Ve Kupa Sahibini Buldu.

Ve Kupa Sahibini Buldu.

Mart ayında 21 takımın katılımıyla başlayan 26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında heyecan Teiaş Eğitim Tesislerinde oynanan 3-4’lük ve final maçıyla sona erdi..

Birbirinden zevkli ve çekişmeli geçen maçların sonunda 2019 yılı Kaymakamlık Turnuvasını ufak-tefek sakatlıkların haricinde sağ salim bitirdik, herkesin ayağına emeğine sağlık. Karşılaşmaların görsellerine somadaspor facebook sayfamızdan buraya tıklayarak bakabilirsiniz

ŞAMPİYON ”İMBAT MADENCİLİK” OLDU.

Teiaş Eğitim Tesislerinde oynanan ve 2500 kişiye yakın taraftarın seyrettiği final maçında Demir Export’u: Yücel Durali ve oyuna ikinci yarıda dahil olan Deniz Kaya’nın golleriyle 2-1 mağlup eden İmbat Madencilik ”26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası” şampiyon oldu.

MAÇLARA İLGİ BİR HAYLİ FAZLA İDİ

Turnuvanın 3-4’lük ve final müsabakasını; Millet Vekilimiz Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkanımız Ali Tulup, Kaymakamımız Ahmet Altıntaş, Belediye Başkan Yardımcımız Abdullah Ekşi, Sabır Tuna, Ak Parti İlçe Başkanı M.Ali Aksoy, MHP İlçe Başkanı Adem Yıldırım, İmbat Madencilik Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız, İlçe Sağlık Müdürü Fatih Güven, Soma Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Hasan Zafer Bingöl, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici, Teiaş Eğitim Merkezi Gen. Müd. Hayrullah Saraç, Soma Devlet Hastanesi İdari ve Mali İşler Müdürü Sancar Delibalta, ELİ Müessesi Müd. İdari ve Sosyal Şube Müdürü Tarkan Bayram, Maden-İş Sendika Başkanı Recep Satır, Maden-İş Sendikası Genel Sekreteri Zekeriya Aydın, Ziraat Odası Başkanı Emin Benli, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdüresi Dilek Kuruçay ve yaklaşık 2500 kişiye yakın futbolseverde izledi.





FİNAL MAÇINI M.HAKAN EFE YÖNETTİ.

Turnuvanın final maçını Bölgesel Lig hakemlerimizden M.Hakan Efe yönetti. Efe’nin yardımcılıklarını ise Büşra Sığınır ve Meryem Aydın yaptı.

ÖNEMLİ ANLAR..

Geçen sene çeyrek finalde karşı karşıya gelen iki takımın mücadelesinde gülen taraf; Ahmet Cura’nın golüyle İmbat Madencilik olmuştu. İşte bu sefer bu iki takım 26.kupa finalinde karşı karşı karşıya geldi.

Demir Export, maçın başında Kaan Karpuz’un attığı golle 1-0 öne geçti.
İmbat Madencilik, Yücel Durali’nin golüyle ilk yarının skorunu belirledi:1-1

Maçın ikinci yarısında her iki takımda skoru etkileyecek hamlelerde bulunmayınca, karşılaşma 10’ar dakikalık iki devre halinde uzatmalara gitti.




Uzatmaların ikinci bölümünde İmbat Madencilik adına oyuna sonradan dahil olan Deniz Kaya’nın golü;  26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvası şampiyonunun ”İmbat Madencilik” olduğunu tescilledi:2-1

İMBAT MADENCİLİK 2-1 DEMİR EXPORT

SAHA:Teiaş
HAKEMLER:M.Hakan Efe-Büşra Sığınır-Meryem Aydın
İMBAT MADENCİLİK:Erol-Onur-Can-Yücel-İlker-Eser-Bülent-Cura-Yusuf
YEDEKLER: Mehmet, Aslan, Özkan, Deniz, Osman, Erhan, Emin, T.Meral,T.Yaman
ANTRENÖR:Faik Toprak

DEMİR EXPORT:Bayram-Kaan-Fatih-Gaci-Raşit-Nedim-Hüseyin-Kemal-Kubilay
YEDEKLER:Kamil, Tayşi, Keke, Ahmet, Volkan, Engin, Hakan, Halil
ANTRENÖR:Kamil Karakum
KIRMIZI KART: dk.91 Can Açıkgöz (İmbat Madencilik)
GOLLER: Yücel Durali, Deniz Kaya (İmbat Madencilik), Kaan Karpuz (D.Export)

3.LÜK KUPASI YUTA ÇALIŞKANIN OLDU.

Kupanın 3-4’lük maçında Ticaret Odası takımını: Şükrü Zenger (3) ve İsmail Şarlayan (2) attığı gollerle  5-4 mağlup eden Yuta Çalışkan, turnuva üçüncüsü oldu.

9 Golün atıldığı karşılaşmada ilk on dakikada 2-0 öne geçen Ticaret Odası (2) galibiyeti koruyamadı ve sahadan 5-4 mağlup ayrıldı. Ticaret Odası (2) adına golleri:Faik Ay (3) ve Oğulcan Nilderya kendi kalesine attı.

YUTA ÇALIŞKAN 5-4 TİCARET ODASI (2)

SAHA:Teiaş
HAKEMLER:A.Yiğit Doktaş-
YUTA ÇALIŞKAN:Murat-Salih-Mustafa-Selim-Kenan-Oğulcan-İsmail-Şükrü-Gürkan
YEDEKLER:Feryat, Uğur, Ersoy, Savaş, Tahsin, Bayram, Ozan
ANTRENÖR:Savaş Aktepe

TİCARET ODASI:Bilal-Fatih-Yasin-Olcay-Metin-Faik-Özgür-Yusuf-Rafet
YEDEKLER:Selman, Emrah, Ayhan, Yücel, Ramazan, İsmail
ANTRENÖR:Ahmet Meriç
KIRMIZI KART: Yok
GOLLER:Şükrü Zenger (3), İsmail Şarlayan (2),  (Yuta), Faik Ay (3), Oğulcan Nilderya k.k (T.Odası)

KUPA, MADALYA VE PLAKET TAKDİMİ
21 takım arasında ilk dörde giren takımlara, centilmen takıma , gol kralına, en iyi kaleci ve en değerli oyuncu ödülü için plaket, madalya ve kupa takdimi; Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın ardından yapıldı.




ŞAMPİYON İMBAT MADENCİLİK

26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuva Şampiyonu İmbat Madencilik’e kupasını, Millet Vekilimiz Mehmet Ali Özkan verdi. İmbat Madencilik takım kaptanı Yusuf İpek, anlamlı kupayı Mehmet Ali Özkan’ın elinden aldı. Kendilerini kutluyoruz..

DEMİR EXPORT

Finalde İmbat Madencilik’e 2-1 mağlup olan ve turnuvayı ikinci sırada tamamlayan Demir Export’a ikincilik kupasını, Soma Kaymakamımız Ahmet Altıntaş verdi. Kendilerini kutluyoruz..

3.YUTA ÇALIŞKAN LOJİSTİK

3-4’lük maçında Ticaret Odası (2)’yi 5-4’lük skorla mağlup eden Yuta Çalışkan turnuvayı 3. sırada tamamladı. Yuta Çalışkan’a üçüncülük kupasını; Soma Belediye Başkanımız Ali Tulup verdi. Kendilerini kutluyoruz..

4.TİCARET ODASI (2)

Yuta Çalışkan mağlubiyeti ile turnuvayı dördüncü sırada tamamlayan Ticaret Odası (2) takımına  4.lük kupasını; İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikici verdi. Kendilerini kutluyoruz.

EN DEĞERLİ OYUNCU

Takımına sağladığı pozitif katkının yanında, attığı ve attırdığı gollerle ön plana çıkan, turnuvanın ”en değerli oyuncusu” ünvanını alan Şükrü Zenger’e plaketini; İlçe Sağlık Müdürü Fatih Güven verdi. Kendisini kutluyoruz..

GOL KRALI

Takımı üçüncü, kendisi gol kralı… Bu isim Yuta Çalışkan’ın ihtiyar delikanlısı Şükrü Zenger’den başkası değil. Turnuva sonunda 3 sevinci bir arada yaşadı. her futbolcuya nasip olmayan başarıyı kendisi 53 yaşında yakaladı. Attığı ve attırdığı gollerle izleyenlere dudak ısırtan Şükrü Zenger, yeşil-beyazlı forma altında Turnuva 3.lüğü tadan Şükrü, gol kralı unvanıyla da başarısını pekiştirdi. Kral Şükrü bununla da yetinmedi ve turnuvanın en değerli oyuncusu seçildi.  Şükrü Zenger’e gol krallığı kupasını; İmbat Madencilik Genel Müdürü Gökalp Büyükyıldız verdi. Kendisini kutluyoruz..




EN DEĞERLİ KALECİ

Takımının ilk dört arasına girmesinde büyük katkısı olan Ticaret Odası (2) takımından Yasin Tunç, turnuvanın en değerli kalecisi seçildi. Yasin Tunç’a ”en değerli kaleci” ödülünü Soma Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Hasan Zafer Bingöl verdi. Kendisini kutluyoruz..

CENTİLMEN TAKIM

Turnuvanın en centilmen takımı, oynadıkları maçlarda büyük taraftar topluluğu ile Teiaş Eğitim Tesislerini şölen alanına çeviren Huzur Evi takımı aldı. Huzur Evi takımı adına Bahadır Özgen’e plaketi: Teiaş Eğitim Merkezi Gen. Müd. Hayrullah Saraç verdi. Kendilerini kutluyoruz.

HAKEM HOCALARIMIZ

Turnuva başından beri Manisa’nın değerli hakemlerini şampiyonamıza yönlendiren Manisa İl Hakem Kurulu adına Oğuz Akyüz’e:   katkılarından dolayı plaketi; Millet Vekilimiz Mehmet Ali Özkan verdi. Teşekkür ediyoruz..

MEDİGÜN HASTANESİ

Önceki senelerde olduğu gibi bu senede turnuvanın başından sonuna kadar sporcuların sağlıklarıyla yakından ilgilenen ve her maç sahada Ambulans bulunduran Medigün Hastanesine teşekkür plaketini Soma Kaymakamımız Ahmet Altıntaş verdi. Teşekkür ediyoruz..

KLASİK VEDAMIZ!

Öncelikle 26.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında şampiyon olan İmbat Madenciliği, turnuvayı  2.sırada tamamlayan Demir Export’u, 3.olan Yuta Çalışkan’ı ve dördüncü Ticaret Odası (2) takımlarını kutluyoruz.
Her turnuvada olduğu gibi bu turnuvada da bir tane şampiyon olacaktı. Geçen sezon yarı finalde  kaybeden İmbat Madencilik bu sezon kaybetmedi ve bu anlamlı kupayı 4.kez müzesine götürmenin onurunu ve gururunu yaşadı. Tekrardan kendilerini kutluyorum. Ayrıca; turnuvaya iştirak eden tüm kurum ve kuruluşlara da teşekkür ediyorum.

BİR TEŞEKKÜR DE..
Turnuva boyunca somadaspor com sitemize sağladıkları katkılarından dolayı; Rıfat Kahraman’a, Çetin İlgör’e, Doğan Gülşen’e, Mahallenin Delisi Laz İbo’ya ve  reklam vererek katkı sağlayan esnaf arkadaşlarımıza teşekkür ederiz.
Son olarak bir teşekkür de; Spor İlçe Müdürlüğü hizmetine girdikten sonra Soma’da spor’un her dalıyla yakından ilgilenen, bu turnuvayı da alnının akıyla tamamlayan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü aynı zamanda turnuva yürütme başkanı Dilek Kuruçay’a teşekkür ederiz.

Not:Yazılarda eksik-gedik-atladığımız-unuttuğumuz olabilir affınıza..

27.Soma Kaymakamlık Futbol Turnuvasında buluşmak dileğiyle..




Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN