Soma Rotasızlar Yürüyüş Grubu

Soma Rotasızlar Yürüyüş Grubu

Soma Rotasızlar Yürüyüş Grubu ilk yürüyüşünü Darkale’de gerçekleştirdi.

Yıllardır Soma’da doğa yürüyüşleri gerçekleştiren Somalı doğaseverler, bu yürüyüşlerini daha profesyonel hale getirmek, doğa farkındalığı kazandırmak amacıyla “Rotasızlar Yürüyüş Grubu” adı altında bir yürüyüş grubu kurdular.

Teknolojinin insan hayatındaki artan rolü sonucunda insanların günlük hayattaki hareketliliğinin yerini makineleşmenin alması, bu durumun sağlıksız durumlara dönüşmemesi ve zinde olabilmek adına insan hayatında sporun önemi gün geçtikçe artmaktadır.”

Soma Rotasızlar Yürüyüş Grubu

Doğasever Makine Mühendisi Sabri Kökgül grubun kuruluş amacı hakkında şunları belirtti:

“Amacımız doğaya, doğada yaşayan canlılara karşı daha özenli olmak ve bu bilinci yürüyüşümüze gelen tüm doğaseverlere aşılamak. Soma’mızda doğa ile iç içe bol oksijen depolayıp, bol enerji toplamak.
Grup üyelerimizle beraber hep şu felsefeyi savunduk. Tüketmek, yok etmek için değil. Korumak ve yaşatmak için varız. Ormanlarımızın, su kaynaklarımızın yaşadığımız dünyanın en önemli parçaları olduğunu, onları sorumsuzca tüketme hakkımızın olmadığını düşünüyoruz. Yürüyüşlerimizde arkamızda ayak izimiz dışında iz bırakmadan, insanlarımız tarafından doğaya atılmış çöpleri toplamaya gayret ediyoruz. Daha yaşanabilir bir Soma için tüm doğaseverleri yürüyüşlerimize bekliyoruz.”dedi.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN