Oryantiring’de Avdan Ortaokulu Türkiye 2.si Oldu..

Oryantiring’de Avdan Ortaokulu Türkiye 2.si Oldu..

Soma Avdan Ortaokulu Oryantiring branşında Küçük Erkekler Türkiye 2.si, yine aynı okuldan ferdi olarak yarışan Esra Karakobak ve Hüseyin Söğüt Türkiye 3.sü olarak büyük bir başarıya imza attılar..

Yozgat’ta düzenlenen Okullararası Türkiye Oryantiring Şampiyonası, 350 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı‘nda düzenlenen Okullararası Türkiye Oryantiring Küçükler ve Yıldızlar Şampiyonası’na 40 ilden 350 sporcu katıldı.



Bölgelerinde gerçekleştirilen yarışmalarda ilk 4’e giren sporcular, Yozgat’ta düzenlenen Türkiye Şampiyonası’nda boy gösterdiler. Çamlığı Milli Parkı’nda başlayan yarışmada sporcular 3 kilometrelik parkurda ellerindeki harita ve pusulalarla hedeflerini bulmak için üstün performans sergilediler. Zamanla yarışan sporcuların ormanlık alandaki mücadeleleri nefes kesti.

DİLEK KURUÇAY ve SILAY MUTLUNUN ORTAK SEVİNCİ!
Ekibin başarılı antrenörleri Dilek Kuruçay ve Sılay Mutlu, yarışmalar sonrasında ortak görüşleri şöyleydi: ”Kelimeler yetersiz kalır bu mutluluğu anlatmaya.. Soma’da hiç kimsenin bilmediği bir branşta beş yılın sonunda Türkiye derecesi elde etmek, emeklerimizin karşılığını almak paha biçilemez.. Küçük bir belde okulu olan Avdan Ortaokulundan bu başarının gelmesi ayrıca gurur verici.. Hep yanımızda olan ve destek veren Soma Belediye Başkanlığına ve Belediye Başkanımız Sayın Ali Tulup‘a, Başkan Yardımcımız Sayın Temel Korkmaz a, Soma Sağlık Sosyal Eğitim Vakfı’na, Soma Linyit Maden Spor kulübü Başkanı Sayın Orhan Karslı ya, Antrenörlerimiz Nursel Düzdemir Topukçu ve İsmail Burak Biçer‘e, değerli velilerimize, bize destek veren ve inanan herkese çok teşekkür ederim.”dedi.

Somadaspor olarak, başarılı sporcularımızı ve hocalarımızı kutluyoruz..

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN