Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 11.Hafta Değerlendirme

Bölgesel Amatör Lig 8.Grup 11.Hafta Değerlendirme

Dumanlı kentin puslu çocuklar kazanmaya devam ediyor.. Deplasmanda müthiş taraftar desteği ile Ödemişspor’u 2-0 mağlup eden Somaspor, en yakın rakibi ile arasındaki puan farkını dört’e çıkardı.

SOMADASPOR.COM

14 golün atıldığı, 2 kırmızı kartın çıktığı 11. hafta maçlarında, haftanın sürprizini zorlu Yıldırım Belediyespor deplasmanından puanla dönen Yalova Kadıköyspor takımı gerçekleştirdi.
Otoritelerin Yıldırım Belediyespor’u favori gösterdiği karşılaşmada, Yıldırım Belediyespor beraberliği penaltıdan attığı golle kurtardı.
Çiğli Belediyespor evinde kazanırken, Somaspor, İzmirspor ve Ayvalıkgücü Belediyespor deplasmandan üç puanla döndü.
Yıldırım Belediyespor-Yalova Kadıköyspor ve Urganlıspor-Orhangazi Belediyespor maçları aynı skorla 1-1 berabere sonuçlandı.

Kısaca maçlara bir bakalım..

Ödemişspor 0-2 Somaspor
İlk yarıda Ödemişspor maçı, hafta sonu içeride oynayacağımız Gülbahçespor maçı ile birlikte grubun en zorlu geçecek karşılaşmasından biriydi bizim için..
Somaspor’un kalan son iki maçını kazanıp devreyi lider tamamlamak, ev sahibi Ödemişspor’un ise kötü gidişatına son vermek ve taraftarının güvenini kazanmak gibi bir çok neden vardı bu maçı zor hale getiren. Her iki takım için de önemi büyük olan bir maçtı. Somaspor, fikstür avantajını ile ikinci yarı kafaya oynayacak takımlarla içeride oynamanın avantajını en iyi şekilde kullanmak için mutlak galibiyet parolası ile çıktı sahaya..

Siyah-beyazlılar, büyük takım olma özelliğini iyi kullanıp, Yusuf Demir’in iki harika golüyle zorlu görünen karşılaşmadan 3 puanla ayrılmasını bildi. Somaspor aldığı bu galibiyetle puanını 26 yaparak liderliğini sürdürdü. Ödemişspor ise 13 puanda kalarak haftayı 7. sırada tamamladı.




Yıldırım Belediyespor 1-1 Yalova Kadıköyspor
Lider Somaspor’un yakın takipçisi Yıldırım Belediyespor, evinde favori olarak çıktığı Yalova Kadıköyspor maçında beraberliğe sevindi. Deplasman ekibi Yalova Kadıköyspor 51.dakikada Ahmet Turan’ın attığı golle  1-0 öne geçti. Yıldırım Belediyespor bu gole 73.dakikada Mehmet Çağrı Alparslan’ın penaltıdan attığı golle cevap verdi. Kalan sürelerde başka gol olmayınca Yıldırım Belediyespor fark atarız diye çıktığı maçtan beraberliği penaltı golüyle kurtardı ve zirve yarışında çok önemli iki puan kaybetti.Bu beraberliğin ardından 22 puana sahip Yıldırım Belediyespor, bir maç eksiğiyle lider Somaspor’un ardından 2.sırada yer aldı. 10 puana yükselen Yalova Kadıköyspor ise 9.sıradaki yerini korudu.

Çiğli Belediyespor 2-0 Salihli Belediyespor
Grup’ta zirve takibini sürdüren Çiğli Belediyespor, kendi sahasında Salihli Belediyespor’u 2-0 yenerek altın değerinde 3 puanı hanesine yazdırdı
Karşılaşmanın 30. dakikasında Çiğli Belediyespor penaltı kazandı. Atışı Erhan Eren gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda dakikalar 55’i gösterdiğinde golcü isim Göksel Yaman sahneye çıktı ve takımını 2-0 öne geçiren golün sahibi oldu. Kalan sürede başka gol olmadı ve Çiğli Belediyespor, zorlu rakibi Salihli Belediyespor’u 2-0 mağlup etti. Çiğli Belediyespor aldığı bu galibiyetle 22 puana ulaşarak haftayı 3. sırada tamamladı.Kötü gidişata bir türlü ”dur” diyemeyen Salihli Belediyespor ise, 11 puanda kalarak haftayı 8. sırada tamamladı.




Altınova Belediyespor 1-2 Ayvalıkgücü Belediyespor
Ayvalıkgücü Belediyespor, 6.hafta evinde kaybettiği Salihli Belediyespor maçından buyana mağlup olmuyor.Zirve yarışından kopmak istemeyen Ayvalıkgücü Belediyespor, Altınova Belediyespor deplasmanından çok önemli üç puan ile döndü. Kırmızı-beyazlılar, 19.dakikada İsmail Can Taşkıran’ın golüyle deplasmanda 1-0 öne geçti. Altınova Belediyespor, 75.dakikada Semih Kaya’nın kafayla attığı golle durumu eşitledi. Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, Ayvalıkgücü Belediyespor’un yabancı uyruklu futbolcusu De Sauza 90+2’ attığı golle takımın adeta ‘’can suyu’ verdi:1-2
Burhaniye Belediyespor 1-2 İzmirspor
Beklenen sonuç çıktı Burhaniye’de. Geçen hafta evinde Yıldırım Belediyespor ile berabere kalarak puan kaybı yaşayan İzmirspor, ligin son sırasında yer alan Burhaniye Belediyespor’a konuk oldu.Ev sahibi ekibin cezası nedeni ile seyircisiz oynanan karşılaşmanın 8. dakikasında Baubacar’ın attığı golle 1-0 öne geçen İzmirspor, 38’de Murat’ın golü ile soyunma odasına 2-0 üstünlükle girdi. İkinci yarıda etkili futbolunu sürdüren ve girdiği pozisyonları değerlendiremeyen İzmirspor, 70’de Seray’ın attığı gole engel olamadı ve zorlu geçen maçtan 2-1’lik galibiyetle ayrıldı. İzmirspor, aldığı galibiyetle 19 puana ulaşırken, haftayı 6. sırada tamamladı.65.dakikada İzmirspor’dan Hakan Çakır, Burhaniye Belediyespor’dan Habil Güzelce kırmızı kart gördü.

Urganlıspor 1-1 Orhangazi Belediyespor
Alt sıralarda yer alan iki takımın maçıydı. Beraberlik maçıydı öyle de oldu. 7 puanla 10.sıra yer alan Urganlıspor ile, 5 puanla 11.sırada yer alan Orhangazi Belediyespor maçı, Urganlı Stadında oynandı. Ev sahibi ekip Urganlıspor, 13.dakikada Ramazan Kuzu’nun golüyle 1-0 öne geçti. Orhangazi Belediyespor 3.dakika sonra Ali Oymacı’nın penaltıdan attığı golle durumu eşitledi:1-1. Karşılaşmada başka gol olmayınca her iki takımda birer puanla yetinmek zorunda kaldı. Bu sonucun ardından Urganlıspor puanını 8, Orhangazi Belediyespor ise 6 puan yaptı.

12.HAFTA MAÇLARI
Somaspor – Gülbahçespor
İzmirspor – Urganlıspor
Ayvalıkgücü Belediyespor – Ödemişspor
Yalova Kadıköyspor – Burhaniye Belediyespor
Salihli Belediyespor – Yıldırım Belediyespor
Orhangazi Belediyespor – Altınova Belediyespor
Çiğli Bld.Spor Bay



Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN