3.Hafta Muhteşem Yuta-Export Maçıyla Veda Etti

Futbol Turnuvasında 3.haftanın son karşılaşması,  Cumartesi günü Demirexport-Yuta Çalışkan Lojistik arasında oynandı.  Nakliyeciler Kooparatifi ve Meslek Gücü karşılaşması, Meslek Gücünün mazeretinden dolayı oynanmadı ve Nakliyeciler  3-0 galip sayıldı.

SOMADASPOR

3.Haftanın son maçı, sonucu merakla beklenen Demir Export ve Yuta Çalışkan Lojistik arasında oynandı. Zorluk derecesi yüksek olan karşılaşma, karşılıklı atılan gollerle 2-2 berabere sonuçlandı.




DEMİR EXPORT 2-2 YUTA ÇALIŞKAN LOJİSTİK
M.Hakan Efe’nin düdük çaldığı karşılaşma kalabalık seyirci topluluğunun önünde oynandı.
Her iki takım mücadelesi ve tansiyonu yüksek geçen maçın ilk dakikalarına durgun girdiler. 20.dakikada Hüseyin Turan’ın sağ çizgiden kaleye kestiği paralel topu, klas vuruşla ağlara gönderen Kubilay Karpuz Demir Export’u 1-0 öne geçirdi.
Golün 7 dakika sonrasında, Kenan Bulut’un kaleye sırtı dönük olmasına rağmen attığı güzel gol durumu eşitledi:1-1 (Kenan’ın gol vuruşu)

İlk ayrı sonucu: Demir Export 1-1 Yuta Çalışkan




Zaman zaman gergin anlar yaşanan karşılaşmanın 43.dakikasında Yuta Çalışkan öne geçti. İsmail Şarlayan’ın Fatih Demirhan tarafından ceza sahası içerisinde düşürülmesi sonucu M.Hakan Efe penaltı noktasını gösterdi.  Şükrü Zenger, klas vuruşla  meşin yuvarlağı Demir Export fileleriyle buluşturdu:2-1

Beraberlik için baskısını arttıran Demir Export, kalesinde adeta devleşen Yuta Çalışkan kalecisi Murat Aydın’ın inanılmaz kurtarışlarıyla istediği golü bulmada sıkıntılı anlar yaşadı.

Maçın bu skorla bitmesi beklenirken, sağ taç çizgisi yakınından Hüseyin Turan’ın güzel ortasına aynı güzellikte cevap veren Fatih Demirhan, kafayla topu ağlara gönderdi ve zorlu geçen maçın skorunu tayin etti:2-2 (Fatih’in gol vuruşu)

Son bölümde attığı golle beraberliği yakalayan Demir Export, puanını 13’e çıkardı. Mavi Şimşekler’in gruptaki sıralaması; 28.03.2019 Perşembe 17:30 Soma Belediyesi-Yuta Çalışkan Lojistik arasında oynanacak karşılaşmadan sonra belli olacak. Yuta Çalışkan’ın galip gelmesi halinde 2. beraberliği veya mağlubiyeti halinde grup birincisi olacak.

Son dakikada yediği golle grup lideri olma şansını Soma Belediyesi maçına bırakan Yuta Çalışkan, kaybedilen 2 puana çok üzüldü.Yeşil-beyazlılar, 28.03.2019 Perşembe günü saat 17:30’da Soma Belediyesi ile oynayacağı maçtan galibiyetle ayrılırsa, genel averajla grup lideri olacak.




ADINA YAKIŞIR MÜCADELE OLDU
Spor kamuoyunda günlerdir konuşulan bu karşılaşma, iki takımın ortaya koyduğu mücadele ve kazanma hırsı zaman zaman tansiyonu yükseltti. Sanki grup maçı değilde çeyrek final maçı oynanıyor gibiydi. Her şeye rağmen maç sonu iki takım oyuncuları bir birlerini kutlayarak sahadan ayrılmaları sevindirici idi. Birde hakem hocamızdan bahsetmeden geçemeyeceğim.
Grupta liderliği belirleme adına büyük önem taşıyan, mücadele ve kazanma hırsı yüksek olan maçı mükemmel yöneten M.Hakan Efe hocamıza teşekkür ediyoruz..

STAD:Teiaş
HAKEM:M.Hakan Efe
DEMİR EXPORT:Kamil-Halil-Fatih-Hakan-Kaan-Raşit-Kemal-Kubilay-Hüseyin
YEDEKLER:Bayram, Gaci, Taşi, Ahmet, Keke, Engin, Nedim
ANTRENÖR:Kamil Karakum

YUTA ÇALIŞKAN:Murat-Selim-Barış-Mustafa-Oğulcan-Kenan-Gürkan-Şükrü-İsmail
YEDEKLER:Veli, Feryat, Ozan, Bayram, Savaş, Uğur, Tahsin
ANTRENÖR:Savaş Aktepe
KIRMIZI KARTLAR:Yok
GOLLER: Kubilay Karpuz, Fatih Demirhan (Demir Export ), Kenan Bulut, Şükrü Zenger (Yuta Çalışkan)

Güncel puan tablosunu görmek için buraya, kalan maçları görmek için şuraya tıklayınız!
Karşılaşmalara ait görseller somadaspor facebook sayfamıza yüklenmiştir.

Mahallenin Delisinin köşe yazısı ”ERKEN ÇEYREK FİNAL” köşe yazısı için buraya tıklayınız!

3.Haftanın puan detayları, durumu, eşleşmeler ve gol krallığı tabloso yarın (pazar) yayınlanacak..

4.HAFTA MAÇLARININ PROGRAMI

25.03.2019 Pazartesi 16:00 Müftülük Hak-İş Teiaş
25.03.2019 Pazartesi 17:30 Eli ( 1 ) Ticaret Odası ( 1 ) Teiaş

26.03.2019 Salı 16:00 Soma Belediyesi Maden-İş Teiaş
26.03.2019 Salı 17:30 Ticaret Odası ( 2 ) Nitromak Teiaş

27.03.2019 Çarşamba 16:00 Devlet Hastanesi Eğtim Gücü Teiaş
27.03.2019 Çarşamba 17:30 Eli ( 2 ) Öğretmenler Birliği Teiaş

28.03.2019 Perşembe 16:00 İmbat Madencilik Kaymakamlık Teiaş
28.03.2019 Perşembe 17:30 Soma Belediyesi Yuta Çalışkan Loj. Teiaş

01.04.2019 Pazartesi ile 04.04.2019 Perşembe günü eleme maçları oynanacak.
11.04.2019 Perşembe ile 12.04.2019 Cuma günleri ise çeyrek final maçları tamamlanacak.
Tüm turnuva yazıları için buraya tıklayınız!..




Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN