1.Haftanın Son Gününde İlkler Yaşandı!

1.Haftanın Son Gününde İlkler Yaşandı!

Futbol turnuvasında ilk hafta maçları bugün oynanan Devlet Hastanesi-Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma Kömürleri-Maden-İş ve Soma Çarşı-Huzurevi karşılaşmalarıyla sona erdi.

Teiaş Eğitim Tesislerinde oynanan ve toplam 21 golün atıldığı karşılaşmalarda Devlet Hastanesi, Soma Kömürleri ve Soma Çarşı, rakiplerini mağlup ettiler..

1.HAFTANIN SON GÜNÜNDE İLKLER YAŞANDI!

1.Haftanın son maçlarında yaşananlar: ilk defa bir bayan oyuncunun turnuvada yer alması, En farklı galibiyet, Bir maçta en çok gol atan oyuncu, Huzur Evi şov, Mustafa Atala’nın burnunun çatlaması,Uğur Aksoy’un fair-play davranışı, en çok seyircinin olduğu gün, Huzurevinin pilav-nohut hayrı.. Bütün bu yaşananlar ilk haftası tamamlanan turnuvaya damga vurdu..

1.Hafta puan durumu, gol krallığı ve detaylar bugün (Pazar) yayınlanacaktır..

Turgutalp Gençlikspor ile birlikte 4 tane maç yazısı ve görsellerin hazırlanması buna bağlı olarak; saat sabahın 05:00’i atladığımız- unuttuğumuz, yanlış yazdığımız olabilir affınıza..

DEVLET HASTANESİ 11-0 MANİSA BÜYÜKŞEHİR BLD
İlk karşılaşma B-grubunda yer alan Devlet Hastanesi ve Manisa Büyükşehir Belediyesi arasında oynandı. Rakibi karşısında etkili futbol oynayan Devlet Hastanesi karşılaşmadan 11-0 galip ayrıldı.

DEVLET HASTANESİ EN FARKLI GALİBİYETİ ALAN TAKIM OLDU
B-Grubunda ilk maçlarına çıkan iki takımın mücadelesinde Devlet Hastanesi haftanın en farklı galibiyetini 11-0’lık skorla Büyükşehir Belediyespor karşısında elde etti. Devlet Hastenesini farklı galibiyete taşıyan golleri; Emin Kabak (6), Mahmut Şahan, Birol Alınaçık, Kerim Arslan, Sait Yurduseven ve  Abdullah Kartal kaydetti.

GAZİ, EMİN KABAK 6 GOLLE YILDIZLAŞTI
Vatanımızı koruma adına teroritslerle girdiği çatışma sonucu sağ elinde bomba patlayan gazimiz Emin Kabak, Devlet Hastanesi adına adeta ”gol şov” yaptı. Attığı altı gollerle yıldızlaşan Emin Kabak, ilk hafta bir maçta en fazla gol atan oyuncu ünvanını yanında, ilk haftayı da gol krallığı sıralamasında zirvede tamamladı..

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ GELENEĞİ BOZMADI!
Büyükşehir Belediyesi, dalga dalga gelen Devlet Hastanesi atakları karşısında çaresiz kaldı. Kırmızı-beyazlılar, skordan ziyade her sene olduğu gibi ”çıkalım eğlenelim” mantığıyla çıktıkları karşılaşmadan farklı mağlubiyetle ayrıldılar..

SAHA:TEİAŞ
HAKEM: Günsoy Kaya
D.HASTANESİ: Şenol-İbrahim-Kerim-Harun-Mahmut-İsmail-Birol-Emin-Sait
YEDEKLER:Abdullah,Sercan,Ali,Mehmet,Eyüp

B.ŞEHİR:Çetin-Şevki-Okan-S.Elmas-Ersagun-Alex-İsmail-Hüseyin-Ergün
YEDEKLER:Halil,Kamil,Hasan,Ümit,Burak,İbrahim,B.Bayraktutan,Mustafa
GOLLER:Emin Kabak (6), Mahmut Şahan, Birol Alınaçık, Sait Yuduseven, Abdullah Kartal (Devlet Hastanesi)

SOMA KÖMÜRLERİ 3-1 MADEN-İŞ
Günün ikinci turnuvanın on ikinci maçı C-grubunda ilk maçına çıkan Maden-İş ile ikinci maçını oynayacak Soma Kömürleri arasında gerçekleşti. Zorlu mücadeleden gülerek ayrılan taraf 3-1’lik skorla Soma Kömürleri oldu.

SOMA KÖMÜRLERİ HEM 3 PUAN HEMDE MORAL BULDU!
Metin Açıkgöz’ün ayağından yediği golle 1-0 geriye düşen Soma Kömürleri, gol kralı patentli oyuncusu Uğur Aksoy’un iki ve Bahadır Özgen’in golleriyle karşılaşmadan 3-1 galip ayrıldı. Siyah-beyazlılar, ilk maçta aldıkları yenilginin üzüntüsünü Maden-İş maçıyla giderdiler..UĞUR AKSOY MAÇA DAMGA VURDU!
Uğur Aksoy attığı iki golün yanı sıra, 1-0 geride olmalarına rağmen kendinden çıkan topu karşılaşmanın hakemi yanlışlıkla korner vermesine ‘’hayır hocam, top benden çıktı!’’ demesi fair-play adına takdire şayandı..

MADEN-İŞ’TE HEM 3 PUAN, HEMDE MUSTAFA ATALA GİTTİ!
Güçlü rakipleri karşısında öne geçmelerine rağmen galibiyeti koruyamayan Maden-İş, sahadan 3-1 mağlup ayrıldı. Alınan 3-1’lik mağlubiyetin yanında, en önemli oyuncularından biri olan Mustafa Atala’nın rakibi ile girdiği ikili mücadele sonrasında burun kemiğinin çatlaması onlara ikinci bir darbe oldu.

SAHA:TEİAŞ
HAKEM: Kerim Uzun
S.KÖMÜR:Mehmet-Şevket-Faik-Ömür-Doğan-Faruk-Bahadır-Uğur-Hüseyin
YEDEKLER:Celal,M.Ekici,Ersan,Ali,Murat,Fatih,B.Korkmaz,Mustafa

MADEN-İŞ: Şerif-Volkan-Soner-Metin-Ayhan-Hayrettin-Onur-Mustafa-Sebahattin
YEDEKLER: Ömer,Hanefi,Özgür,İmran,Emre,Ahmet,Murat,Gürhan
KIRMIZI KARTLAR: Yok
GOLLER: Uğur Aksoy (2), Bahadır Özgen (S.Kömür), Metin Açıkgöz (Maden-İş)

SOMA ÇARŞI 4-2 HUZUREVİ
Günün ve ilk haftanın son karşılaşması B-grubunda yer alan Soma Çarşı ve Huzurevi takımları arasında oynandı. Her iki takımında ikinci maçını oynadığı karşılaşmada gülen taraf 4-2’lik skorla Soma Çarşı oldu.Soma Çarşı’ya 3 puan getiren golleri: Oğulcan Nilderya (2),Gökhan Saran ve Barış Kurşun attı. Huzurevi adına golleri ise Mehmet Güvendiren ve Serkan Torbalı kaydetti.

HUZUREVİ FARKINDALIK YARATTI!
Bu maçın özelinde Soma Çarşı şöyle oynadı, Huzurevi böyle oynadı dan ziyade; turnuva alanını şölen alanına çeviren, özel ve güzel insanların gösterisi haftaya damga vurdu. Huzurevi takımı, bütün bunların yanında farkındalık yaratmak ve insanların dikkatini çekmek için bir ilke daha imza attı. Turnuvada ilk defa bir bayan oyuncu süre aldı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Soma Huzurevi Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Mustafa Öztürk şunları söyledi: ‘’ Soma Huzurevi olarak hem yaşlılara hem engellilere hizmet veren bir devlet kuruluşu olarak spora da çok büyük önem verdik. Yaşlı BOCCE takımımız, engelli sporcularımızla ilçemizi her platformda temsil ettik. Bununla birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının bir kuruluşu olarak kadına şiddete dikkat çekmek, ayrıca Kaymakamlık Futbol Turnuvasında oluşan ve giderek artan rekabete dikkat çekmek için ‘’HE FOR SHE’’ Kadın için erkek platformuzun simgesi olan turuncu renkli forma ile ilçemizin haklı gururu olan Milli Takım oyuncusu ve Zaferspor Bayan Futbol Takım kaptanı Selis Demirci’yi 10 dakika takımımızda oynattık. Büyük anlayışla karşılayan Soma Çarşı takımına ve destek olan tüm spor kamuoyuna desteklerinden dolayı teşekkür ederiz’’dedi. Bizde spor kamuoyu olarak; bu anlamlı ve duyarlı davranışlarından dolayı kendilerini kutluyoruz..

SAHA:TEİAŞ
HAKEM: Aydın Altıntaş
S.ÇARŞI:Veli-Gökhan-Oktay-Ramazan-Oğulcan-Osman-Baha-Bora-Ferdi
YEDEKLER:Özcan,Onur,Şirvan,Barış,Ufuk,Ersin,Birol

HUZUREVİ:Süleyman-Tayfun-Abdullah-Ersan-Ayhan-Selis-Mustafa-Mehmet-Rıdvan
YEDEKLER: Ramazan,Kadir,Ercan,Umut,Gökhan,İlker,Durmuş,Mustafa
KIRMIZI KARTLAR: Yok
GOLLER: Oğulcan Nilderya (2),Gökhan Saran, Barış Kurşn (S.Çarşı), Mehmet Güvendiren, Serkan Torbalı (Huzurevi)

Karşılaşmalara ait fotoları görmek için buraya tıklayınız!.

2. HAFTA MAÇ PROGRAMI

19.03.2018 Pazartesi 16:30 Öğretmenler Birliği-Müftülük Teiaş
19.03.2018 Pazartesi 18:00 Teiaş-Nitromak Teiaş
Tüm turnuva haberlerine buraya tıklayarak bakabilirsiniz..





Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN