Yuta Gümbür Gümbür Geliyor

Yuta Gümbür Gümbür Geliyor

Geçen sezonun turnuva 3.sü Yuta Çalışkan Lojistik, Futbol Turnuvasında şampiyonluğa oynayacak takım yaratma peşinde..

 

Geçen sezon Demir Export, Hak-İş, Müftülük, Maden-İş ve Soma Belediyesi ile A-Grubunda yer alan Yuta Çalışkan Lojistik, güçlü rakiplerinin arasından grubu ilk sırada tamamlayarak eleme maçları oynamaya hak kazanmıştı.

Eleme maçlarını B-grubu dördüncüsü Eğitim Gücü ile oynayan Yuta Çalışkan, rakibini ilk yarıda Oğulcan Nilderya, ikinci yarıda ise; Şükrü Zenger 4 ve Feryat Yalçınkaya’nın golleriyle rakibini 6-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.(detaylara buradan bakabilirsiniz)

Yeşil-beyazlıların çeyrek finaldeki rakibi normal süresi 1-1 biten maçta ELİ’yi penaltılar sonunda kupada saft dışı bırakan Huzur Evi takımı oldu. 53 yaşındaki Şükrü Zenger’in 3 gol atıp ikide asit yaptığı karşılaşmayı, Yuta Çalışkan 6-4 kazanarak adını yarı finale yazdırdı.(detaylara buradan bakabilirsiniz)

Yarı finaldeki rakipleri grup maçlarını averajla önlerinde lider tamamladıkları Demir Export’tu.. İsmail Şarlayan’ın attığı golle 1-0 öne geçen Yuta Çalışkan, bu üstünlüğünü koruyamadı ve sahadan 5-2 mağlup ayrılarak final oynama şansını kaybetmişti. (detaylara buradan bakabilirsiniz)

Kupanın 3-4’lük maçında Ticaret Odası takımını: Şükrü Zenger (3) ve İsmail Şarlayan (2) attığı gollerle  5-4 mağlup eden Yuta Çalışkan, turnuva üçüncüsü oldu.(detaylara buradan bakabilirsiniz) Kupada 3.lükle yetinen Yuta Çalışkan, 53 yaşındaki Şükrü Zenger’in hem gol krallığı hemde en değerli oyuncu seçilmesiyle teselli buldu.



4 Oyuncu Kadroya Dahil Edildi

İşte bu Yuta Çalışkan Lojistik Takımı, geçen sezon kaçan finali bu sezon yakalama adına işi sıkı tutuyor.. Takım sorumlusu Savaş Aktepe önderliğinde; mevcut kadrolarından ayrılan İsmail Şarlayan ve Feryat Yalçınkaya’nın yerine 5 oyuncuyu kadrosuna dahil etti.

Yeşil-beyazlılar; Soma Sotes, Soma Linyit, Beylerbeyi, Yimpaş Yozgat, Denizlispor, Trabzon spor, Gaziantepspor, Kayseri Erciyesspor, Kocaelispor, Ankaragücü, Boluspor, Karşıyaka ve Adanaspor takımlarında futbol oynamış. Bucaspor, Manisa Büyük Şehir Belediye, Fethiyespor, Gümüşhane, Boluspor, Balıkesirspor ve Karagümrük takımlarında da teknik adamlık deneyimi yaşamış Özgür Bayer..

İmbat takımı ile iki kez turnuva şampiyonluğunun yanında en değerli oyuncu ünvanı patenti almış Bülent Aktuğ, yine İmbat takımı ile şampiyonluk yaşamış başarılı defans oyuncusu Onur Öremiş, Hak-İş takımının defansını ayakta tutan Erkan Ersoy ve turnuvanın en iyi kalecilerinden biri olan İdris Tür’ü kadrosuna kattı.

Aktepe, ”Önceliğimiz Yine Aynı”

Yıllardır hem futbolculuk hemde takım sorumluluğu anlamında Yuta’nın yükünü çeken Savaş Aktepe, ”Spor severlere önceki sezonda olduğu gibi bu sezonda bambaşka bir Yuta Çalışkan Lojistik takımı izleyecek. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi bu sezonda önce spor sonra skor kavramıyla hareket edip kendimizi finalde yer alan takım arasında görmek”dedi.

4 Hazırlık Maçı Oynadı

Eski ve yeni transferlerin bir birlerine uyum sağlaması adına bir dizi hazırlık maçları oynayan Yuta Çalışkan, 4 karşılaşmada 3 galibiyet 1 mağlubiyet aldı. Yeşil-beyazlılar, Linyit Masterleri 5-3, Kolin’i 4- 2 ve Diş Hastanesini 7-3 mağlup ederken, Demir Export’a 5-2 mağlup oldu.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN