Karaelmas Üretmeye Devam Ediyor

Karaelmas Üretmeye Devam Ediyor

Soma’nın Manisa 1.Amatör Lig’deki temsilcilerinden Soma 301 Karaelmasspor, altyapısının başarısıyla adından söz ettiriyor.

Soma’da futbol altyapısına büyük özen gösteren Soma 301 Karaelmasspor, son yıllarda başarılı çalışmalarla çok sayıda genç yeteneği yetiştirerek adeta futbolcu fabrikasına dönüştü. Amatör futbolla adeta özdeşleşmiş bir isim haline gelen Levent Analı başkanlığındaki sarı-siyahlı ekip, yetiştirdiği birçok genç oyuncuyu profesyonel takımlara göndererek hem Türk futboluna katkı sağlıyor hem de gençlere sahip çıkıyor.

Kurulduğu ilk yıllardan itibaren alt yapıda Soma futbolunun önemli kulüplerinden biri haline gelen Karaelmasspor’da Kulüp Başkanı Levent Analı özellikle altyapıda önemli yatırımlara imza attı. Somaspor’un profosyonel Iige çıktığı sene Akademi takımlarının oluşması için 36 sporcu veren 301 Karaelmas şimdide 10 оyuncu daha vererek futbol camiası tarafından takip edilen bir kulüp haline geldi.

KARAELMASSPOR ALT YAPI

Hiçbir maddi destek almadan altyapıda gerçekleştirdiği doğru adımlarla adından sıkça söz ettiren Elmas, Somaspor’un;

2008 Grubuna: Soner Uzun-Hüseyin Afacan-Yiğit Ilgın
2007 Gurubuna: Tahir Ege Kayalı- Ömer Salih Kuru-Tuğra Kızıldemir
2006 Grubuna: Hamza Yılmaztekin – Emir Özdemir
2009 Grubuna: Kaleci Ahmet ve 2011 Grubuna: Ali Emrullah Topçu’yu gönderdi. Bu yeteneklerin yanı sıra birçok genç oyuncuyu da çeşitli profesyonel takımlara gönderen Karaelmasspor, Manisa ve Soma’da futbol camiası tarafından takip edilen bir kulüp haline geldi. Geçen sezon A-Takım düzeyinde genç oyunculardan kurulu kadrosuyla Süper Amatör Lig’in kapısından dönen Karaelmasspor, 2022-23 sezonunda da aynı başarıyı yakalamak için takımın başına tecrübeli teknik adan Doğan Gülşen’i getirdi.



Analı, “Kurulduğumuzdan buyana duruşuyla, vizyonuyla spor camiasına, örnek bir kulüp olmaya devam edeceğiz”

Kısıtlı imkanlarla Karaelmasspor’un yetiştiricilik misyonunu sürdüreceğini ifade eden Karaelmasspor Kulüp Başkanı Levent Analı, “Kurulduğumuzdan buyana duruşuyla, vizyonuyla spor camiasına, örnek bir kulüp olmaya devam etmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Yaptığımız özverili çalışma anlayışıyla yetiştirdiğimiz oyuncuları birçok profesyonel kulüplerin bünyelerine gönderdik. Özellikle kısa zamanda 2.Ligdeki temsilcimiz Somaspor’a gönderdiğimiz oyuncularımıza hepsine Soma spor’da başarılar dilerim. Bizler futbolcu yetiştirmeye devam edeceğiz. Yalnız kulüp olarak hiç bir gelirimiz ve sponsorumuz yok. Zor şartlar altında eğitim veriyoruz. Buradan Soma’lı iş adamlarına, mülki amirlerimize çağrı yapıyorum. Lütfen kulübümüz Soma 301 Karaelmasa destek verin. Biz yola çıkarken futbolcu yapma garantisi vermiyoruz, fakat İyi Birey İyi Vatandaş Olursa da İyi Futbolcu sözünü veriyoruz.”dedi.

Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN