Batman Petrolspor-Somaspor Maç Önü..

Batman Petrolspor-Somaspor Maç Önü..

Medicalpark Batman Petrolspor maç önü özeline girmeden önce üç gün arayla oynadığımız lig ve kupa maçlarına kısaca değinelim…

TFF 3.Lig 3.Grup 4.haftasında Muğlaspor ile Atatürk Stadında kötü oynadığımız ve aldığımız farklı mağlubiyetin ardından, 3 gün sonra Keçiörengücü ile kupa maçında karşı karşıya geldik.

Ziraat Türkiye Kupası 3.Tur maçında yedek ağırlıklı kadroyla çıkmamıza rağmen büyük bir direniş örneği gösteren ve %100 gol pozisyonlarını cömertçe harcayan Somaspor, Abdülkadir Kuzey‘in bir anlamda coşup 2 gol atmasıyla sahadan mağlubiyetle ayrılıp kupaya veda etmişti. Keçiörengücü maçı özelinde alınan sonuç mutsuzluk yaratsa da, Muğlaspor maçında sergilenen olumsuz futbola göre bu maçta oynanan pozitif futbol ve gösterilen mücadelenin umut verdiğini gözlemledik.. Özellikle kırmızı kartından dolayı 3 maçtır futbola hasret kalan kaptan Üzeyir Ergün‘ün takıma sağladığı katkı ve yedek ağırlıklı oyuncuların performansları göze çarptı.. Yani iki maçın özetinde kenarda bekleyen oyuncularında performansı, direk oynayan oyuncuları biraz daha kendilerine çeki-düzen vermesi açısından uyarıcı niteliğinde oldu ki; bu da olumlu bir gelişme..

Rakip Medicalpark Batman Petrolspor..

Bu haftaki rakibimiz; sezona 14 yeni transferle başlayıp şampiyonluk için iddialı bir takım kuran ve Medical Park’la isim sponsorluğu anlaşması yapan Medical Park Batman Petrolspor..

Kısaca Batman Petrolspor’a göz atacak olursak;


Rakibimizde İşler İyi Gitmiyor!

3. Lig 3. Grup’ta sezona şampiyonluk parolası ile giren Batman Petrolspor, sezon başında büyük umutlarla takımın başına getirilen Teknik Direktör Orhan Kapucu ile deplasmanda 2-1 mağlup oldukları Bayrampaşaspor maçından sonra yollarını ayırma kararı aldı. Ligde takımın başında 4 maça çıkan Kapucu, 3 mağlubiyet 1 galibiyet aldı. Petrolspor, kupadan da ilk maçta elenmişti. Bizim maça kadar takımı Sportif Direktörleri İlhan Erken hazırlayacak.

Kırmızı-beyazlılar, ilk hafta evlerinde oynadıkları maçta Kelkit Belediyespor’u 2-1 yendikten sonra 3’ü lig 1’i kupa olmak üzere 4 maçtan da mağlup ayrıldı.

Medicalpark Batman Petrolspor A.Ş 3.Lig 3.Grupta geride kalan 4 hafta boyunca 3 puanla 14. sırada yer alıyor. Oynadığı 4 karşılaşmada 3 mağlubiyet 1 galibiyeti bulunuyor. Galibiyeti de ilk hafta ligin sondan ikici takımı Kelkit Belediyespor’u 2-1 yenerek elde ettiler.

Grupta rakip ağlara attıkları 5 gole karşılık yedikleri 10 golle en fazla gol yiyen takım sıralamasında ilk sırada yer aldı.

Takımların piyasa değerlerine bakacak olursak; Batman Petrolspor 2.158 €, Somaspor 696.500 €. Mali değerlere baktığımızda rakibimizin 3 kat altında olduğunu gözlemliyoruz.

Gol dağılımlarında attıkların 5 gol; Okan Toprak, Aziz Ceylan, Veli Akbulut, Ali Kuleli, Sebahattin Usta ve Fahri Küçükkurt’tan gelmiş..

Kadrolarında en değerli oyuncuları ise 40 M € değerindeki Fenerbahçe altyapısından yetişen ve profesyonel olan 1996 doğumlu forvet Aziz Ceylan. Kariyeri boyunca oynadığı 130 maçta 29 gol kaydeden Aziz bu sezon sadece ligin ilk haftasında 1954 Kelkit Belediyespor’a gol atma başarısı göstermiş.

Bir diğer değerli ve tecrübeli oyuncularından olan 33 yaşındaki 20 M € değerindeki orta saha oyuncusu Ali Kuleli. Ali Kuleli son oynanan Bayrampaşaspor maçında 40.dakikada sakatlanarak oyundan çıkmıştı, büyük ihtimalle de bizim maçımızda kadroda olmayacak.. Bunun yanında bir diğer sakat oyuncuları Celal ve Furkan Güneş ise sakatlıkları nedeniyle forma giyemeyecek.. İlave olarak; 3.hafta evlerinde 2-1 mağlup oldukları Altındağ Belediyespor maçında direk kırmızı kart gören 11 numaralı oyuncuları Ali Kemal Özkan bizim maçta forma giyemeyecek..

Maçlarını son derece modern inşa edilen 15.000 kişilik Batman Yeni Şehir stadyumda oynuyor..

BATMAN PETROLSPOR SOMASPOR


Rehavete Kapılmayalım!

İki takımın puan cetvelindeki genel istatistiklerine baktığımızda rakibimize göre durumumuz bir hayli iyi olduğunu gözlemleyebiliyoruz.. Tabii ki, bu durum bizi rehavete itmemeli.. Bildiğimiz gibi geçen hafta 2 puanla 14.sırada yer alan Muğlaspor, bizi kendi sahamızda farklı mağlup etmişti. Bu anlamda da hafta içi yapılan antrenmanlarda Burhanettin Basatemür, fiziksel anlamda futbolcularımıza yeterli yüklemeyi yapmıştır. Bu saatten sonra futbolcu kardeşlerimizin kendilerini mental anlamda maça iyi hazırlanıp, istenilen ve arzu edilen sonuçla Somaya dönmeleri dir..

Karşılaşmayı İstanbul Bölgesi Hakemleri Yönetecek

Karşılaşmayı  İstanbul Bölgesi Klasman hakemi Mehmet Türkmen yönetecek.. Asıl mesleği Avukat olan ve bu sezon 2.lig ve 3.lig’de 1, Türkiye Kupası’nda ise 2 maçta görev yapan Türkmen, temsilcimiz Somaspor’un maçında ilk defa görev yapacak.. Mehmet Türkmen’in yardımcılıklarını ise Önder Çalış ve Mücahid Adem Çelebi yapacak. Mücadelenin 4. hakemi ise Ufuk Demircioğlu olacak.

Maçın yardımcı hakemleri Önder Çalış ve Ufuk Demircioğlu, Türkmen gibi maçımızda ilk defa görev alırken, Mücahid Adem Çelebi, 2017 yılında evimizde oynadığımız Binehan,  Sani,  Azmi, ve  Gökhan’ın golleriyle 4-0 galip geldiğimiz Gönenspor maçı ve 2015 yılında Sındırgı Belediyespor deplasmanında 3-1 mağlup olduğumuz maçlarda yardımcı hakem olarak sahada görev yapmıştı..  O maçta golleri Sındırgı Belediyespor adına; Deniz, Recep ve Erdal’dan atarken bizim tek golü şuan Halide Edip Adıvarspor’da oynayan eski oyuncumuz Fevzican Bozkuş kaydetmişti.

 

Kara Yolu İle En Uzak Deplasman

Batman Petrolspor karşılaşma öncesi son antrenmanını bugün saat 11:00 yapacak Somaspor, akşam saat 20:15’de uçakla İzmir’den Diyarbakır’ hareket edecek. Diyarbakır’da bir gecelik konaklamanın ardından Cumartesi günü öğlen saatlerinde Batmana hareket edecek.
Batman bilindiği üzere; karayolu ile 17 saat 30 dakika süren 1483 km’lik yol ile gidilecek en uzak deplasman. Bu anlamda da takım Batmana uçakla gidecek..

Karşılaşmayı TRT Kürdi Kanalı Naklen Verecek..

29 Eylül Pazar günü Batman Yenişehir Stadında saat 15:00’de başlayacak bu önemli karşılaşmayı TRT Kürdi kanalı naklen verecek..

Yine her zamanki gibi uzattık, toparlayalım.. Batman Petrolspor karşısında futbolun gereksinimlerini yerine getiren, coşkulu, arzulu ve istekli bir Somaspor görmemiz dileğiyle Allah Yar ve Yardımcımız olsun İnşAAllah..SİYAH-BEYAZ DEVAM

Grupta Oynanacak Diğer Karşılaşmaların Programı Şöyle;
29.09.2019 16:00 Gölcükspor-Diyarbekir Spor A.Ş.
29.09.2019 15:00 1954 Kelkit Belediyespor-Bayrampaşa
29.09.2019 16:00 Modafen-Karacabey Belediye Spor A.Ş.
29.09.2019 16:00 Muğlaspor-Darıca Gençlerbirliği A.Ş.
29.09.2019 15:00 Malatya Yeşilyurt Belediyespor-Pazarspor
29.09.2019 15:30 Yozgatspor 1959 Fk-Nevşehir Belediye Spor
29.09.2019 16:00 Nazilli Belediyespor-Altındağ Belediye Spor
29.09.2019 16:00 Halide Edip Adıvarspor-Osmaniyespor Futbol Kulübü


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN