışı ön plana çıktı. İmbat, uzaktan şut denemeleri ile sonuca gitmeyi denese de bunlardan ancak bir tanesinde Deniz’in uzak mesafeden attığı ve kaleci Kadirin çaresiz kaldığı topta oldu. Golün haricinde günün başarılı ismi Kadir’in kurtarışlarını izledik.

Oyunda iki takım adına birbirlerine üstünlük kuramama nedenlerinin başında; tamamen kontrollü olup önce gol yememek adına sahanın her yerini iyi kullanarak birbirlerinin açıklarını bulmaya çalıştılar.

Zaman zaman denk kuvvetler görüntüsü olup oyun orta saha mücadelesinde geçti. Gol yollarında birbirlerine pozisyon vermeyip mevki olarak, alan olarak üstünlük sağlayamadılar.

Mavi beyazlılar, saha içinde arayışlar yapıp Aksoy ile Deniz’i kanatlarda yer değiştirip saha içi oyunu farklı boyutlara taşıyıp rakibin iyi orta saha defans bloğunu aşmaya çalışıp gol çıkarmaya çalışması Deniz’in sola geçtikten sonra ilk topla buluşup iyi vuruşuyla gol buldu. Kadir ne kadar iyi oynasa da bu golde bir şey yapamazdı çok iyi yere gitti top 1.0

İlk yarı böyle bitince ikinci yarı bakalım öğretmenlerin beraberlik golü gelecek mi? Ya da imbat ikiyi bulacak mı? Nasıl olacak değişiklikler hamleler neler olacak kulübe olarak katkı sağlayan oyuncu girecek mi maç Yani kafalarda 1.0 nereye kadar gidecek acaba soruları oluşmaya başladı. ”1.0 biter mi?” diye söylemler yükselirken, Öğretmenlerin Yusuf-Caner değişikliği takımı ateşledi.

Caner hocanın istekli olup ön tarafta hareketliliği İmbat kalesinde tehlikeli olmaya başladı. Attıkları gol Denizin attığı golle adeta nazire yaparcasına gelişti. Belli ki Ahmet İnce bu varyasyonun üzerinde çok durmuş. Faul atışında sonrası çalışılmış bir pozisyonda harika gol buldular. Caner hoca usta işi bur vuruşla topu ağlara gönderince Eğitim taraftarların çılgınca sevinmelerine yol açtı, görülmeye değer sevinç vardı.

İmbat bundan sonra hamle olarak Deniz çıkıp Tolga’nın girmesi kenardan ”daha Aksoy sahneye çıkmadı” diyen imbat taraftarı Aksoy’un bugün biraz tutuk olup o Ronaldo vari oyunu ve vuruşları istediği gibi olmadı. Eser ile birlikte hücum etkinlikleri Mutlu’nun Bülent hoca kıskacındaki durumu etkili ön bölge görüntüsünden uzaktı ..

İki takım uzatmalara giden maçta havanın kararması ile oyun kalitesinin düşmesi hatalara sebep olabileceği gibi bir an önce herkes penaltılara gitmesini istedi ve penaltılar.

Penaltılarda iki takımda beş penaltıda hata yapmadı. Kaçıranın şampiyonu belirleyecek atışları geçildiğinde Yücel’in penaltısını kurtaran Kadir Duran dün adeta küllerinden doğdu. Ahmet İnce’nin büyük emekler sarf ettiği Öğretmenler uzun yıllar sonra şampiyon oldu canı gönülden tebrik ediyoruz, üstün mücadeleleri ile finalde istekli arzulu oluşlarıyla kupayı sonuna kadar hak ettiler. Sevgilerle Doğan Gülşen  (Tüm  yazılarına  göz at)

🏆 Tüm turnuva haberleri için buraya tıklayınız!..

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN