Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 12.Hafta Değerlendirmesi.

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 12.Hafta Değerlendirmesi.

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 12.hafta yağmurlu ve soğuk havada oynanan karşılaşmalar ile tamamlandı.
14 golün atıldığı, 43 sarı, 1 kırmızı kartın çıktığı 12.hafta karşılaşmalarında zirve değişmedi.

SOMADASPOR.COM

Deplasmanlarda en çok puan toplayan Gülbahçespor’u Toma ve Atalay’ın golleri ile 2-0 mağlup eden Somaspor, 29 puanla zirvenin değişmeyen sahibi oldu.

Burhaniye Belediyespor’un deplasmanda Yalova Kadıköyspor’dan aldığı 2-0’lık galibiyet ile; bu hafta itibariyle ligde galibiyet almayan takım kalmadı.

Şimdi herkes önümüzdeki Pazar oynanacak olan zorluk derecesi bir hayli yüksek, zirveyi yakından ilgilendiren; Yıldırım Belediyespor-Çiğli Belediyespor ve Gülbahçespor-Ayvalıkgücü Belediyespor maçlarında alınacak skorları daha şimdiden merak etmeye başladı..
Gelin hep beraber 12.haftada neler yaşanmış kısaca bir bakalım…




Somaspor 2-0 Gülbahçespor
Somaspor-Gülbahçespor maçı, gruptaki zorluk derecesi en yüksek karşılaşma olması anlamında; tüm takımların sonucunu merakla beklediği dev maçtı. Beklenen zorlu maç, Atatürk Stadında kuvvetli yağmur altında oynandı. Mücadele gücü yüksek karşılaşmayı; 45.dakikada Toma Tamatadze ve 58.dakikada Atalay Demirtaş’ın golleriyle Somaspor 2-0 kazanarak, devrenin bitime bir hafta kala liderliğini garantiledi. (Karşılaşmanın geniş detaylarına buradan bakabilirsiniz)

Salihli Belediyespor 1-3 Yıldırım Belediyespor
Salihli Belediyespor’da işler kötü gitmeye devam ediyor! Ligde son beş haftadır galibiyete hasret kalan yeşil-beyazlılar, Ramiz Turan Stadı’nda konuk ettiği Yıldırım Belediyespor’a; dk.9 ve 65 Ali Şentürk (2), dk.56 M.Çağrı Alparslan’dan yediği gollerle 3-1 mağlup oldu. Salihli Belediyespor’un tek golünü 29.dakikada Hamza Demirdoğan kaydetti. Toplamda 8 sarı kartın çıktığı karşılaşmada Salihli Belediyespor’dan Feyzullah Salman 85.dakikada kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

İzmirspor 2-1 Urganlıspor
Yoğun yağan yağmur İzmir’de de etkili oldu. Maça mutlak 3 puan parolası ile çıkan İzmirspor, 33.dakikada Murat Arslan’ın attığı golle devreyi 1-0 önde tamamladı. Ev sahibi ekip 53.dakikada Orhan Agsay’ın attığı golle skoru 2-0 yaptı. Urganlıspor 88.dakikada Ünal Kurtuluş ile farkı bire indirse de kalan dakikalar Urganlıspor’un beraberlik golü bulması için yeterli olmadı.

Çiğli Belediyespor Bay
Grupta 4.sırada yer alan Çiğli Belediyespor haftayı bay takım olarak geçti

Ayvalıkgücü Belediyespor 1-1 Ödemişspor
3 topun direkten döndüğü, 2 topun gol çizgisinden çıkarıldığı, 2 golün atıldığı ve 8 sarı kartın çıktığı karşılaşmada puanlar paylaşıldı. Ödemişspor adına Emirhan Özkan’ın üç kafa şutu direkten dönerken iki şutu da Ayvalıkgücü Belediyespor savunması çizgiden çıkardı. 22.dakikada Rıdvan Gürler ile öne geçen Ayvalıkgücü Belediyespor, 86.dakikada Halil Karataş’ın golüne engel olamadı ve zirve yolunda çok önemli iki puan kaybetti

Yalova Kadıköyspor 0-2 Burhaniye Belediyespor
Haftanın süprizini Burhaniye Belediyespor yaptı.
Bu maça kadar galibiyet yüzü görmeyen ve ligin dibine demir atan Burhaniye Belediyespor, deplasmanda Yalova Kadıköyspor’u; Melih Mutluer’in 26 ve 61.dakikalarda attığı gollerle 2-0 mağlup ederek, hem üç puanla tanıştı hem de puan cetvelinde son sıradan kurtulmuş oldu.

Orhangazi Belediyespor 1-0 Altınova Belediyespor
Haftalardır galip gelemeyen Orhangazi Belediyespor, yeni teknik direktörü Servet Renda nezaretinde çıktığı 12.hafta maçında, kendi sahasında ağırladığı Altınova Belediyespor’u 85.dakikada Vedat Turan’ın attığı golle 1-0 mağlup etmeyi başardı. Altınova Belediyespor aldığı bu mağlubiyetle puan cetvelinde son sırada yer aldı.

13.HAFTA MAÇLARI
Yıldırım Belediyespor – Çiğli Belediyespor
Burhaniye Belediyespor – Salihli Belediyespor
Urganlıspor – Yalova Kadıköyspor
Altınova Belediyespor – İzmirspor
Ödemişspor – Orhangazi Belediyespor
Gülbahçespor – Ayvalıkgücü Belediyespor

İKİNCİ DEVRE 14.HAFTA (20.01.2019)
Somaspor – Ayvalıkgücü Belediyespor
Gülbahçespor – Orhangazi Belediyespor
Ödemişspor – İzmirspor
Altınova Belediyespor – Yalova Kadıköyspor
Urganlıspor – Salihli Belediyespor
Burhaniye Belediyespor – Çiğli Belediyespor



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN