İlk Çeyrek Finalistler, A ve C-Grubundan Çıktı..

26.Soma Kurumlar Arası Kaymakamlık Bahar Futbol Turnuvasında 16 takımın mücadele edeceği eleme karşılaşmaları bugün (p.tesi) Teiaş Eğitim Tesislerinde Yuta Çalışkan-Eğitim Gücü ve Ticaret Odası 2-Eli 2 takımları arasında oynanan karşılaşmalarla başladı.

SOMADASPOR

Yuta Çalışkan Lojistik normal sürede, Ticaret Odası (2) ise; penaltılar sonucunda rakiplerini eleyerek adlarını çeyrek finale yazdırdı.

YUTA ÇALIŞKAN 6-1 EĞİTİM GÜCÜ
Günün ilk çeyrek finalist takımını belirleyecek karşılaşma saat 16:00’da A-grubu birincisi Yuta Çalışkan Lojistik ile, B-grubu dördüncüsü Eğitim Gücü arasında oynandı.
Savaş Aktepe’nin antrenere ettiği Yuta Çalışkan, ilk yarıda Oğulcan Nilderya, ikinci yarıda ise; Şükrü Zenger 4 ve Feryat Yalçınkaya’nın golleriyle rakibini 6-1 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı.




ÖRNEK GOLCÜ!
Kral Şükrü Zenger için önemli detay’ı atlarsak haksızlık yapmış oluruz..Eleme maçında Eğitim Gücü ağlarına bir birinden güzel 4 gol bırakan 53 yaşındaki Şükrü Zenger‘in performansı dudak ısırttı..
Evet bu genç delikanlı! (yaş 53) bugün attığı 4 golle gol sayısını 11’e çıkararak gol krallığı listesinde zirvede yer aldı.
Onunla ilgili 2015 yılında (şuradan bakabilirsiniz) bir övgü dolu yazı yazmıştım. O yazıyı biraz  editleyerek sizlerle paylaşmak istedim..
Bir bilmecem var çocuklar..
Haydi sor sor..
Gol deyince akla hemen onun adı gelir..
Tamam şimdi bulduk..
Şükrü Şükrü Şükrüü..
Evet, geçmişte attığı gollerle profosyonel liglerde bir çok gol krallığı bulunan ve Yuta Çalışkan’ın başarısında büyük pay sahibi olan Şükrü, bugünde maçı seyredenlere adeta parmaklarını ısırttı.
Bulunduğu lige göre; fizik üstünlüğü, algı, koordinasyon, güç, gol bölgesinde yer tutma, vuruş, beceri hani derler ya bu adam tam “golcü”
Evet..
Şükrü Zenger, 53 yaşında olmasına rağmen bir golcüde aranan bütün özelliklere sahip. Gençler örnek alın..
Kendisini kutluyoruz..
Eğitim Gücü, sakat ve cezalı oyuncuların yokluğuna rağmen güçlü rakipleri karşısında iyi mücadele ederek, Ahmet İnce’nin golüyle beraberliği yakaladı. Ne var ki; Yuta Çalışkan takımında 4 gole imza atan Şükrü Zenger faktörü ortaya çıkınca; turnuvaya farklı mağlubiyetle veda etmek zorunda kaldılar.. Fatih Baş ile bu oluşumda yer alan bireyleri kutluyoruz..
STAD:Teiaş
HAKEM:M.Hakan Efe
YUTA ÇALIŞKAN:Murat-Barış-Mustafa-Salih-Kenan-Oğulcan-Şükrü-İsmail-Gürkan
YEDEKLER:Selim, Tahsin, Feryat, Ozan, Uğur, Ersoy, Bayram, Savaş
ANTRENÖR:Savaş Aktepe

EĞİTİM GÜCÜ:Tevfik-Sinan-Kemal-Ahmet-Hasan-Fırat-Refik-Cenk-Mutlu
YEDEKLER:Yusuf Mayak
ANTRENÖR:Fatih Baş
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:Şükrü Zenger (4), Oğulcan Nilderya, Feryat Yalçınkaya (Yuta Çalışkan), Ahmet İnce(Eğitim Gücü)




TİCARET ODASI (2)4-4 ELİ (2)
İkinci çeyrek finalisti belirleyecek karşılaşma C-grubu 2.si Ticaret Odası (2) ile D-grubu 3.sü Eli (2) arasında oynandı. Eli (2) karşısında 4-2 geriye düşen Ticaret Odası (2), müthiş geri dönüşe imza atarak maçta eşitliği yakaladı. Normal süresi 4-4 biten karşılaşmada  çeyrek  finale  yükselecek  takımı  penaltı  atışları  belirledi.Ticaret Odası (2): Faik Ay, Olcay Erşin, Özgür Dağdelen ve Fatih Kaya penaltı  atışlarını gole çevirirken, Metin Davşan penaltıyı kaçıran isim oldu.
Eli (2) adına: Murat Cin ve Teoman Öznar penaltıları gole çevirirken,  İsmail Öz ve Özgür Akalın’ın penaltılarında kaleci Yasin gole izin vermedi ve Ticaret Odası (2) çeyrek finale 4-2’lik sonuçla uzandı. Evet zoru başaran bu ekibi can-ı gönülden kutluyoruz..
Ticaret Odası (2) karşısında 2-0, 3-1 ve 4-2’lik skorlar yakalamasına rağmen bu önemli avantajı kullanamayan yeşil-beyazlılar, penaltılar sonunda turnuvaya veda etti. Her şeye rağmen formaları gibi turnuvaya renk katan bu ekibi de kutluyoruz..
STAD:Teiaş
HAKEM:İshak Korkmaz
T.ODASI 2:Y.Tunç-Fatih-Olcay-Y.Yavuz-Metin-Özgür-Burak-Faik-Rafet
YEDEKLER:Bilal, İsmail, Selman, Ayhan, Ramazan, Yücel, Yusuf
ANTRENÖR:Ahmet Meriç

ELİ 2:Arkın-Mahmut-Murat-Onur-Ramazan-Erhan-Teoman-İsmail-Özgür
YEDEKLER:Kerem, Ahmet, Sinan, Mehmet, O.Şahin
ANTRENÖR:Bülent Ay
KIRMIZI KART:Yok
GOLLER:Rafet Kara (2), Faik Ay, Fatih Kaya (T.Odası 2), Burak Yeldoğan kk, Mahmut Danışmaz, İsmail Öz, Özgür Akalın (Eli 2)
Ticaret Odası adına gol olan penaltılar:Faik Ay, Olcay Erşin, Özgür Dağdelen, Fatih Kaya
Kaçan Penaltılar:Metin Davşan, (T.Odası 2)

Eli 2 adına gol olan penaltılar:Murat Cin, Teoman Öznar
Kaçan penaltılar: İsmail Öz, Özgür Akalın (Eli 2)

Karşılaşmalara ait görsellere somadaspor facebook sayfamızdan buraya tıklayarak bakabilirsiniz..

KALAN ELEME MAÇLARI:
02.04.2019 Salı 16:00 B1-C4 Teiaş (Devlet Hastanesi-Manisa Büyükşehir Bel)
02.04.2019 Salı 17:30 D2-A3 Teiaş (Öğretmenler Birliği-Soma Bel)

03.04.2019 Çarşamba 16:00 A2 -B3 Teiaş (Demir Export-Nakliyeciler)
03.04.2019 Çarşamba 17:30 C1- D4 Teiaş (Ticaret Odası (1) 3-0 Kaymakamlık)hükmen

04.04.2019 Perşembe 16:00 B2 -C3 Teiaş (Huzur Evi-Eli 1)
04.04.2019 Perşembe 17:30 D1- A4 Teiaş (İmbat Madencilik-Maden-İş)

Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..





Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN