Soma’da Kadın Futboluna Dair ”Meltem Uygeç”

Soma’da Kadın Futboluna Dair ”Meltem Uygeç”

2014 Yılında kurulan Soma Zaferspor Kadın Futbol Takımı, başta kurucuları Hakan Arslancan ve futbolculara destek veren  aileleri,  “Futbol erkek oyunudur” anlayışını değiştirerek, bütün kadınların futbol oynayabileceğini herkese gösterdi.

ZAFERSPORLU-TARAFTARLAR
ÖNCE YADIRGADILAR SONRA..
Futbolcu aileleri ilk etapta karşı çıktılar, şimdilerde ise maç gününü sabırsızlıkla bekler oldular.
KAPTAN-MELTEM-UYGEÇ
ZAFERSPOR’UN OLMAZSA OLMAZI ”MELTEM UYGEÇ”
Bu yazımızda Zaferspor Kadın Futbol takımının aldığı başarılarda büyük katkısı olan takım kaptanı Meltem Uygeç‘e yer vereceğiz… TFF Kadınlar Profosyonel 3.Ligin de Soma mızı başarıyla temsil eden Zaferspor oyuncusu Melten Uygeç, kulübün bayan futbol takımı kurulduğu andan itibaren her kademesinde oyuncu olarak görev yaptı. İki yıldır da takımın kaptanlığını başarılı şekilde yapıyor. Orta sahada görev yapan, yaratıcılık özelliğinin yanında attığı paslarla takım arkadaşlarına pozisyon yaratan ve en önemlisi ise mesafe tanımaksızın attığı sert şutlar onun öncelikleri arasında yer alıyor.. Meltem Uygeç, bu sezon Karacabey’de Yüksek Okul okuduğu için eğitimini aksatmadan antrenmanlarına orada devam ediyor. Maç günleri büyük fedakarlık yapıp 4 saat süren Soma yolculuğundan sonra maçlara çıkıp tekrar yorgun -argın Karacabey’e geri dönüyor. UYGEÇ-MELTEMMeltem’e futbola nasıl başladığını sorduğumuzda, küçük detaylarla şöyle özetledi:
Çocukken evimizin yakınında olan Linyitspor Tesislerinde Soma Linyitspor’un yapılan antrenmanlarını izler, beğeni ile takip ederdim. İzlerken ”acaba bende futbol oynayabilirmiyim?” diye iç geçirirdim. Hani ”bir şeyi çok istersen olur” derler ya işte oldu!.


Çok sevdiğim ve ilgi duyduğum futbola Soma Zaferspor takımında önce ailem sonra da Hakan Arslancan hocamızın katkılarıyla başladım. Aslına bakarsanız Ailem ilk başlarda futbol oynamama pek sıcak bakmadı. Ama benim futbola olan aşırı ilgimi çok iyi bilen Annem ve Babam, bana çok büyük destek oldular. Buradan sizlerin aracılığıyla bana futbol oynamam konusunda tam destek veren Anneme ve Babama çok teşekkür ederim. Önce 25*40 ebatın da olan halı sahalarda oynamaya başladık. Daha sonra kendimizi 60*90 ebatında ki çim sahalarda bulduk.
ZAFERSPOR-MELTEM-UYGEÇ
ÇOK BÜYÜK BİR AİLEYİZ!
Zaferspor Kadın Futbol Takımı olarak, Hakan Arslancan, Oktay Çabuk, Sevim Arslancan, Sinan Gürer ve Zafer Erkan hocalarımızın bilgi ve birikimleri, kulüp müdürümüz Naci Özel ve Arif Dursun’unda katkılarıyla her geçen gün futbolumuzu geliştirerek yol almaya başladık. Çok yetenekli oyunculardan oluşan takımımızla önce özel turnuvalara katıldık. Oynadığımız ve aldığımız başarılı sonuçlar bizlere bir hayli keyif vermeye başladı. İki sezon önce 3.ligde mücadele etmeye başladık. ilk yılımız olmasına rağmen takım halinde hiç de küçümsenmeyecek bir başarıya imza attık.

Yer aldığımız 3.grupta; 13 takım arasında topladığımız 55 puanla ligi 4.sırada tamamladık. Ligin yeni takımı olmamıza rağmen rakip filelere 111 gol attık. Geçen sezon ki başarımızı bu sezonda sürdürüyoruz. Grubumuzda 6 maçta 5 galibiyetle en yakın rakibimizin 3 puan önünde ilk yarıyı lider tamamladık. Geçen sezon çıkamadığımız 2.lige bu sezon çıkmayı çok istiyoruz. Bu da gerçekleşecektir. Ben, buna canı gönülden inanıyorum”dedi.
MELTEM-UYGEÇ-HAKAN-ARSLANCAN
MELTEM ZAFERSPOR’UN TARİHİNE GEÇTİ!
Meltem Uygeç, geçen sezon Manisa Esnaf Gençlik maçında attığı güzel golle 100 gol barajına ulaştı ve Zaferspor tarihine geçti. Tarihe geçen o maçta; takımın 100.golüne imza atan Meltem, gol sonrası sevincini takım antrenörü Hakan Arslancan ile adının baş harflerini işaret ederek böyle kutlamıştı.
MELTEM-UYGEÇ-CİHAN-UYGEÇ
BABA CİHAN UYGEÇ ”KIZIMIN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUZ”
Meltem’in her maçını yakından takip eden babası Cihan Uygeç, kızının başarılarıyla gurur duyuyor. İlk zamanlar kızının futbol oynamasını yadırgayan, daha sonra ise Zaferspor aldığı başarılarda Meltem’in sağladığı katkıyı gören Cihan Uygeç, kızıyla gurur duyuyor ve onun hiç bir maçını kaçırmıyor.. Baba Cihan Uygeç, kızının sürekli evden okula okuldan eve gelip ders çalışmasını yadırgadığını, çok sevdiği futbolun ise onun biriken enerjisini almasının yanında, sağlıklı bir birey için sporun şart olduğu bilincinde hareket ederek Meltem’e izin verdiğini söylüyor..
Bizlerde; Soma’nın spor portalı ”somadaspor.com” olarak Soma’mıza kadın futbolunu sevdirenler arasında yer alan Meltem’e; hem spor yaşantısında hem de eğitim hayatında başarılar dileriz..


Cevdet Yıldırım

YORUM YAZIN