1 Puan, Pomak İnadıyla Aslanın Ağzından Değil Boğazından Alındı

1 Puan, Pomak İnadıyla Aslanın Ağzından Değil Boğazından Alındı

Ligin 12.haftasında Akhisargücü deplasmanına çıkan Turgutalp Spor, 8 kişi kalmasına rağmen mücadeleci ve savaşçı oyun karakteriyle 1 puanı aslanın ağzından değilde boğazından aldı.

Manisa 1.Amatör Lig Hüseyin Gazi Kılınç Akhisar Yaz Grubu 12.haftasında Turgutalp Spor ile takipçisi Akhisargücü dün Akhisar Kovalık Stadında karşı karşıya geldi.

Zirveyi yakından ilgilendiren bu dev karşılaşmada deplasmanda olmasına rağmen taraftar desteğini arkasına alarak başlayan Turgutalp Spor 7.dakikada öne geçti. Gelişen Turgutalp Spor atağında ceza sahası hafif sol çaprazında topla buluşan Boran Yüksel, sol ayağıyla mükemmel vurdu ve takımını deplasmanda 1-0 öne geçirdi.

OSMAN ÇAKIR

Akhisargücü Soma’lı oyuncusu Osman Çakır ile eşitliği yakaladı. 20.dakikada Akhisargücü korner bayrağı ile ceza sahası çizgisi arasında serbest vuruş kazandı. Altı pasın içerisine kesilen serbest vuruş sonrası oluşan karambolde topu önünde bulan Osman Çakır meşin yuvarlağı ağlara gönderdi:1-1

Ali ve Türkay kırmızı kart gördü!

Kırmızı-beyazlılar da sağ kanattan gelişen atak sonrasında Ali kendini yerde buldu. Ali kendisine faul yapan Türkay‘la dalaşınca maçın hakemi Yusuf Bulut her iki oyuncuyu kırmızı kartla oyun dışına gönderdi.



Karşılaşmanın 45.dakikasında Mustafa Gökkayalı rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında yerden kalkamadı. Talihsiz oyuncu görevlilerin yardımı ile soyunma odasına gönderildi.

İlk yarıya 1-1’lik skorla girilirken, 47.dakikada ev sahibi ekip şans golüyle öne geçti. Turgutalp Spor ceza sahasının içerisine gönderilen uzun topta kaleci Onur ve Ertuğ anlaşmazlığıyla top Ertuğ’un kafasını sıyırarak ağlara gitti ve Akhisargücü 2-1 öne geçti.

İlk yarıya nazaran ikinci yarıda daha efektif işler yapan Turgutalp Spor, sağlı sollu ataklarla Akhisargücü kalesinde beraberlik golü aradı. Niyazi Çoban’ın kenar hamlesiyle oyuna iyice ağırlığını koyan Pomaklar, 82.dakikada beraberliği yakaladı.

Oyuna sonradan dahil olan Hayati ile başlayan Turgutalp Spor atağında Hayati sol çaprazdan ceza sahası içerisinde Ahmet Diler tarafından kendini yerde buldu. Hakem Yusuf Bulut tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi. Penaltı için topun başına geçen kaptan İsa Karaçay, meşin yuvarlağı ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere gönderdi:2-2



Kartlar havada uçuştu!

Beraberlik golünden sonra sertleşen oyunda Turgutalp Spor’dan 90.dakikada İsa Karaçay ve Bekir Şahan, maç sonu ise Niyazi Çoban kırmızı kart gördü. Zorluk derecesi yüksek maçta Akhisar Kovalık Sahasında puanlar paylaşıldı.

Niyazi Çoban: ‘Bundan sonra her maçı kazanmaya çalışacağımıza dair bütün Turgutalp camiasına kendim ve takımım adına söz veriyorum’’

Kırmızı-beyazlı takımın teknik patronu Niyazi Çoban, Akhisargücü karşısında aldıkları beraberliği değerlendirdi. Çoban yaptığı değerlendirmede:

‘’Öncelikle deplasman maçı olmasına rağmen bizi yalnız bırakmayan muhteşem camiamıza ve taraftarlarımıza teşekkür ederek başlamak istiyorum. Maça iyi başlamaya çalışıp iki korner bularak bizim sahamıza oyunu yıkmaya çalışan rakibimize maçın başında güzel bir şekilde direnç gösterip 5.dakikada 1-0 öne geçtik.



Bu dakikadan sonra topla oynamaya çalışıp rakibimizin direncini kırmaya çalıştık, ama hiçbir şekilde faul olmayan bir yan top ve akabinde kalecimize verilmeyen faül ile 1-1 e geldi durum. Bu dakikadan sonra oyun gerilme noktasına geldi kendi oyuncumuz yerde tekme yemesine rağmen iki takımdan birer oyuncu olsun diye iki kırmızı çıktı. 10’a 10 kişi devam eden maçta rakibin sertliğine müsahade eden hakem birde oyuncumuzun sakatlanmasına vesile oldu.’’

