Turgutalp Spor 3-0 Akhisargücü

Turgutalp Spor 3-0 Akhisargücü

Ligin 3.haftasında Akhisargücü’nü Atatürk Stadında konuk eden Turgutalp Spor, büyük seyirci desteğini aldığı maçta rakibini 3-0’lık skorla devirdi.

Manisa 1.Amatör Lig Hüseyin Gazi Kılınç Akhisar Yaz Grubu 3.hafta maçında Atatürk stadı bugün futbolun asıl emekçileri olan Amatör futbolda Turgutalp Spor-Akhisar Gücü maçına kapılarını açtı. İlk yarısı golsüz geçilen karşılaşmada Turgutalp Spor’a galibiyeti getiren golleri 57.dakikada İsa Karaçay, 66.dakikada Boran Yüksel ve 84.dakikada Enes Bayramlar kaydetti.

TURGUTALP SPOR

Turgutalp Spor ligdeki 3’üncü galibiyet sevincini Akhisargücü maçıyla yaşarken, Akhisargücü ise üçüncü maçta mağlubiyetle tanıştı.

Notlar…

Muhteşem seyirci coşkusu, futbola elverişli harika bir zemin, özellikle ikinci yarıda bizim adımıza sergilenen temposu yüksek müthiş mücadele içeren güzel futbol, atılan üç güzel golle tam da adına yakışır bir karşılaşma izledik.

FIRAT KONURCE

Maçın hakemi Fırat Konurce’nin başlama düdüğüyle beraber Turgutapspor, istediği baskıyı oluşturamadı. Tam tersi ilk çeyrekte sahada daha yerleşik görünen ve Osman Çakır odaklı etkili hucum geliştiren takım rakip Akhisargücü oldu. AKHİSARGÜCÜ

Dakikalar 25’i gösterdiğinde Akhisargücü sağ kanattan yapılan ortaya Osman Çakır‘ın kafası ağlarla buluşsa da karşılaşmanı hakemi Fırat Konurce tarafından ofsayt gerekçesi ile geçersiz sayıldı.

İlk yarının 28.dakikasından sonra pozisyon bulan, üreten yeşil-beyazlı ekip oldu. 32.dakikada caza sahası içerisine yapılan orda İbrahim Daldır‘ın kafa vuruşu üst direkten oyun alanına geri döndü.

38.dakikada Ali Öztürk ve 42.dakikada Mustafa Duran‘la bariz pozisyonlar golle değer bulmayınca ilk yarı sonucu Turgutalpspor 0-0 Akhisargücü şeklinde geçildi.

İlk yarının özelinde dediğimiz gibi; Pomaklar, özellikle 28.dakikadan sonra geliştirdiği sağlı sollu ataklarla rakibini sürklase ederek bizlere adeta bu maçın galibi benim sinerjisini veriyordu.

Yeşil-beyazlı ekibin başarılı teknik adamı Niyazi Çoban, ön tarafa hareketlilik katma adına Mustafa Duran-Enes Bayramlar hamlesi yaparak başladı.




İSA KARAÇAY

Bu değişikle ikinci yarıya etkili başlayan Pomaklar, 57.dakikada öne geçti. Sağ kanattan Bekir Şahan‘ın kestiği topa çok iyi yükselen İsa Karaçay, meşin yuvarlağı (görüntüde görüldüğü gibi) Emir’in uzanamayacağı yere gönderdi:1-0

BORAN YÜKSEL

Galibiyet golünün ardından müthiş taraftar desteğini de arkasına alan Pomaklar, 66.dakikada farkı ikiye çıkardı. Yine sağ kanat yine topun başında Bekir Şahan.. Müthis sol ayak tıpkı ilk golde olduğu gibi nefis kesti, (görüntüde görüldüğü üzere) Boran Yüksel affetmedi:2-0

ENES BAYRAMLAR

Dakikalar 84’ü gösterdiğinde bu sefer sahneye oyuna ikinci yarının başında Mustafa Duran’ın yerine dahil olan Enes Bayramlar çıktı. Alperen Efe‘nin defansın arkasına attığı uzun topa rakipten önce hamle yapan Enes Bayramlar, meşin yuvarlağı (görüntüde görüldüğü gibi) usta vuruşla Akhisargücü ağlarına gönderdi:3-0 Bu gol aynı zamanda zorlu doksan dakikanın da skoru oldu.



ERSİN ARMAĞAN

Armağan, “Teknik Ekip ve Futbolcularımızla Gurur Duyduk.”

Turgutalp Spor’un kulüp başkanı Ersin Armağan, ligin üçüncü haftasında gurubun güçlü takımlarından Akhisargücü’ne karşı alınan 3-0’lık galibiyeti, “Teknik ekip ve futbolcularımızla gurur duyduk. Özellikle ikinci yarıda daha dikkatli, akıllı, yürekten, sabırlı, yerinde ve zamanında oynadılar ve karşılığını aldılar” diye değerlendirdi.

Toparlayacak Olursak;

Bugün forma giyen, yedek kulübesinde Niyazi Çoban’dan forma bekleyen, Tribünde semtinin takımını destekleyen herkes Turgutalp Spor’un başarılı olmasını can-ı gönülden istedi.
Yeşil-beyazlı futbolcular, maçın genelinde çok iyi mücadele etti. Herkes elinden gelenin bir fazlasını yapmanın gayreti içerisinde oldu.  Akhisargücü gibi bir takıma karşı üstün bir mücadele, galibiyete odaklanmış bir coşku fazlasıyla vardı. Her atılan golden sonra futbolcu-teknik adam-yönetim-taraftar coşkusu görülmeye değerdi.

TURGUTALP SPOR MAÇ SEVİNCİ

Velhasıl Kelam; Futbolcusu-yönetimi ve Teknik ekibi sıfırdan oluşan bir kadro ile ilk 3 hafta sonunda bu başarıyı yakalamak hiçte kolay bir iş değil ! O yüzden emeği geçen kardeşlerim, trübüne gelen sevenlerinize yaşattığınız bu güzellikler için sizleri bir kez daha kutluyorum..

TURGUTALP SPOR 3-0 AKHİSARGÜCÜ

STAT: Soma / Atatürk
HAKEMLER:Fırat Konurce-Kamil Dinçer-Furkan Çıraklar
TURGUTALP SPOR:Onur-Alperen-Ertuğ-İsa-Emre-Bekir-Emirhan-Boran-Ali-İbrahim
YEDEKLER:Suat, Hüseyincan, Alpcan, Muhammet, Alper, Enes, Oğuzhan, Hayatî, Samet, Emrecan
TEKNİK SORUMLU:Niyazi Çoban

AKHİSARGÜCÜ:Emir-Türkay-Hasan-Göksel-H.Can-Barış-Osman-Rafet-Eray-Y.Emre
YEDEKLER:M.Alper, Ahmet, Saim, Arda, Şefik,M.Ali, Emirhan, Özay, Faik, İbrahim
TEKNİK SORUMLU:Mehmet Uğurcan Efe
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:dk.57 İsa Karaçay, dk.66 Boran Yüksel, dk.84 Enes Bayramlar (Turgutalp Spor)

3. Hafta Maçları

Süleymanlı Bld-Gölmarmara
Hamidiye -Karaelmas
Sazoba-Selçikli
Karabulut-Medar Gb

Turgutalp Spor 3-0 Akhisargücü

NOT: Karşılaşmaya ait 200 adet foto; iki part halinde somadaspor facebook sayfamıza yüklenmiştir. 1 Part için buraya, 2.part için ise şuraya tıklayınız. Ayrıca bizi Cekobax  Youtube ve  Somadaspor   Facebook adreslerimizden de takip edebilirsiniz!

somadaspor

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN