Kenetlenen Somaspor’a 45 Dakika Yetti.

Kenetlenen Somaspor’a 45 Dakika Yetti.

Bu maça kadar iç sahada on, dış sahada ise yedi puan toplayan lider Somaspor; grubun “istikrarsız” takımı Urganlıspor’a konuk oldu. Somaspor zirve yolunda yara almamak için gittiği Urganlıspor deplasmanında, ilk yarıda sergilediği akıllı oyun anlayışıyla 2-1 galip gelerek Soma’ya 3 puanla döndü.

HABER:SOMADASPOR.COM

Siyah-beyazlılar, özellikle ilk 45 dakikadaki etkili oyununu Toma Tabatadze ve Agah Oktay Yılmaz’ın golleri ile süsleyerek, aynı puana sahip Yıldırım Belediyespor’un önünde averajla 9.haftayı lider tamamladı.

Somaspor’un cefakar taraftar topluluğu siyah-inciler, yağmurlu ve soğuk havaya rağmen takımlarını yalnız bırakmadı.(foto Semih)

Siyah-beyazlılar, Urganlıspor karşısına; kalede Onur defans kurgusunda sağda Üzeyir solda Akın merkezde kaptan Gökhan ve Coşkun orta sahada merkezde Süleyman-Agah sağda Atalay solda Berkant önde Toma arkasında Mirlan 4-2-3-1 düzeninde çıktı.

Mustafa Bahadır; 62.dakikada Berkant İstanbul-Yusuf Demir, 82.dakikada Atalay Demirtaş-Süleyman Karaali, ve 88.dakikada ise Mirlan Murzaev-Kadir Karış değişikliği yaptı.




İlk yarıya büyük takım olma özelliği ile istekli, arzulu ve baskılı başlayan Somaspor, futbolun içinde olan; tempo, alan ve adam markajını iyi yapıp rakibe önde baskı, kanatları iyi kullanma, pas trafiği ve en önemlisi yardımlaşma gibi futbolun temel prensiplerini takım halinde çok iyi yaparak işi ilk yarıda attığı iki golle bitirdi.

İlk tehlikeli atak 9.dakikada geldi. Toma’nın sağ kanattan sıfıra inip iyi kestiği güzel ortaya kafayı vuran Atalay’ın topunu, alt direkten kaleci Berk son anda çıkardı.

11’de Toma kafayla indirdi Atalay’ın vuruşu az farkla auta gitti.

21. dakikada maç boyunca sağdan Üzeyir-Atalay, soldan Akın-Berkant odaklı kanatları savunma ve hücum yönüyle çok iyi kullanan Somaspor’da, soldan Akın çizgiye kadar inip nefis kesti, Toma’nın havada asılı kalarak vurduğu mükemmel kafa şutu, kaleci Berk’te kaldı.

30.dakikada Toma Tabatadze ile öne geçtik..

Somaspor’un ele avuca sığmayan golcüsü Toma, defanstan dönen topu ceza sahasının içerisinde yarım voleyle Urganlıspor fileleriyle buluşturdu:0-1

Somaspor’un her iki kanadı da hucüm anlamında takıma sağladıkları katkı, rakip Urganlıspor’a sıkıntılı anlar yaşattı. Bunlardan bir tanesi de bu tarz bindirmeleri sürekli yapan Üzeyir, 32.dakikada ceza sahasının hafif sağ çaprazından ayağının dışıyla sert vurdu, top az farkla auta gitti.



33.dakikada Agah’la durumu 2-0 yaptık..

Urganlıspor ceza sahası içerisinde; Mirlan yatırdı-kaldırdı vuruşunu yaptı, defanstan döndü. İyi takip eden Agah, Somaspor forması altında ligdeki ilk golünü Urganlıspor’a attı:0-2

35.dakikada kalemizde Gökhan ve Onur anlaşmazlığından dolayı tehlike yaşadık!

İlk yarı Toma ve Agah’ın attığı gollerle 2-0 Somaspor’un üstünlüğü ile geçildi.

İkinci yarıya etkili başlayan taraf yine Somaspor oldu.
52.dakikada Atalay ceza sahası çizgisi üzerinde Mirlan’a bıraktı. Mirlan’ın vuruşunda kaleci Berk gole izin vermedi.

Toma’ya yakışmadı!
Atalay çıkardı, Mirlan’ın şutu defanstan döndü.Müsait pozisyonda olan Toma’nın vuruşu klasına yakışmadı, aut..

65.dakikada Urganlıspor adına Muhammet’in pekte etkili olmayan bir vuruşu gerçekleşti

69.dakikada Urganlıspor’u umutlandıran gol geldi!

Fatih’in defansımızın arkasına attığı topla buluşan Ünal, meşin yuvarlağı Onur’un üstünden ağlarımıza gönderdi:1-2
Bu gol Urganlıspor’u beraberlik için umutlandırsa da, büyük takım olma özelliğini iyi kullanan Somaspor, lider geldiği Urganlıdan lider olarak ayrılmanın onurunu ve gururunu yaşadı.SİYAH-BEYAZ DEVAM

Not:Her ne kadar maçı yerinde seyredemesek te; gerek görsel gerek değerli yorumlarıyla Urganlı Stadını evimize getiren Manisa Amatör TV yöneticileri Mustafa Tatlı, Mahmut Aslan’a ve kamera çekimini gerçekleştiren gizli kahramanımıza teşekkür ederiz..



Cevdet Yıldırım

YORUM YAZIN