Arslancanlar ve Soma Zaferspor Gerçeği..

Arslancanlar ve Soma Zaferspor Gerçeği..

Somada Zaferspor diye bir gerçek var artık…

Kısa zaman önce kurulan zorluklarla sıkıntılarla baş ederek Somada ve Türkiye de adından söz ettiren bir kulüp..

Bu kulübü yoktan var eden Başkan Hakan Arslancan hoca ve yönetimini yürekten kutluyoruz…

Alt yapının zorlukları ile başlayan serüven bayan futbol ve yıldız bayan futbol takımlarıyla Somanın tanınırlığında inanılmaz katkısı oldu…

Kızlar futbol oynar mı?
Kızlara futbol oynamak yakışır mı?
”Spor kim kızlar kim?” denilerek Türkiye de kadına bakışın,kadın yapamazsın tabu olmuş kısıtlı çerçevede ailelerin spora futbola bakışları olduğunu bilmeyen yok.
Bu konuları aşmak aileleri ikna etmek onlara güven vermek ne kadar zor olduğunu tahmin edebiliyoruz..

Bu konunun zorluğunu burada kelimeler yetmez anlatmaya, yazmaya.. Hakan hoca ne kadar zor meşakkatli bir işle uğraşıyor..

Eşi Sevim hanımla birlikte bir aile ortamı yaratarak onlara hem annelik hem ablalık hemde babalık yaparak bir spor kulübü nasıl olmasının örneğini veriyorlar.
Onlar Somanın medaari iftiharı..
Onlar örnek insanlar..
Taktir edilecek kişiler..
Bizler yeterli değeri vermeliyiz onlara, destek olmalıyız..

Kızlar futbol oynar mı? ”uğraştığı işe bak!” derler. Oysa bu mücadele ileriye dönük çok kazanımlar getirecektir. Aileler bu durumları gördükçe kızlarını daha çok futbola spora teşvik edecektir..

Geçen Beşiktaş resmi twitter hesabından bir bildiri geldi. Takımımız yıldız bayan futbol takımı, ”Soma Zaferspor yıldız bayan futbol takımı ile müsabakası var” diye. Somalı oturan, çalışan biri olarak çok gururlandım. ”Nasıl seviyelere gelmiş Zaferspor” dedim.
Vizyon bu olmalı..
Uzakları görmek, farklı bakış açısıyla kulüp yönetmek böyle olsa gerek, çok başarılı Hakan Arslancan hoca buradan bunu çıkarabiliriz..

Zafer Mahallesi Soma nın potansiyelli kızları ve gençlerini bulup sporu sevdirmek, futbolu sevdirmek, sabırlı bir şekilde onları işleyerek herkese mesaj veriyor.
Birlikte çok şeyler yapabiliriz-i gösteriyor.
Bizler tribünleri doldurarak centilmence kızlarımızı desteklesek alkışlasak yeter..
Tribünlerde farklı bir hava oluyor. Her şey skor değil, keyif alıyorsun kızları izlerken onların o mücadelelerini izlerken..

Ben Hakan hocanın daha emekleme aşamasında olduğuna inanıyorum, önümüzdeki yıllar başarılarını çok duyacağız azimli hırslı aynı şekildede devamlılığı olan birisi..

Bundan sonra başta takımın her şeyi Hakan Arslancan hocama, kızlara hem hocalık, hem ablalık hemde annelik yapan Sevim Arslancan hocama, kulübün erkek futbol takımını başarıdan başarıya koşturan Oktay Çabuk hocama ve kulübün olmaz ise olmazı Naci Özel müdürüme, yardımcı antrenör Sinan Gürer hocama, Arif kaptanıma kısaca emeği olan herkesi yürekten kutluyor, başarılar diliyorum. Sizleri keyifle takip ediyoruz…

Sevgilerle. Doğan Gülşen.. Tüm yazılarımı görmek için buraya tıklayınız!.

Doğan Gülşen

Antrenör, Spor Yazarı

YORUM YAZIN