Henüz Kaybedilmiş Bir Şey Yok!

Henüz Kaybedilmiş Bir Şey Yok!

Adıyaman maçını kesin alırız diye çantada keklik görmüştüm. Kendi sahamızda aldığımız bu mağlubiyet biraz tadımı kaçırmıştı ancak kaybettiğimiz bu maçtan çok hafta sonu Sakaryaspor ile oynayacağımız maçta Onur Ulaş’ın cezalı olması keyfimizi daha da kaçırdı.

Erteleme maçı olunca biraz konsantre ve oyun disiplini konusunda gerideydik sanki.
Oğuzhan sarı kart cezalısı olunca Ali oradaydı, Mücahit zorunlu olarak oynadı ama çıkana kadar varlık gösteremedi. Osman yerine girdi sola geçti Yılmaz Ceylan orta sahaya kaydı sağa da Celal geçti. Bu saha içinde kaymalar verimliliği artırdı mı tartışılır..

 

DOĞAN GÜLŞEN SOMADASPORA YAZDI

Kolay goller yedik (!)
Bireysel hatadan pek olmayan bir durum yaşandı bugün.
Olabilir futbol bu ama iki farklı olunca geri dönüş zor tabii risk alıyorsun.
Ama genel görüntü önde top tutamayışımız, Abdülkadir Beyazıt’ın duvar olma konusunda verimsizliği. Hücumda atağı sonlandıramadığında o top sana hücum olarak geri dönüyor.

Merkezde Ali ve Mücahit ikilisinin rakip orta sahayı karşılamada zorlandığı, aynı şekil kanatlarda yapılan bireysel hatalardan dolayı bu golleri yemek kaçınılmaz. Eğer 4.3.3 oynuyorsak Özcan da gelecek geri takım olarak döneceğiz. Bunun sıkıntısı vardı bugün. Onur bile bu yüzden sarıdan kırmızı yedi. Orta sahanın topuna müdahale etmek zorunda ve hamlede geç kalınca faul ve kart..

Her maç aynı oyun olacak değil.
Oyun genelinde çok kopmalar vardı. Dengeli 11’imiz olmayınca yerine oynayanlar da verim düşüklüğü vardı. Yine Melih öne çıksa da son dakikalarda geçen haftalar gibi bu sefer olmadı ama genel anlamda önde çok kalamayışımız, topun hücum bölgesinden çok adamla olduğumuz zaman sonuclandıramadığımız kalabalık defansa karşı hızlı çıkışın sonuçları golle sonuçlandı..

Neticede yenildik!
Onuru kaybettik!

Üç gün sonra Sakaryaspor maçında defans anlamında yine değişiklik olacak. Bu konu işte sıkıntı bizde. Yerine oynayanlar dan istenen verim alınıyor mu alınmıyor mu?
Örneğin bugün gibi alamadık!
Sanki Yılmaz Ceylan’ın kanattan orta sahaya geçmesi, kanattan etkili oluşumuzu düşürmüş olabilir.
Abdülkadir’in yetersizliği top tutamaması duvar olamamasının önceden çıkarılarak Melih hamlesiyle çift forveti daha önce deneyebilirdik. Tabii bunlar düşünebilinirdi hocada hamleler yaptı, olmadı.

Sonuç olarak ortada kaybedilmiş bir maç var ama bu hafta Pazar günü Sakaryaspor karşısında alınacak bir 3 puan, takımda moralleri tekrar yükseltecek ve play-off yarışının içine sokacaktır. Yenilgi olacaktır. Sakarya maçı öncesi hataları görüp düzelterek en iyi kadro ile çıkıp bildiğimiz gibi liderlere karşı oyunumuz çok çok iyi oluyor aynısı tekrar yapabiliriz ..Yine de takım olarak edilen mücadeleden dolayı herkesi tebrik etmek lazım önümüzdeki maçı  önemini kavrayıp iyi hazırlanarak galibiyet ile taçlandırıp bu maçın telafi edebiliriz.. Sevgilerle.. Doğan Gülşen (Tüm yazılarına göz at)

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN