Akhisarspor Keyif, Fener Izdırap Verdi!

Komşu ilçe Akhisar Süper Lig’de olduğu için onunda maçlarına gidiyoruz, özellikle büyük takımlarımız geldiğinde Fenerbahçe gelmişti bu hafta bizde gidelim izleyelim dedik.

KÖŞE:DOĞAN GÜLŞEN

Akhisar tribünleriyle yönetim arası açılmış konuşulanlardan seyircilerden bunu anlıyorsun. Akhisar yönetimi neyse yapılacak bu kırgınlığı gidermeli çünkü Akhisarspor’un taraftara ihtiyacı var hele hele bundan sonra daha da çok var..
Maça gelince iki takımda haftaya sıkıntılı girmişti, iki takımda bulunduğu yeri hak etmiyor..
Akhisar 4.3.3 başladı maça Sissoko tek ön libero josue sağında Serginho solunda Bokila forvette çok eksiği vardı Akhisar’ın yinede elindeki oyunları en iyi şekilde kullanmayı bildi. Güray bile sol bek, Lopes Stoper oynadı adam olmayınca..
Manu yu direk 11 de bekliyorduk ama sakatlığı olduğu konuşuluyordu tribünde..




Fenerbahce de çok eksik gelmişti kadroya bakıyorsun eksikler var ama hocada bana göre çok yanlış dizilişle sahadaydı. Isla ve Mehmet Topal iki ön liberodaydı Elif Elmas ı sol kanat yapmış olacak iş değil Elif Fenere geldiği günden beri hep ön libero oynadı zaten oynadığı bölgede hiç etkili olamadı.
Barış sağ kanattı aynı şekilde oda etkili olamadı.
Mehmet Ekici 10 numara pozisyonunda Slimaninin arkasındaydı. Fenerbahçe o kadar dağınık görüntü veriyordu ki! bu takım nasıl posizyona girecek diye düşünmedik değil. Sadece duran top olursa ceza sahasına ortalarla bir şeyler yapmaya çalıştılar. Organize çalışılmış hiç bir taktik varyasyon yoktu. Takım olarak öz güvenleri gitmiş..
İki takımda çok etkili olamıyorlardı.
Ceza sahasına girme de sıkıntı yaşıyorlardı.
İlerde forvetler top tutamıyordu.
Slimani öyle aynı şekilde Bakilo öyle ama golde fırsatcılığını gösterdi. Olmadık yerde bitip Harun dan dönen topu tamamladı, burda Harun un çok büyük hatası var. Çeldiği top tehlikeli bölgenin dışına çıkmalıydı..
Bu gol Akhisar’a direnç getirdi, çok iyi kapandı. Josie ile de topu buluşturup defans arkasına top atıp adam kaçırdılar, bütün alanları kapattılar. Fener hiç etkili olamamaya başladı devre 1.0 bitti…
İkinci yarı başladığında değişen bir şey yoktu.
Top Fener de olsa da etkili olamıyordu. Top dolaştırıp duruyordular, bir türlü Slimani nin etkili olacağı pozisyonları bulamadılar. Çok yan top yapıyorlardı.




Benziayi aldı oyuna, sağ bek Şener’i çıkardı, Isla sağ bek oldu. Mehmet Topal ön libero olarak devam etti. Mehmet Ekici de yoruldu oyundan düştü gizlenerek oynuyordu zaten, sorumluluk almıyordu, beklentileri karsılayamadı. Ne etkili şut, ne bir ara pası ne Slimaniyi kaçırma hiç bir şey üretemedi Fenerli futbolcular mücadelede etmiyorlar herkes birbirinden bir şeyler bekliyordu..
Akhisarspor inanılmaz konsantre olmuş maça. Herkes çok iyi koşuyor mücadele ediyor hocada çok yerinde değişikliklerle Akhisar’ı daha yukarı çekti. Manu-Bokila değişikliği olduğunda maçın kırılma anıydı Manu hızlı güçlü fiziği ile Fener defansı çıktığında etkili olabilecek biri nitekim golde öyle oldu. Güray defans arkasına attığı topta Manu Skrtel den çok iyi sıyrılıp götürdüğü topu köşeden ağlara bıraktı inanılmaz coşku vardı golden sonra tribünlerde galibiyeti perçinleyen goldü bu..
Fenerbahçe hocası değişiklik yaptı tekrar ne yaptığını da bilmemeye başladı. İsmail Köybaşı girdi, Mehmet Topal çıktı. Sol bek İsmail oldu. Hasan Ali orta sahaya on liberoya geçti bu neydi şimdi? nasıl değişiklik anlayamadım gitti! Hasan Ali ne zaman ön libero oynadı hiç olmazsa Slimaninin yanına bir forvet al gerçi yedek kulübesinde golcü de yoktu.. Hiç olmazsa futbolcuların yeri değişmezdi ..
Gol lazım Fenere kenarda oturan Reyes var olmadı stoper oynuyor onu al oyuna Skrteli at forvete ikile forveti bunları yapabilirdi hoca.. Slimani maç boyu yalnızları oynadı..
Son dakikalara gelince artık sahada oynanan oyun Akhisar maçı kazandığını net gösteriyordu. Regattinin attığı golde kapak oldu zaten Fener de herkes bir an önce ”bu maç bitse de gitsek” havası oluştu kimse mücadele etmez oldu..
Şimdi Fenerde hoca değişikliği olacaktır büyük olasılıkla ama Fenerde kaliteli üst düzey futbolcu sıkıntısı var nasıl hoca gelirse gelsin işi çok zor..
Akhisar ihtiyacı olan bir galibiyet aldı bir an önce yönetim tribünler barışıp gerekli transfer devre arası gelirse ikinci devre istenilen yere gelir..
İki takıma da bundan sonraki maçlarında başarılar dileriz her ikisi de ligi istedikleri yerde bitirmelerini dileriz. Akhisar da böyle süper ligde kalmaya devam etmesi için bizde elimizden geldiğince desteklemeye çalışacağız…Sevgilerle..Doğan Gülşen (tüm yazılarını oku)




Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN