Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı

Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı

Evdeki Hesap Çarşıya Uymadı. Sezon başında oynanan futbol ve alınan başarılı sonuçlarla beraber yakalanan yüksek form, her ne kadar eksik oyuncularımız olsa da Şile Yıldız maçında Somaspor’u kesin favori olarak görüyordum.

Doğan Gülşen Yazdı

Maçın hemen başında 1-0 geriye düşsek te Özcan Aydın, Muhammed Öztürk ve Uğur Can’ın muhteşem golleriyle 3-2 öne geçtikten sonra da ikinci yarı farkın artması ve rahat bir galibiyetten sonra alınacak 3 puanla da liderliğin vermiş olduğu hazı yaşayacaktık.

Ancak futbolun nedenli garip bir oyun olduğunu, ‘’kesin aldık dediğimiz maç’’ evdeki hesapların bazen çarşıya uymadığını bir kez daha görmüş olduk.

Haftalar geçerken maçların zorlaşacağı belliydi ama bu bizim en zor durumumuzda denk gelmesi motivasyonda sıkıntılı olmamıza sebep oldu.. Takım kurmakta zorlandığımız bu maçlarda rakipleri hırslandırıyor senin eksik olduğunu bildiği için deplasmanda da olsa rahat bir şekilde oynamasının gerekliliğine kendini inandırıyor bugün de böyle oldu.. Erken geriye düşsek te, hemen karşılık verip öne bile geçtik.. Devre bitip içeri giderken, ilk yarı bol gollü geçmesi bizim defansın ilk defa böyle bir şeyle karşılaşmasını çoktandır hatırlamıyorum inanın bu moralle ilgili bir durum kolay kolay böyle bir şey yaşanmaz hocanın sisteminde ama bugün oldu..

İkinci yarı skor ve denge her şey elimizde devam ederken Muhammed’in kırmızı kart görmesi son dakikaların zorlaşmasına sebep oldu.



Maçın uzatma bölümü oynanırken yukarıdaki skorbortta olduğu gibi ”maç böyle biter” dediğimiz anda penaltı, gol beraberlik(!) İşler bir kere ters gitmeye görsün dedirten cinsten bir durum çıktı ortaya.. Ne diyelim yaşanacak..

Bundan sonra bir an önce eksikler dönmesine bakılacak takım bütünlüğü Somasporu etkiliyor geçen maçlar da da gördük bugün kü maçın hazırlanma boyutu ile birlikte gerekli motive olamayışımızın sahaya yansıması olarak bakalım bunun böyle olabileceğini tahmin etmek zor değil biz evlerden çıkamazken takımın hastalık la birlikte sakatlarla neredeyse yarısı yok bu kadar olmaz dedirtecek durumda sahaya yansıması kaçınılmaz Allah tan rakiplerimiz birbiri ile karşılaştıkları haftada puan kayıplarının yaşanması bize yaradığı hafta oldu…

Toparlayalım

Ne dersek diyelim bir an önce toparlanıp kayıpları telafi edeceğimiz haftalara başlamalıyız bu durumdan en azami puan kaybı ile çıkmalıyız bunu yapabilecek kapasitemiz var pozitif futbolcu kardeşlerimiz bir an önce sağlığına kavuşmalarını diliyoruz.. Sağlıklı günlere..

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN