Osmaniyespor-Somaspor Maçının Yansımaları

Osmaniyespor-Somaspor Maçının Yansımaları

TFF 3.Lig 3.Grup’un 14. haftasında deplasmanda Osmaniyespor ile 2-2 berabere kalan Somaspor, zirvenin 2 puan gerisinde 3.sırada yer aldı.

 

Ligin 13. haftasında evinde Pazarspor‘a 2-1 mağlup olan siyah-beyazlı ekip, Osmaniyespor karşısında da puan kaybı yaşadı ki; biz, ”iki kez öne geçtiğimiz maçtan beraberlikle ayrıldığımız için” puan kaybı diyoruz.

Rakibi karşısında Mehmet Uysal ve M.Bedirhan Çelik’in golleriyle iki defa öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamayan Somaspor, sahadan beraberlikle ayrıldı. Üst üste 2 haftada 5 puan yitiren siyah-beyazlı ekip, 28 puanla lider durumda bulunan Karacabey Belediyespor’la puanlarını eşitleme şansını yakalayamadı. Somaspor, bu beraberlikle 26 puana yükseldi ve aynı puana sahip Darıca GB’nin averajla üzerinde 3.sırada yer aldı..

2 Haftada 5 Gol Yedik!

Somaspor, sezon başından beri ilk defa üst üste iki haftada kalesinde 5 gol gördü.
13.hafta müthiş ikinci yarıya rağmen Pazarspor‘un 3 golüne engel olamayan siyah-beyazlı ekip, Osmaniyespor karşısında da kalesinde 2 gol gördü.

2 Beraberlikte Deplasmandan Geldi.

7.Hafta zorlu Nazilli Belediyespor deplasmanında da 17.dakikada Mehmet Uysal’ın golüyle öne geçen Somaspor, 42.dakikada Sedat Cengiz’in golüne engel olmadı ve ligdeki ilk beraberliğini Nazilli Belediyespor deplasmanında elde etmişti.Dünde iki kez öne geçtiği maçtan 2-2’lik skorla ayrıldı ve ligdeki ikinci beraberliğini Osmaniyespor deplasmanında aldı.


Dış Sahadaki Yenilmezlik 5 Maça Çıktı.

Siyah-beyazlı ekibimiz, deplasmanda oynadığı 7 maçın beşinde rakiplerine galibiyet şansı vermedi.
5.hafta Batman Petrolspor ve 9.hafta Bayrampaşaspor‘a aynı skorlarla 1-0 mağlup olarak alan siyah-beyazlı ekibimiz, bu yenilginin ardından oynadığı 5 dış saha karşılaşmasında rakiplerine galibiyet şansı vermedi.

Son 2 Maçta İkişer Gol Attı

Somaspor, deplasmanda oynadığı son iki maçta  ikişer gol attı.
Siyah-beyazlılar’ın deplasman karnesinde, 13.hafta Diyarbekirspor ve 14.hafta Osmaniyespor karşısında ikişer golle gol sevincini yaşadı.

Mehmet Uysal, 2 Maç Sonra Gol Sevinci Yaşadı

Somaspor’u 1-0 öne geçiren golü atan Mehmet Uysal, 2 maç sonra bu sevinci yaşadı.
Bu maç öncesinde ligde çıktığı 13 maçta 10 kez rakip fileleri sarsan genç yetenek, Pazarspor ve Diyarbekirspor maçlarında gol sevinci yaşayamamıştı. İki haftalık suskunluğun ardından 2.dakikada Osmaniyespor karşısında futbolun meyvesi olan ”gol” sevinci yaşadı ve suskunluğunu bozdu. Mehmet Uysal, maçın 56.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmıştı.


M.Bedirhan Çelik İlk Gol Sevincini Yaşadı

Siyah-beyazlı ekibe 2-1 üstünlüğü getiren golü atan M.Bedirhan Çelik, bu sezon ilk gol sevincini yaşadı.
Sezon başından beri fazla forma şansı bulamayan M.Bedirhan Çelik, 56. dakikada sakatlanan Mehmet Uysal’ın yerine dahil olup, topla ilk buluşmasında Osmaniyespor filelerini havalandırarak büyük sevinç yaşadı.

Melih Şencan 7 Hafta Sonra

Siyah-beyazlı ekipte, 7.hafta Atatürk Stadında Kelkit Belediyespor ile oynanan maçın 53.dakikasında sakatlanarak oyundan çıkan Melih Şencan, 7 hafta sonra Osmaniyespor maçıyla ilk on birde sahada yer aldı.

Sarı Kart Sınırında 3 Oyuncumuz Var!

Maçın hakemi Aykut Sergin, lehimize vermediği yüzde yüzlük penaltının yanında takdir hakkınıda ev sahibinden yanan kullanması düşündürücüydü. Sergin, karşılaşma boyunca da sık sık sarı kartına başvurdu.
Osmaniyespor’da Ahmet Baykal, Metehan Mimaroğlu ve Furkan Demir Somaspor’da ise Üzeyir Kılıç, M.Bedirhan Çelik, H.Mert Yomralıoğlu ve Muammer Atalay sarı kart gören oyuncular oldu.
Somaspor’da Yusuf Can Abay’dan sonra dün sarı kart gören Üzeyir Ergün ve Hayri Mert Yomralıoğlu’da kart sınırında yer alan oyuncular oldu.

Lideri Konuk Edeceğiz

15.hafta Somaspor, 30 Kasım Cumartesi günü evinde Karacabey Belediyespor’u konuk ederken, Osmaniyespor 1 Aralık Pazar günü Darıca GB deplasmanına çıkacak..


Cevdet Yıldırım

Hobi olarak başladığımız ancak yaptığımız paylaşımlarla büyük ilgi gördüğümüz somadaspor.com’da maçlara gitmekten, çala kalem haberlerinizi yapmaktan büyük keyif alıyoruz. 38 yıllık futbola adanmış tecrübelerimizle topluma ufak bir katkımız olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. Sizlerden ricamız; biz gazeteci değiliz. Bilgi-birikimlerimizi çala kalem ifade etmeye çalışıyoruz. Somaspor,Samsun Irmaksanayispor, Elbistanspor, Tavşanlı Linyitspor, Soma Linyitspor, Soma Masterler; Futbola adanmış 38 yıl ile, çala kalem yazılmış yazılar vs vs.. Selam ve Dua ile..

YORUM YAZIN