‘’İkinci yarıya konsantrasyon sorunu ile başlayıp olmayan bir pozisyonda yediğimiz golle 2-1 mağlup duruma düştük. Bu dakikadan sonra oyunu devamlı soğutmaya çalışan rakibimize karşı sadece oyunu futbolu düşünen oyuncularımla gurur duyuyorum. Hücum bölgesinde maçın son dakikaları giren oyuncularımızın hareketlilik getirmesi ile 2-2’yi yakaladık. Bu dakikadan sonra yine haksız şekilde yediğimiz kartlar ile eksik kalan ama ezilmeyen bütün futbolcu kardeşlerime tek tek mücadelelerinden dolayı teşekkür esiyorum. Hiçbir zaman 1 puana mutlu olmayacak bir camia olarak girdiğimiz sayısız pozisyona ve devamlı engellenmeye çalışılan güzel futbolumuza birde yüzde yüz verilmeyen 3 penaltımızı eklersek maçın sonucunun böyle bitmesi de kaçınılmazdı. Bu sonuca rağmen şampiyonluk yolunda kaybettiğimiz 2 puanın hesaplarını yaparak bundan sonra her maçı kazanmaya çalışacağımıza dair bütün Turgutalp camiasına kendim ve takımım adına söz veriyorum.’’ifadelerini kullandı.’’



Şevket Elmas: “Futbolcularımız sahada eksik olmalarına rağmen yürekten, sabırlı ve maçı bırakmadan oynadılar ve karşılığını aldılar”

Turgutalp Spor kulüp ikinci başkanı Şevket Elmas, Akhisargücü karşısında alınan 2-2’lik beraberliği, “Sahada eksik olmalarına rağmen yürekten, sabırlı ve maçı bırakmadan oynadılar ve karşılığını aldılar” diye değerlendirdi.

Takımın ikinci başkanı, malzemecisi, dert babası kısaca her şeyi olan Şevket Elmas, maçın ardından bloğumuza yaptığı açıklamada, “Aynı puana sahip olduğumuz Akhisargücü takımı ile zorluk derecesi yüksek bir maç oynadık. İkinci yarının hemen başında geriye düşmemiz ve sahada eksik kalmamıza rağmen, oyuncularımız, bizleri desteklemeye gelen büyük taraftarımızı buradan boş çevirmemek için canla başla mücadele ettiler. Mustafa’nın ilk yarının sonuna doğru sakatlanıp oyundan çıkması ve cezalı oyuncularımızdan dolayı sahada kalan her oyuncumuz iki kişilik oynadı. Bu kadar çaba karşılığında kaybetmeye taraftarımızın da, benim de oyuncularımızın da hakkı yok. Sezon sonu kupayı Turgutalp’e getirmeyi ben de, futbolcular da Pomak halkıda çok istiyor. Ben son olarak bizleri böylesine önemli bir maçta desteklemeye gelen taraftarlarımıza çok teşekkür ediyorum. İyiki varlar’’diye konuştu.

Enes Bayramlar: ‘’Biz ve Pomak halkı hep beraber bu kupayı köyümüze getirmek istiyoruz’’

Kırmızı-beyazlı takımın forvet oyuncusu Enes Bayramlar, kendileri gibi zirve mücadelesi veren Akhisargücü gibi zor bir takım karşısında puanla ayrıldıkları için mutlu olduğunu söyledi.

Takımı adına pozitif futboluyla ön plana çıkan, 90 dakika sahada diri kalan ve maç sonu çok efor sarf etmenin yorgunluğuyla kendini Kovalık sahasının suni çimlerine bırakan Enes Bayramlar maç sonu bloğumuza: ‘’Her şeyden müthiş taraftarlarımızı ve takım arkadaşlarımı gösterdikleri üstün performanstan dolayı kutluyorum. Bütün takım bu maçın öneminin farkındaydık, bu bilinçle Akhisar deplasmanına gittik.



İstediğimiz tam olarak bu değildi ama sekiz kişi kalmamıza rağmen bütün oyuncu arkadaşlarım , teknik heyet mücadeleyi bir an olsun bırakmadık. Sahada biz , tribünde bizi bir an olsun yalnız bırakmayan şanlı Turgutalp taraftarı, hep birlikte bu maçtan puan çıkarmayı başardık.. Biz bütün takım, bütün Pomak halkı hep beraber bu kupayı köyümüze getirmek istiyoruz inşallah bu yolun sonu şampiyonluk olacak ‘’diye konuştu.

MERT ÜLGEN

Mert Ülgen, En çok depar atanların başında geldi.

Maçın zorluk derecesi yüksek oluşu ve fiziki temaslarında sertliğinden dolayı her iki takım adına da sakatlıklar çok yaşandı. Her maç sahada mutlaka sağlıkçı olması gerekirken, bu maçta sahada tek sağlıkçı Turgutalp Spor’un fizyoterapisti Mert Ülgen vardı. Mert, her iki takım oyuncularınında sakatlıklarıyla yakından ilgilendi. Her sakatlanmada mübalasız 20 sefer sahaya depar attı. Kendisini kutluyorum.

Pomaklar, Kovalığı İnletti!

Futbol taraftarsız olamaz. Futbolcu için taraftarlar itici bir güçtür, coşkudur. Seyirci başkadır taraftar bir başkadır. Dün maçı seyretmeye gelen; yaşlısıyla-genciyle dolu Pomaklar, doksan dakika takımlarına büyük destek verdi. Kovalık sahasını adeta ”POMAKLARRR” diye inlettiler Vesselam



Pomaklar, Geceyle Gündüz Gibiydi.

90 Dakikanın geneline değinecek olursak; 7.dakikada Boran’ın attığı gol sonrası Turgutalp Spor ilk yarı özelinde inanılmaz bir değişim içine girdi. Birden bire takım halinde top tutamama, pas yapamama, alan ve adam paylaşımı, orta sahadaki verimsizlik, özgüven, takım ruhu gibi olumsuzluklar baş gösterdi. Yani, golden sonra birden bire ”hava kararmış, top görünmüyor” olmuş gibi. İkinci yarı ise havanın birden bire ”aydınlanmasıyla” tüm bu olumsuzlukları lehine çeviren, takım halinde olumlu düşünme, hırs, mücadele ve Pomak ruhu gibi pozitif etkenler sahanın her yerine damgasını vururken skora yansımayı da ihmal etmedi. Niyazi Çoban idaresindeki Pomaklar 8 kişi tamamladıkları maçtan deyim yerinde ise Geceyle gündüzü oynadıkları maçta 1 puanı ”Aslanın ağzından değil, boğazından aldı’‘tebrik ediyoruz..

Bu arada değinmeden geçemiyeceğim. Futbol maçları bireysel spor değil takım sporudur. Bu anlamda kendinin değil önce takımının başarısı için çaba sarfedeceksin. Velevki bazı pozisyonlar hariç rakibinle itişme-kakışma ağız dalaşı, hakeme itiraz gibi kırmızı kart görüp takımını sahada yalnız bırakmayacaksın, anlayan anladı!

AKHİSARGÜCÜ 2-2 TURGUTALP SPOR

STAT: Akhisar / Kovalık
HAKEMLER:Yusuf Bulut-Enes Samanlı-Fatih Dikbez
AKHİSARGÜCÜ:Emir-H.Göksel-Barış-Ahmet-Emirhan-Eray-Yunus-Emre-Osman-H.Dal-Türkay
YEDEKLER:M.Alper, M.Ali, A.Diler, Ademcan, Yağız, İbrahim Efe, Saim, Ramazan, Özay, Faik
TEKNİK SORUMLU:Mehmet Uğurcan Efe

TURGUTALP SPOR:Onur-Mustafa-Emre-Alperen-İsa-Bekir-Emirhan-Enes-Ali-Kenan-İbrahim
YEDEKLER:Suat, A.Elmas, Ertuğ, Emrehan. Hüseyin Can, Oğuzhan, Alper, M.Onurcan, Hayati
TEKNİK SORUMLU:Niyazi Çoban
KIRMIZI KARTLAR:dk.35 Ali Özçelik, dk.90 İsa Karaçay, dk.90 Bekir Şahan, maç sonu Niyazi Çoban ant. (Turgutalp Spor), dk.35 Türkay Gürlek (Akhisargücü)
GOLLER:dk.7 Boran Yüksel, dk.82 İsa Karaçay pen. (Turgutalp Spor), dk. 20 Osman Çakır, dk.47 Ertuğ Elmas kk (Akhisargücü)

Karşılaşmaya ait 243 adet resimleri görmek için buraya tıklayınız!

Ligi ilk devresinde Atatürk Stadında oynanan ve şurada paylaştığımız maçın kısa özeti:

Ligin 3.haftasında Akhisargücü’nü Atatürk Stadında konuk eden Turgutalp Spor, büyük seyirci desteğini aldığı maçta rakibini 3-0’lık skorla devirdi.
Manisa 1.Amatör Lig Hüseyin Gazi Kılınç Akhisar Yaz Grubu 3.hafta maçında Atatürk stadı bugün futbolun asıl emekçileri olan Amatör futbolda Turgutalp Spor-Akhisar Gücü maçına kapılarını açtı. İlk yarısı golsüz geçilen karşılaşmada Turgutalp Spor’a galibiyeti getiren golleri 57.dakikada İsa Karaçay, 66.dakikada Boran Yüksel ve 84.dakikada Enes Bayramlar kaydetti. Turgutalp Spor ligdeki 3’üncü galibiyet sevincini Akhisargücü maçıyla yaşarken, Akhisargücü ise üçüncü maçta mağlubiyetle tanıştı. Geniş detaylara ve fotolara şuradan bakabilirsiniz!

12. Hafta Toplu Sonuçlar

Medar GB 7-1 Karabulutspor
Karaelmasspor 3-0 Hamidiye (hük)
Selçiklispor 1-2 Sazobaspor (yk)
Akhisargücü 2-2 Turgutalpspor
Gölmarmaraspor 3-1 Süleymanlı Bld

13.Hafta Maçları

Turgutalpspor-Medar GB
Hamidiye-Gölmarmaraspor
Sazobaspor-Karaelmasspor
Karabulutspor-Selçiklispor
Süleymanlı Bld-Akhisargücü

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN