Transfer ve Öz Eleştiri

Transfer ve Öz Eleştiri

Bakıyorsun futbolcunun transfer durumuna yada sezon boyu oynadığı futbola, buradan yola çıkarak bir kanaatte bulunmaya çalışıyorsun art niyet yok gördüklerimizden yola çıkarak yaptığımız analizlerden oynadığı mevki olarak asisti yada attığı goller maçlarda oyununun durumundan ne seviyede olduğunu az çok yorumlayabiliyorsun.

Yada şöyle nerden nereye transfer yapmış? Niçin üst ligde kalmamış, alt lige gitmiş alt ligde oynadığı takım üst lige çıktığında futbolcu neden orda kalmamış, alt lige transfer yapmış? bunlar seviye durumunu ortaya çıkarır istikrar bakımından neden kalıcı durumda olamadığı transferler den belli olur. Burada tabii ki ne seviyede olduğu yorumları olacaktır bu transfer yapan bütün futbolcular için geçerli..

İkinci lig te oynuyorsun 3.lige transfer oluyorsun bunda da tezat var düşmüşsün böyle bakılmalı orda kal seviyenin durumu ile ilgili bu klasman farkı ortaya çıkıyor oynadığın oyun yada bulunduğun durum transfere yansır kimse bir alt lig takımına transfer olmak istemez budur durum değerlendirme yapılırken bunlara bakılır ”ben orda şu kadar maç oynadım bu kadar maç oynadım” demek yeterli değildir ne oynadığın önemli niçin kalıcı olamadığın niçin seninle devam edilmediğine bakılmalı yada neden 3.lig takımı transfer teklifi yaptı oraya gittim bunların hepsi seviye ile ilgilidir ama neticede futbolcuya kötü oynuyor demek değildir..

Futbolun evrensel boyutu beklerin oyunun hücum yönünde etkisi çok bunu son Avrupa şampiyonasında da gördük. Bindirmeleri, asitleri girdikleri gol pozisyonları ile inanılmaz boyutlara geldi. Bunların olması tabii ki hocanın oyun sistemi ile de ilgili bütün mevkiler hücum özelliği taşıyan futbolculardan tercih edilen sistemler daha başarılı oluyor onun için her mevkiyi oynayabilen yer değiştirebilen oyuncular çoğalmakta futbolda böyle futbolcular transfer edilmekte onun için biz değerlendirme yaparken orda o kadar bulunmuş burada bu kadar maç oynamış değil ne vermiş ne katmış diye bakarsak futbolcu transferinde başarıyı yakalarsın…Sevgilerle Doğan Gülşen

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN