Kırkağaç Derbisinden Geriye Kalan İzlenimler

Kırkağaç Derbisinden Geriye Kalan İzlenimler

Sonucu merakla beklenen Kırkağaç derbisi dün oynandı ve karşılaşmadan Kırkağaç Altayspor 3-0 galip ayrıldı.

Maçı takip edemeyenler için Kırkağaç derbisinde geriye kalanlar ve yaşanılanları dilimiz döndüğünce sizlerle paylaşalım.. (Şeref Öksüm)

Evet sevgili sporseverler, dün saat 13.00’da Süper Amatör Liginde oynanan ve aynı ilçesinin iki takımı olan ve aynı puana sahip Kırkağaç Acar idman ile Kırkağaç Altayspor arasında oynanan maç genel olarak hafızalarımızda vasatın üstünde orta seviyede bir maç olarak kazındı.

Tribünlerdeki taraftarların genelde ilk başlardaki heyecanlı tempoları ikinci yarıda kayboldu gitti. Taraftarların maça başlamadan önce Türk bayrağı açarak, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz, Ne mutlu türküm diyene “ sloganları ile alkışlar eşliğinde harikulade başladı. Ancak bu ilk başlardaki güzel görüntü ve seyirci desteği futbol kalitesine yansımadı.

İlk yarıda oynanan maçta, orta sahanın skoru tayin edeceği ve kanatlardan gelen ataklarla her iki takımın gol arayacağını düşünüyordum. Fakat ne yazık ki her iki takımında orta sahası savunmaya dayalı olarak ileri uçlara aktardıkları uzun toplarda isabetsiz şutlar şeklinde etkisizdi.

Bu sezon Kırkağaç Altay sporu ilk defa izledim, ve doğrusunu söylemek gerekirse bu maçtan beklentim büyüktü, zira Kırkağaç Altay sporda oynayan futbolcuların bir çoğu profesyonellik tecrübesini yaşamış, deneyimli ve kendi mevkiinde buna benzer onlarca derbi maçında oynamış daha rahat ve daha sakin bir oyun yapısı anlayışına sahipler..

Kırkağaç Acar idman deyim yerinde ise kendi yağı, kendi tuzu ile kavrulan mütevazi bir gelir ile yoluna devam ederek liglerde mücadele eden bir takım. Bugün futbolun ana anatomisi bence maddiyattır, hoş liglerde bir çok kulüp para sıkıntısı çekmezken istediği yere gelmeseler de, ligde bir şekilde mücadelelerine devam ediyorlar. Acar İdman takımın buradaki puanı ve oynadığı oyunda küçümsenecek bir yerde değildir.

Bugünkü oynanan maçtan sonra Kırkağaç Altay takımı şampiyonluk yarışında önemli bir kazanım elde etti. Zaten puanına baktığımız zaman Kırkağaç Altay takımı Ligin en çok gol atan ve en az gol yiyen takımıdır.

Orta hakem ve yan hakemler genelde iyi bir maç yönettiler, gerginliğe yer vermediler, sakin davrandılar. Kırkağaç Acar idman spor ,Kırkağaç Altay defansını geçmekte genelde zorlandı, bu arada yine Kırkağaç Altay takımı hiç kapanmadan kontratak bir top oynadı bunu ikinci yarı için daha çok söyleyebiliriz. Defans oyuncularında gole yakın oynaması ve hücum hattından güvenli bir şekilde ileri çıkıp gol atmaları da sadece forvet hattının değil, tüm oyuncularının hücuma yönelik kolektif bir oyun sergilemeleri gözümüze hoş olarak geldi.

Kırkağaç Acar İdman ın yapmış olduğu ataklar genelde Altay kalecisini bulmadan defanstan uzaklaştırıldı. Kırkağaç Altay kalesine çekilen şutlarda isabetsiz kaldı. Derbi niteliği sayılan bu maçta şu atak da benim hatırımda kaldı diyeceğim bir pozisyon yaşanmadı.

Futbol kalitesi genelde vasatın üstünde orta seviyede bir futbol izledik. Kırkağaç Acar İdman yemiş olduğu 2.nci golden sonra moralmen iyice çöktüler ve arkasından tabii ki üçüncü gol gecikmedi. Bu şekilde demorilize olmaya devam ederlerse asla futbolda başarılı olamazlar. Kırkağaç Acar İdman sporda oyunun geneline baktığımız zaman , Ümit Mutlu, Berke Özçelik, göze çarpan oyuncular arasında yer almakta bu oyuncular adeta dinamo şeklinde sahada ayak basmadık yer bırakmadılar, Berke çok genç bir yetenek, ilerisi için umut vaat ediyor, Ümit’i birçok sefer izledim yaşına rağmen halen gençlere taş çıkartırcasına top oynuyor. Kırkağaç Altay takımının geneli kendi çaplarında görevlerini yaptılar. Kırkağaç Altay transfer sezonunda şimdiden birkaç futbolcu ile anlaşarak takımı gençleştirme operasyonu içindeler.

Futbolun en güzel son tarafı Kırkağaç taraftarlarının Kırkağaç Altay Spor futbolcularını sahada alkışlamaları ve dostane biçimde bitirilmesi oldu. Taraftar açısından yüksek, sahada oynanan oyun ise normal derbiden uzak bir şekilde sona eren sıradan maç oldu. Kırkağaç Acar idman sporun bu panik ve kaos ortamından acilen kurtulmalı lazımdır. Önlerinde daha önemli maçlar vardır ve futbol 90 dakikadır ve Ligin inişli çıkışlı tarafları olacaktır. Nasıl başladığın değil nerede bitirdiğin önemlidir. Ben iki takım futbolcularını ve teknik ekibinde, centilmenlik lerinden dolayı kutluyorum. Kazasız belasız güzel bir sezon geçirmelerini diliyorum. Kalın sağlıcakla..

Şeref Öksüm

YORUM YAZIN