Akhisar Bld. Zinde Yaşam Kulübü

Akhisar Bld. Zinde Yaşam Kulübü

Akhisar Belediyesi Zinde Yaşam Kulübünü tanıyalım…

Uzun yıllardır Akhisar Belediyesinde doğa sporları yapmak için daha doğrusu ağırlıklı olarak doğa yürüyüşü ve bisiklet binmek için bir organize yapıldığını, başarıyla uygulandığını ve halen devam ettiğini duyuyordum.

Tam adı Akhisar Belediyesi Zinde Yaşam Kulübü olan bu gönüllü kuruluşun bir gün doğa yürüyüşüne katılmayı ve bazı gözlemlerde bulunmayı hep arzu etmiştim. İşte kısmet 02-Şubat-2020 Pazar günü yapılan, Akhisar’ın  yakınında ve doğusunda bulunan Hasköy’deki doğa yürüyüşüne katılmak imiş.



Her Pazar sabahı yapılan etkinliğin toplanma yeri Akhisar Belediyesi önü ve saati 07:30. Katılımcıların yanlarına sadece yürüyüş gereksinimleri (kıyafet, ayakkabı, baton vd.) almaları yeterli. Hareket saati geldiğinde beklemek yok, araçlar hareket ediyor. Etkinlik bilgileri Belediyenin web sayfasından ve Facebook’dan 4-5 gün öncesinden duyurulmaktadır. Burada katılımcılar yürüyüşe geleceklerini belirtiyor ve bu sayıya göre araç ayarlanıyor. Hasköy yürüyüşüne kadın-erkek, genç-yaşlı, her meslekten, 7 araç ile yaklaşık 150 doğa sever yürüyüşçü katıldı.

Yürüyüşün başlangıç noktası aynı zamanda bitim noktası. Güzergah tesbitini ve yürüyüş organizesini Belediye adına emekli öğretmen İsmet Uçar yapmakta. Hasköy başlangıç noktasına geldiğimizde İsmet Bey bir pikabın üzerine çıkıp güzergah hakkında kısa bilgiler verdi. En geç saat 09:45’te yine burada olmamızı söyleyerek 07:50’de yürüyüşü başlattı.

Arzu edenler yanlarına küçük şişelerde ikram edilen sulardan aldı. Ben de bir şişe aldım, cep telefonumdan yürüyüş programını açtım ve yürüyüşe başladım. Katılım yoğun olduğundan patika yol değil araç yolu tercih ediliyor. Herkes tarif edilen güzergahtan ayrılmamak kaydıyla tempoda serbest. Hızını kendileri ayarlıyor. Bu nedenle yürüyüşün yanı sıra koşanlar da var. Dolayısıyla herkes halinden çok memnun. Aynı yoldan döneceğimiz için hırkalarını çıkarıp dönüşte almak üzere yol kenarına bırakanlar var. Kulübün fotoğrafçısı ve diğer organizatörü Beden Eğitimi Öğretmeni Erkan Pağaçacı arada pikap ile önden gidip bazı noktalardan yürüyüşçülerin fotoğraflarını çekiyor. İsmet Bey ile sohbet ederek geçen 5,5 km den sonra Hasköy’ün üzerindeki zirveden dönüşe geçiyoruz. Bu arada ben en önde olduğumuzu sanıyordum. İleriye baktığımda 1 km kadar önümüzde aralıklarla yürüyen 5-6 kişi görünce yanıldığımı anladım. İsmet Hocam ıslık çalarak ve seslenerek bunlara dönün çağrısı yaptı. Dönüş elbette daha hızlı oldu ve konuşulduğu üzere 09:45’te başlangıç noktasında bu güzel doğa yürüyüşü bitti. Cep telefonuma baktığımda 11 km mesafe yürüdüğümü gösteriyordu.



Yürüyüş bitti ama program bitmedi. Terli kıyafetlerini değiştirenler oldu. Yine Akhisar Belediyesinin katkılarıyla daha önceden hazırlanan Sandaviç, Sıcak İçecek ve Su ikramları yapıldı. Yakılan ateş etrafında hoş sohbet ve yürüyüşün kritiği masaya yatırıldı. Yaklaşık yarım saat süren bu bitiş ve ikram molasından sonra araçlara binilerek 12 km uzaklıktaki Akhisar’a dönüş yapıldı.

Sonuç olarak: Akhisar Belediyesinin 2011 yılından bu yana öncülüğünü yaptığı ve desteklediği doğa yürüyüşlerine Akhisarlıların ilgisi oldukça yüksek. İsmet Beye göre bazen 200’den fazla kişi katılıyor. Yürüyüş ile ilgili baskı yok. Herkes istediği tempoda yürüyor veya koşuyor. Bu nedenle tüm katılımcılar mutlu. Herkese açık bu faaliyete; araç, rehberlik, ikram vd katkılarından dolayı Akhisar Belediye Başkanı Sayın Besim Dutlulu özel bir teşekkürü hak ediyor. Dileğim bu tür organizasyonların Soma Belediyesi ve diğer Belediyeler tarafından da yapılması. Sevgilerle.. Ahmet Dertsiz 
Tüm yazılarına göz at

Ahmet Dertsiz

YORUM YAZIN