Neydi Bu Sebepler?

Neydi Bu Sebepler?

Bugünkü Batman Petrolspor maçı önümüzdeki maçların zorluğu bakımından önemliydi…

3 Gün sonra oynayacağımız İçel İdmanyurduspor maçı öncesi hem avantaj hem istikrarlı gidiş için şampiyonluk yolunda puan farkını açmak için fırsattı olmadı..

İlk yarı ev sahibi gibi değildik.

Yine oyunu ve topu rakibe bırakarak oynadık.
Aslında çok sebebi vardı..
Ne olursa olsun çeşitli nedenlerin ve sebeplerin arkasına sığınmıyoruz ama sporcu kardeşlerimizinde hakkını yememek lazım.

Neydi Bu Sebepler?

Sezon başından beri gelen maddiyatsızlık
Maçtan bir gün önce hocamız ve 3 oyuncumuzda çıkan virüs, cezalı Enes Bayır ve yine maçtan bir gün önce golcü oyuncumuz Emre Tekin‘in sakatlığı bütün bu etmenler futbolcuların maça mental anlamda eksik başlamasına sebep olur. Nitekim de oldu da!

Batman Petrolspor ilk yarı oyun olarak beklenilenin üzerinde önde oynadı. Buna keza biz 4.2.3.1 sistemiyle biraz geri planda oyunu kabul ederek geçen haftalara nazaran beklenen oyun anlayışımızın gerisindeydik..

Nurettin in olmaması hücum yönünde kısır kalmamız, kesici yanları iyi olan ancak ön tarafta pek etkili olamayan Ali Akkuş ve Oğuzhan Yıldırım’ın hücumda yeterli bir şekilde uzak kalmaları skor açısından bu sonucun çıkması söylenebilir..

Batman ne hikmetse bize karşı çok iyi konsantre oluyor. Bu geçen yılda böyleydi iki maçta da yenememiştik, her yıl böyle ters rakipler hep çıkar ama bu şampiyonluk yolunda engel teşkil etmemeli..

İlk yarı bu oyun anlayışımızla gol yeme sinyali vermiştik, bunun ancak devrede değişeceği belliydi Batman bütün gücünü ilk yarı harcadı..

İkinci yarıya daha istekli daha önde basarak başlayınca oyun bizim kontrolümüze geçti.
Bir an önce gol bulup beraberlikle birlikte öne geçmek istiyorduk ama akan oyunda fazla gol girişimimiz olmadığı gibi duran topların önemi bir defa daha fark ettik, golü böyle bulmuş olduk..

Artık Galibiyet İçin Bastırıyorduk..

Geriden oyun kurmaya çalıştığımızda özellikle kaleden yavaş kalıyoruz daha hızlı daha uzun gereksiz yan top yapmadan orta saha geçilebilir hücumlarda bekleri de kullanabiliriz çok yönlü çok adamla hücumu arttırabiliriz evimizde oynarken bunları çoğaltabiliriz.. İçerideki maçlarda forvetimiz daha etkili, daha basan, daha çok koşan bozan hataya zorlayan konumda girişken olmalı..

Beraberlik golünden sonra şans ta yanımızdaydı..
Penaltı da oldu atamadık..
Bunun oyun olarak isteğimiz seviyede olmamıza rağmen atmamız lazımdı. Bizim bugün kafa olarak tam hazır olamamamızdan, tabii bunun nedenlerini yukarıda belirtmiştim.. Moral olarak ta etkilenmemek elde değil..



Şampiyonluk yolunda içeride ki maçların özellikle puan kaybı yaşamadan geçmemiz çok önemli bu uzun lig yolunda maçların zorlandığı dönemde önemi ortaya çıkıyor onun için daha dikkatli olmamız lazımdı ilerde aranacak puanlardı bugün kaybettiğimiz puanlar. Tek tesellimiz İçel in de yenilmesi oldu o zaman bugün bu 1 puan da kazanç olarak bakıyoruz..

Sonuç ta puan kaybı oldu bunu bu maç ta beklemiyorduk diyebiliriz uzun maraton da kazalar olabilir diyelim ama en önemlisi pozitif olan arkadaşların bir an önce sağlıklarını kavuşması öyle anlaşılıyor ki takım bütünlüğünde eksik kalmamız bizi etkiliyor bugün kü puan kaybını buna değerlendirebiliriz.. Maske-Mesafe-Temizlik Sağlıklı Kalın.. Doğan Gülşen



İlgili Haberler;

Somaspor 1-1 Batman Petrolspor
Suratlar Asıkta Olsa
Batman Maçı Öncesi Şok Haber
Basatemür, Zor Maç Olacak
Batman Petrolspor Maçının Hakemleri Belli Oldu
Batman Petrolspor Provası Yapıldı
Batman Petrolspor Hazırlıkları Başladı
Bu Oyuna Bu Skor!
Somaspor 1-1 Batman Petrolspor
Somaspor’da Defansın Merkezi Sıkıntılı!
Somaspor, Batman Petrolspor Maçının Hakemleri Belli Oldu.
Somaspor’da Basatemür, ”Kenetlenme Zamanı”
Batman Petrolspor 1-0 Somaspor
Batman Petrolspor-Somaspor Maç Önü.
Batman Petrol-Somaspor Maçının Hakemleri Belli Oldu.

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN