Bu Oyuna Bu Skor!

Bu Oyuna Bu Skor!

İkinci yarı başladığından beri oyunumuz gitgide düşüyor bunun da önüne geçemiyoruz.

Nedir sebepleri? bir kere rakipler transferlerde nokta atışı iş yapmış aynı şekilde bizim transferler de katkıları tartışılır duruma geldi bunun neticesi skorlara yansıyor..

Evimizde oynadığımız maçlarda tempo sıkıntısı baş gösteriyor. Hızlı oynayamıyoruz, tarafsız biri izlese kim ev sahibi çıkaramaz isteğimiz coşku yok oysa evimizde oyun olarak rakibi bunaltmamız lazım..

Takımın boyu çok uzun içeride oynarken oyun olarak kısa mesafede oynamamız lazım defans olarak ta önde olmalıyız sonuçta rakip aman aman gelmiyor pozisyonu bile yok denilebilir ama aynı şekilde bizde pozisyon üretemiyoruz bunun sonuçlarında futbolcularımızda performans düşüklüğü yaşanıyor. Orta sahada Ali Akkuş görünmüyor son maçlarda bunlardan bir diğeri de Mehmet Uysal’ı sayabiliriz gerekli toplar gelmezse oyundan düşüyor, görülüyor bunlar..

Bazen bakıyorsun ”ne oynuyoruz?” diye düşünmüyor değiliz bunun içerideki maçlarda olmaması lazım hiç bir konuda etkili oyunumuz yok gibi en azından duran top organizasyonu yaparsın bunlarda yok ne olur bu oyunla play-off şansın kalmaz..

Sıralamaya bakıyorsun Batman sondan ikinci bugünkü oyuna bakıyorsun iki takım arasında fark yok bunları gördüğünde demek ki yanlış giden yada yapılmış yanlış transfer var. Takım olarak oyun bazında bizi hiç bir şey tatmin etmiyor..

Yine sezon başı ”sıralamada nerede olmalıyız?” denildiğinde ortalarda bitirsek yeter bize diye düşünenler Soma’nın 3.ligde yeni olmasından dolayı öyle görüş bildiriyordu. 3.lig seviye ve kalite bakımından bütün takımlar çok yakın birbirine o yüzden Somasporun kredisi taraftarında çok bu düşüşler oluyor bütün takımlar sezon boyunca yaşanabilir ama biz daha da düşmeye başladık en azından evimizde galibiyet almalıyız bu bile bize yeter..

Oyun ikinci yarı başlarında yediğimiz gole kadar rakipteydi. Sebahattin soyadı gibi Usta vuruşla topu ağlarımızla buluşturdu. Şanssız gollerde yiyoruz ne hikmetse ama bakıyorsun böyle oynarsak gol kaçınılmaz da diyoruz bunu düzeltemiyoruz oyunu tutamıyoruz bu kadar kolay goller yememeliyiz oyun bizim ceza sahası etrafında dönmemeli oraya kadar inmemeli neticede evindesin..



Tamam gol yiyoruz ondan sonrada bocalama yaşıyoruz süre çok uzun olduğu halde bitime organize ve konsantre de sıkıntı yaşadığımız oluyor takım refleks gösteremiyor maçta.. Hamle yaparken gol düşünülerek yapmalıyız. Çift forvet olabilirdik oyun bize döndü ama ceza sahası etkisi azdı. Cafercan, Mehmet’in yanına girdi ataklarda ama sonuç çıkmadı. Değişiklikler olsa da bizim adımıza değişen bir şey olmadı. Genel görüntü olarak takım bütünlüğüne bakmak lazım, üretken değiliz..

Neticede bu durumu yine futbolcular düzeltecek, teknik heyet düzeltecek. İyi çalışarak nedenleri bularak sıralamada durum kötü değil ama sonuç alınmadığı zaman karamsarlık oluyor bunun önüne geçilmeli ilk galibiyette her şey normale dönecektir sevgiler… Doğan Gülşen (tüm yazılarına göz at)

Bağlantılı Haberler;

Somaspor 1-1 Batman Petrolspor
Somaspor’da Defansın Merkezi Sıkıntılı!
Somaspor, Batman Petrolspor Maçının Hakemleri Belli Oldu.
Somaspor’da Basatemür, ”Kenetlenme Zamanı”
Batman Petrolspor 1-0 Somaspor
Batman Petrolspor-Somaspor Maç Önü.
Batman Petrol-Somaspor Maçının Hakemleri Belli Oldu.



Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN