Somaspor ve Alt Yapı Gerçeği..

Somaspor ve Alt Yapı Gerçeği..

Somaspor Altyapı sorumlu Kadir Bilir U-16 Türkiye Şampiyonası ve Altyapı hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Başarılı teknik adam: ”İlk önce şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki Uşak’ta Türkiye şampiyonasında MANİSA’yı SOMA’yı ve SOMA SPOR’u en iyi şekilde temsil ettik.

Bu tür turnuvalarda kura çok önemli.Güçlü bir grupta, iki gün üst üste maç oynamamıza rağmen Uşak’tan iz bırakarak ayrıldık.Muğla Spor iyi bir takım ve şampiyonluğuda hakederek kazandı.

Çoğunluğu bu sezon oluşturan oyunculardan kurulu bir takım olmamıza rağmen çok başarılıyız.Manisa’da bizden yetenekli takımları geride bırakarak,ama hak ederek Türkiye Şampiyonasına katıldık.

Geçen yıl dan beri burada görev alıyorum.Bu sene İsmail Hocanın da Altyapı ya katılımı ile birlikte sezon planlaması yaptık.A Takımın sıkıntılı sonuçlar alması ile yönetimin teknik heyet değişikliğine gitmesi, doğru bir karar ile İsmail Hoca’ya A Takım da görev vermesi,yapılan planlamayı bozmamıza sebep oldu.

Burada başarının gelmesi için Altyapıya A takımdan bağımsız bir bütçe, teknik heyet, ayrı çalışma şartları ve devamlılık.
A Takım sıkıntılı bir süreç yaşıyor Altyapı etkileniyor.Hiç maçımıza gelmemiş,ne yaptığımız konusunda bilgisi olmayan kulüp dışı kişiler çok kolay eleştiri getirebiliyorlar.Hatalarımızı ve eksiklerimizi çok iyi biliyoruz.Oyuncu havuzumuzu genişletmemiz gerekiyor.Yaz okullarını geniş tutarak,Okulları tarayarak bunun yapılabileceğini de biliyoruz.70 kişilik yaz okulu havuzundan bir takım kurmak birde 500 kişilik bir havuzdan takım kurmak bunlar çok önemli şeyler.Ama tek bir hoca ile olacak şeyler değil.

5 yıllık bir planlama da A takım seviyesinde 5 oyuncu çikarabiliriz ve her sene bir oyuncu ile bu devam eder.Soma’da 20 bine yakın genç nüfus var.Sadece o çocuklara inanmak ve görev vermek gerekir.SOTES Spor’un BAL Ligine çıkışı böyle bir sürecin sonunda olmuştur.O takımın içinde olan biri olarak bunu gördüm ve yaşadım.Sadece sabır ve zaman ve o çocuklara inanmak.
Genç dinamik bir yönetime sahibiz.İsteklerimizi karşılamaya çalıştılar.A takıma yoğunlaşmaları normal.Daha güzel işler yapacaklar,dik duruşları en büyük kazançları.

Şu an yeni oluşan yönetim kurulumuzda ileriye dönük planlamalar yapıyor.İki genç arkadaşımız altyapıdan sorumlu ve çok güzel düşüncelere sahip.Bu da hem Somamız için hemde alt yapıda görev alacak sporcularımız için büyük kazançtır..
A Takımda ve Altyapı da yeni bir yapılanma ve sabır ile SOMA SPOR hak ettiği yere gelecektir. Teşekkür ederim.”dedi.


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN